Ομιλία στην Αθήνα στις 6 Απριλίου 2009



35 comments:

prasino liker είπε...

Kε Γιαννουλακη καποια φορα ελατε και στα Χανια .Εχετε πολλους θαυμαστες και εδω.Εξαλλου τα ψαρια που βρισκονται εδω ,θελουν να μαθουν οτι εξω βρεχει.

Ανώνυμος είπε...

Ανυπομονούμε να σε ακούσουμε !!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΒΡΑΔΙΑ..και όλοι οι παράξενοι, όλοι οι ονειροπόλοι..να περιπλανηθούμε μαζί, και να συναντηθούμε στην ατέρμονη χώρα του φανταστικού..βγάζουμε χάρτες και η εξερεύνηση αρχίζει!

Ιωάννης είπε...

Η έν-πνευση δεν είναι ποτέ μόνη της, ακολουθεί και ακολουθείται από πλήθος εμπνευσμένες εμπνεύσεις.
Κάθε μία από αυτές έχει την αξία της άσχετα από την όποια δημοφιλία-αναγνωρισιμότητά της.
Σου εύχομαι, φίλε Παντελή, ούριους και γεμάτους 'πνοή' ανέμους στο ταξίδι σου/μας.
Σ' εκείνο το... ηλιοβασίλεμα, εύχομαι να περιέχονται όλα μα όλα τα ανατέλλοντα ηλιοβασιλέματα.

Spooki είπε...

θα ειμαι εκει σιγουρα !!

geroscthulu είπε...

eimai 8aumasths sas kai diavazw osa mporw apo auta pou ekdidetai.
1.8a h8ela na mou sthlete to proswpiko sas e-mail wste na antallaksoumai orismenes apopseis ean to 8elete kai eseis bebaia kai
2.8a h8ela na me enhmerwsete pou mporw na brw sto internet ta biblia tou k.Fourakh ton opoio 8aumazw opws kai esas allwste kai apo oti exw katalabei kai eseis ton ekthmate kai antallasete apopseis kai na mou peite ean einai dunato ean uparxei tropos epikoinonias mazi tou mesw hlektrwnikwn mhnumatwn..duskolo mou fenete..!!
Anupomonw na dw tis kinseis ths omadas E ston elladiko xoro kai genika sto pagkosmio stereoma giati o kosmos paei apo to kako sto xeirotero.
Kai teleiwnontas 8a h8ela na sas parakalesw na me ''odhghsete'' sthn ereuna pou kanw opws mporw kai egw gia thn eksakribosh ths uparkshs ekswgihnhs zwhs oxi se opoiodipote hliako susthma alla sto diko mas kai konta sth gh mas.

...Ού μετανοείν αλλά προνοείν χρή τόν άνδρα τόν σοφόν... ΕΠΙΧΑΡΜΟΣ
Αυτό για ορισμένους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ..
Συνεχήστε το έργο σας με την ίδια αφοσίοση που επιδικνίετε τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στην Αθήνα για την ομιλία σας - όλοι οι συνταξιδιώτες σας. Ολες οι ομιλίες σας που έχω παρακολουθήσει ειναι πάντα ένα ταξίδι γνώσεων και εμπνεύσεων, φιλικής ατμόσφαιρας και ευρυμάθειας - ναι κυριολεκτικά μας ταξιδεύετε σε έναν άλλο κόσμο, που τοσο πολύ διψάμε και εγώ και όλοι οι φίλοι μου να ταξιδέψουμε και σας ευχαριστούμε που πάντα είστε για όποιον σας ακούει τόσο καλός πλοηγός.
Σας εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και ανυπομονώ να σας απολαύσουμε σε ακόμα ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα. Ο κόσμος του παράξενου είναι παντού γύρω μας και μέσα μας και ευλογεί τους εξερευνητές του με τα δώρα των υπερβάσεων. Που τόσο πολύ τα χρειαζόμαστε σε αυτές τις εποχές.
(Τελικά υπάρχουν και Ψάρια που Ξέρουν ότι Βρέχει)
Με εκτίμηση
Έλσα Π.

Π. Β. Γ. είπε...

«Ανώνυμε», ΟΚ, κατανοητόν.


Φίλοι μου, λαμβάνω δεκάδες και συχνά εκατοντάδες e-mails και επιστολές κάθε μήνα, όπως καταλαβαίνετε, και στα πλαίσια των περιοδικών και των βιβλίων, αλλά και πάνω σε ένα σωρό ζητήματα κάθε είδους, και δυστυχώς είναι ανθρωπίνως αδύνατον να απαντώ ο ίδιος σε όλα (ή και να τα δημοσιεύουμε όλα), αν και το προσπαθώ μέχρις ενός σημείου. Αλλά, όσο μπορώ, τα διαβάζω όλα, τουλάχιστον όσα έρχονται στην αντίληψή μου. Και μερικές φορές κάποια, όπως είναι αναπόφευκτο, δεν φτάνουν σε εμένα.
Αυτήν την εποχή δεν έχω διαθέσιμο «προσωπικό» e-mail, αλλά για όποια επικοινωνία κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί το e-mail του περιοδικού Strange
strange@agnosto.gr
(με τη σημείωση: «Υπ' όψιν Παντελή Γιαννουλάκη»)
και φυσικά πάντα χαίρομαι για τα μηνύματά σας σε αυτό το ταπεινό blog.

Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση της φετινής μου ομιλίας στην Αθήνα, που έγινε εξαιτίας αδυναμίας έγκαιρης εύρεσης κατάλληλου θεάτρου.
Σε όλες μου τις ομιλίες, ανέκαθεν, οι παρευρισκόμενοι είναι πάντοτε το καλύτερο ακρωατήριο και οι καλύτεροι συζητητές που θα μπορούσε ένας συγγραφέας να έχει σε δημόσια εκδήλωση, και είστε πάντα πολύ υπομονετικοί και ευγενικοί μαζί μου και σας ευχαριστώ εκ καρδίας για τον χρόνο σας και την καλοσύνη σας.
Πρόκειται απλά για συνευρέσεις μεταξύ ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που κι εγώ αγαπώ όσο εσείς και μού αρέσει πολύ να μιλώ για αυτά.
Υπόσχομαι ότι, όσο περνάει από το χέρι μου, θα είναι μια ενδιαφέρουσα και ατμοσφαιρική βραδιά, και ελπίζω ότι θα αξίζει τον χρόνο σας.
Θα με συνοδεύουν ο Γιώργος Στάμκος (που θα προλογίσει και τη βραδιά αυτήν τη φορά), ο Νίκος Φερεσιάδης, και άλλοι φίλοι, συνεργάτες και συνταξιδιώτες. Νομίζω θα περάσουμε ωραία, και, όπως πάντα, έχουμε να πούμε πολλά.
Σας ευχαριστώ πολύ για το ένθερμο ενδιαφέρον σας.



«geroscthulhu», μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κ. Φουράκη, αν συνδεθείς με το site των εκδόσεων «Τάλως», www.talosf.gr όπου θα βρεις τον τρόπο, αλλά και για βιβλία του κλπ, και επίσης αν συνδεθείς με το forum της «Δημοθοινίας», www.fourakis.gr και www.fourakis-kea.com
Για την εξωγήινη ζωή στο ηλιακό μας σύστημα, αν παρακολουθείς τις σχετικές δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις και άρθρα, στο περιοδικό Strange, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να το ψάξεις και περισσότερο. (Αν χρειαστεί γράψε μας στο περιοδικό να σε καθοδηγήσουμε σχετικώς στα τεύχη και σε ό,τι άλλο)

«prasino liker» (αυτό που άρεσε και στον Oscar Wilde), αγαπώ πολύ την Κρήτη, απ' όπου είναι και η μακρινή καταγωγή μου, την έχω επισκεφτεί πολλές φορές, και, έχεις δίκιο, κι εγώ θα ήθελα πολύ να έρθω στα Χανιά για να συνευρεθούμε με τους συνταξιδιώτες μας εκεί, κάτι το οποίο θα κάνω το συντομότερο δυνατόν.

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας και θα χαρώ για όποιο άλλο μήνυμά σας.
Καλή δύναμη να έχετε σε ό,τι κάνετε!

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Γιαννουλάκη στέλνω τους χαιρετισμούς μου από την Κύπρο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ύπάρχει η δυνατότητα να βιντεοσκοπήσετε την ομιλία σας και να την ανεβάσετε στο blog σας ή να την μοιράσετε σε DVD μέσω του Strange.

Ελπίζω να τα καταφέρω να έρθω και φέτος στην Αθήνα να σας παρακολουθήσω αλλά αν δεν έρθω (όπως και άλλοι πολλοί) θα ήθελα να την έβλεπα με κάποιο τρόπο.

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία συναρπαστική βραδιά και μακάρι να την μοιραστούμε με κάποιο τρόπο.

Να 'σαι πάντα καλά συνταξιδιώτη Παντελή

Φιλικά,
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Kε Γιαννουλάκη και φίλοι γεια σας.Θα έχω την ευκαιρεία να σας ακούσω από κοντά για πρώτη φορά.Σας είχα αποστείλει κάποιες ιδέες μου πριν καιρό απλά δεν ήταν ολοκληρωμένες και θα σας αποστείλω και άλλες μιας και μια ιστορία καμια φορά είναι εικόνες και είναι ατέρμονες.ένας φίλος μου είπε οτι μου απαντήσατε σε ένα τεύχος strange kai χάρηκα πολύ.Και αυτά για τον φίλο τον ανώνυμο.Μη βιάζεστε να κρίνετε βρε παιδιά ANATOΛΙΚΑ FORSAKEN ISLANDS...EXOYME ANAΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ..

ΦΙΛΙΚΑ Babis

silver man wrap us its about time its about drawnin' near
blue skies bring tears

Ανώνυμος είπε...

Κε Γιαννουλάκη σας περιμένουμε στην Αθήνα με νοσταλγία από τις προηγούμενες φοβερές ομιλίες σας.

Ο Κόσμος του Παραξενου.
Σαυτόν θα διηγηθείτε άραγε ιστορίες παράξενες από ταξίδια σας; πάντα έχουν ενδιαφέρον κ ίσως τώρα να έχετε το θέμα να πειτε περισότερες.

Να μη μας αφήσετε ανικανοποίητους ούτε από Αστυμαγεία Megapolisomansy, ούτε από Ουφολογία αλλά και ούτε από "Έψιλον".
Είναι τόσο μεγάλος κ ανεξερεύνητος ο κόσμος του παράξενου θα μου πείτε, τι να προλάβει κανείς σε μια ομιλία, αλλά έχουμε κ τη συζήτηση μετά και τα "πηγαδάκια", άρα εντάξει κάποιο χρόνο έχουμε.
Καλώς να έρθετε .

Μετά χαράς
Κώστας - Ελένη Κ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ερθουμε στην Αθηνα να σας δουμε . Οπωσδηποτε . Αλλα δε νομιζετε οτι ηρθε ο καιρος να κανετε και μια ομιλια στη θεσσαλονικη που εχετε χρονια να κανετε ;

απο αγαπη σας το λεμε, χωρις παρεξηγηση

Ανώνυμος είπε...

Πάντα μεγάλο ενδιαφέρον έχει.

Θα είμαι εκεί σίγουρα

Αλλά παρακαλώ αν γίνεται, να φροντίσετε να κλείνετε μεγάλη αίθουσα για να μη ταλεπωρείται κάποιος κόσμος όρθιος.
Κι έτσι ακόμα όμως πάλι ωραία είναι.
δε γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις κάθε μέρα.

Σας ευχαριστώ για τα απίθανα γραπτά σας

Θα χαρώ αν έχετε το χρόνο να μιλήσουμε για τα έργα σας

φιλικά
Αποστόλης Μανωλιός

Άγγελος είπε...

Έριχνα μία ματιά στο Cosmopolis Project και αναρωτιόμουν αν θα συνεχιστεί, και αν όντως έχει συνέχεια, αν κάποια στιγμή παρουσιαστεί ολοκληρωμένο σε βάθος χρόνου σε μορφή βιβλίου ή άλμπουμ...Επίσης αν και οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές και ατμοσφαιρικές θα προτιμούσα (κατά τη γνώμη μου) τα κείμενα, που περιγράφουν τις περιπέτειες του πληρώματος να συνοδεύονταν από κάτι λιγότερο συγκεκριμένο (για παράδειγμα τα πρόσωπα, που παίρνουν μέρος να ήταν στο στυλ της ζωγραφιάς στη σελίδα 68)...νομίζω πως θα έκανε την ανάγνωση πιο εύκολη (κατά τη γνώμη μου πάντα)... Ελπίζω να έχετε μία υπέροχη βραδιά...

Ανώνυμος είπε...

Kε Γιαννουλάκη
είχα παλιά παρακολουθήσει τις ομιλίες σας για την "Πραγματικότητα του Φανταστικού", για τα "Ιδιωτικά Σύμπαντα", για την "Εξερεύνηση του Αγνώστου", για την "Νεομυθολογία" και για την "Ουτοπία"
Εγώ πάντα εντυπωσιάζομαι
Και ομολογουμένως ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές

Όλες αυτές οι ομιλίες αλλά κι όλες εκείνες που έχασα και δεν ήμουν, θα έπρεπε να συγκεντρωθούνε σε ένα μεγάλο βιβλίο και αυτό θα άξιζε τον κόπο νομίζω
Λυπήθηκα που δε μπόρεσα να είμαι πέρυσι στην ομιλία σας "Ο Μυστικός Κόσμος των Βιβλίων"
αλλά φέτος θα είμαι σίγουρα εκεί για τον "Κόσμο του Παράξενου"
που και μοιάζει σαν επιτομή όλων αυτών των παραπάνω.
Σκεφτήτε την ιδέα μου αυτή
για το βιβλίο με τις ομιλίες
γιατί όχι ;
Αν και βλέπω πάντοτε ότι κάνετε τις ομιλίες σας "απ έξω", ελεύθερα, χωρίς να τις διαβάζετε από χαρτί (με εντυπωσιακή ροή για τόση ώρα!)
βλέπω ότι πάντα έχετε μαζί σας σημειώσεις για την ομιλία & σίγουρα κάνετε μια προετοιμασία
άρα έχετε τη βάση, ίσως και τα βίντε, για να γράψετε τα κείμενά τους και να προσθέσετε και όλα εκείνα που πάντα μας λέτε ότι θέλατε επιπλέον να πειτε αλλά δεν προλάβατε.
Νομίζω πρέπει να γίνετε
κι εγώ και πολλοί άλλοι θα το θέλαμε πολύ
οι ομιλίες σας θα έλεγα είναι μοναδικές
γιατί να χάνονται ;

Σκεφτείτε το κι ευχαριστώ
Σας περιμένουμε στην Αθήνα με το καλό

Πέτρος Γ.

Agartha Existe είπε...

Οι ομιλίες του Παντελή έχουν κάτι απο την ατμόσφαιρα που μονάχα οι αληθινοί βάρδοι μπορούν πραγματικά να σου μεταφέρουν και προσφέρουν. Άν και αναχρονιστικό, πιστεύω ότι είναι ένας μεταμοντέρνος σύγχρονος Βάρδος.
Είμαι πεπεισμένος ότι Θα είναι άλλη μία μαγευτική ομιλία απο "αλλού".

Να σε καλά Παντελή.

May the Force be with you.

Π. Β. Γ. είπε...

Αγαπητοί Συνταξιδιώτες,
ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας
και για τις ιδέες και τις σκέψεις σας,
που θα τις συμπεριλάβω στις σκέψεις μου -και θα επανέλθω.

Για όσους βρουν τον χρόνο για να μάς επισκεφτούν στη βραδιά της ομιλίας μου για τον Κόσμο του Παράξενου: Καλή Αντάμωση.

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Έμεινα στην ομιλία σας μέχρι το τέλος, δυστυχώς όμως είχα μόνο 10€ πάνω μου για ταξί και έπρεπε να προλάβω μετρό και λεωφορείο. Έτσι πρόλαβα μόνο το πρώτο μέρος της συζήτησης, που ακολούθησε και όταν γύρισα σπίτι έψαξα το Disney's Mars & Beyond για να προσπαθήσω να 'μείνω' πίσω κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω πως το σχόλιο του κ. Γούδη για τον Κολόμβο και του κ. Τσακαλία για το ότι τα παιδιά στο σχολείο δεν αντέχουν 45’ ενώ υπήρχαν άτομα, που έκατσαν 4 ώρες όρθιοι για να ακούσουν αποτέλεσαν το καλύτερο κλείσιμο. Θα σας ήταν να δύσκολο να ξαναέρθετε σύντομα; Μέσα στην άνοιξη ας πούμε ή το καλοκαίρι και όχι του χρόνου πάλι. Θα μπορούσαν να μιλήσουν και άλλα άτομα, όπως ο κ.Γούδης, ο κ.Φουράκης και όποιος άλλος. Όπως και να έχει, όταν βγαίνει κανείς έξω από ένα χώρο ομιλίας σας όλα φαίνονται διαφορετικά (έστω και για λίγο) οπότε αυτό σας κάνει και illusionist εκτός από συγγραφέα...

Άγγελος Π.

Unknown είπε...

Ήταν μια αναμενόμενη υπέροχη βραδιά.Το κοινό και η όλη ατμόσφαιρα συνέθεσαν ένα μουσικό παζλ του παράξενου με κύριο ενορχηστρωτή και καθοδηγητή τον Παντελή.Φανταστείτε να είχαμε την δυνατότητα για συχνές τέτοιες παράδοξες συνευρέσεις, τόσοι φίλοι μαζί που αγαπούν το παράξενο.Ωραίο clue της βραδιάς ήταν η ατάκα δύο άγνωστων φίλων.Από μία παρόρμηση, ενστικτωδώς λόγω του ενθουσιώδους κλίματος της βραδιάς ρώτησα 2 άτομα: παιδιά είστε συνεργάτες του strange?όχι,αποκρίθηκαν αλλά..είμαστε strange.

μέχρι την επόμενη εξερεύνηση..

aeriko είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη,
πραγματικά παρατηρώ τους εντατικούς ρυθμούς γαι την αλλαγή συνειδητότητας του κόσμου..
Ασχολούμαι με ενεργειακές εναλλακτικές θεραπείες και παρακολουθώντας το τμήμα Ανάληψης μπήκα σε έναν κόσμο που δε στηρίζεται μόνο σε όσα ακούει και βλέπει αλλά πατώντας στη γή μπορεί να κοιτάζει στον ουρανό.Να βρεί την αφετηρίας του...
Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου δημοσιογραφίας ήθελα να πιστεύω ότι θα μπορούσα αυτό να αποτελέσει ένα βήμα στο να κοινωνήσω όλα αυτά που βιωματικά ανακαλύπτω....Παρατηρώντας λοιπόν τις εσωτερικές σας αναζητήσεις και την ανταπόκριση που προκαλείτε γνωρίζω πια ότι το έργο εξελίσσεται..

Another one είπε...

Μπορεί κάποιος/κάποια που έχει πάει στην ομιλία, να μας δώσει μια εικόνα για εμάς που δεν πήγαμε, για το τι (από τα άπειρα) έχει λεχθεί;

Ανώνυμος είπε...

Η ομιλία ήταν καταπληκτική το ίδιο και η όλη εκδήλωση
Μπορεί και να ήταν και η καλύτερη ομιλία σας κ. Γιαννουλάκη
η ανταπόκριση του κόσμου εντυπωσιακή
δημιουργήθηκε μοναδική ατμόσφαιρα
και θαυμαστή η μαγευτική ροή του λόγου σας για ώρες
ενώ δε σας πείραζε να σας διακόπτουν οσο μιλούσατε
κι ενσοματώνατε τα σχόλια των ακροατών σε όσα λέγατε
και η συζήτηση στο τέλος θα μπορούσε να διαρκεί μέχρι το πρωί χωρίς να φύγει κανένας
τι να πω, μ' αρεσε πολύ και εξέπληξε παρόλο που το περιμέναμε

Αληθινά ανοίξατε εκείνο το βράδι τη πύλη για τον "κόσμο του Παράξενου"
Σημείωσα μερικά από αυτά που ειπώθηκαν. Ήταν τόσα πολλά που δε μπόρεσα να τα σημειώσω όλα
μα αντιγράφω πιο κάτω από τις σημειώσεις επιγραματικά λίγα γι αυτους που δεν ήταν και θα θέλουν να έχουν μια εικονα : :

Το Παράξενο είναι παρά-ξενο, δηλ δίπλα(παρα) στο ξένο, είναι η ενδιάμεση ζώνη ανάμεσα στο ξένο και στο οικείο.
η ρήξη με το οικείο
το Εξωτικό είναι εξω-τικό, είναι εκείνο που έρχεται από έξω, το ξωτικό, ο "έξω απεδώ", που έρχεται από έξω από το γνωστό και οικείο.
Το ασυνήθιστο, το παράδοξο, το εκεντρικό, που προκαλει την αποκλίνουσα σκέψη
Το Παράξενο είναι εισβολή στη πραγματικότητα
Οι άνθρωποι ξοδεύουν τη μισή ζωή τους σε αυτοματισμούς
Τρεις εβδομάδες συνολικά ο μέσος άνθρωπος περνάει στη ζωή του περιμένοντας στα κόκινα φανάρια ν' αναψει το πράσινο - κι αν προσθέσουμε κι άλλα σαν αυτό έχουμε τη μισή ζωή χαμένη
που θα μπορούσαμε να την αφιερώσουμε στη μελέτη και τη γνώση του Παράξενου και του αγνώστου και τα λοιπα

Για να εξηγηθεί το παράξενο επιστρατεύονται δύο : η ψυχολογία και το τυχαίο. Και είναι και τα δύο επινοήσεις ανίκανες.
Το τυχαίο δεν υπάρχει, έψαχνε ο Π. πολλά χρόνια για κάποιον να του εξηγήσει τι σημαίνει τυχαίο, τι ενοούμε ακριβώς όταν το λέμε, δε βρήκε κανέναν μέχρι τώρα, κανείς δε μπορεί να πει ένα ορισμό του τυχαίου σαν ένοια.
Προκάλεσε το κοινό να του το εξηγήσει, μα όντως δε τα κατάφερε κανείς, περιγράφανε άλλες ένοιες όπως το απρόβλεπτο η το ανεξήγητο αλλά όχι το τυχαίο.
Είπε ότι όλα αυτά που λέμε τυχαία γίνονται διαμέσω αλυσιδοτών αντιδράσεων, που πάνω τους δεν έχουμε "εποπτεία".
Είπε ότι μόνο πολύ σπάνια έχει ακούσει κάποιον να λέει Δεν Ξέρω, όλοι τα ξέρουν όλα.
Το τυχαίο δικαιολογεί αυτή την άγνοια.
Το ασυνήθιστο και το συνηθισμένο, τελικά αφομοιόνονται το ένα στο άλλο. Όλοι πια δε θεωρούν απίστευτο να ειδοθεί ένα Ούφο στον ουρανό, αυτό ήταν κάποτε παράξενο αλλά σιγά σιγά δεν είναι, αλλά αν κάποιος πει ότι μπήκε μέσα σε ένα Ούφο είναι απίστευτο και χλευάζεται. Αφού τα βλέπουμε να πετάνε, κι αυτό δεν είναι πια τόσο παράξενο σα γεγονός, γιατί είναι παράξενο να προσγειοθεί ένα απ αυτά και να μπει κάποιος μέσα;
Μίλησε για το όρια του αποδεκτού και για την εξερεύνηση πέρα από τα όρια του απαράδεκτου.
Υποτιμούμε αυτό με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί, όταν ασχολείσαι με κάτι το εκτιμάς. Το παράξενο είναι υποτιμιμένο κανείς δεν ασχολείται με παράξενα πράγματα και γι αυτό δε τους δίνει εκτίμηση.
Το κλειδί είναι η αγάπη που έρχεται με την ασχολία και την κατανόηση. Θωμάς Ακινάτης, αγάπη ίσον κατανόηση ίσον γνώση.

Νικ. Ορφανουδάκης που πρότεινε την ίδρυση ενός συλόγου για τη μετανάστευση σε άλλους πλανήτες.
Ντοκιμαντέρ κινούμενων σχεδίων του Ντίσνεη Mars and Beyond του 1957 μαζί με τον Βέρνερ Φον μπράουν, που έχει πολλά για τον πλανήτη Αρη που τα μάθαμε σήμερα, παράδοξο, glass tubes και άλλα, να το δούμε στο youtube.
Σαν παραβολή, η ανακάλυψη της αμερικής για το tera incognita - tera nova, με το παράξενο άγνωστο, λέμε ότι την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά την ανακάλυψαν χιλιάδες πριν από αυτόν από πάντα, το λέμε αυτό επειδή του κολόμβου ήταν η πρώτη "επίσημη" ανακάλυψη επειδή είχε τους βασιλιάδες της Ισπανίας, η ένοια του επίσημου.
Χωριά πιονιέρων που εξαφανίζονταν.
Ο Κορτέζ εναντίον των ψαρανθρώπων με τα ψαροτόμαρα, ο Βιρακότσα που ξαναγύρισε, ποιος ήταν; Δε ξέρανε τα άλογα και περνούσανε τους καβαλάριδες για κένταυρους.
Ιστορίες με γκρίζους ανακάλυψαν οι κοκισταδόρες στη Β. Αμερική, εγχειρίσεις στους ιθαγενείς και λοιπά. Σενιόρ Μαλακόσα από το βιβλίο του Π. Είσοδος στη Κούφια Γη,"οι άλλοι".
Άλλη παραβολή για τον κόσμο του παράξενου η Οίτη, παράξενα περιστατικά εκεί (Ταξιάρχες, Απουλήιος, μικρή καπαδοκία, υπάτη, ο γιατρός και οι νάνοι και τα πτώματα στραγκισμένα από το αίμα τους, ο βοσκός που του επιτέθηκαν οι γκρίζοι και του τα κάψανε όλα και τον βασανίσανε, οι κοποτάδες, μεγάλα ποσοστά ψυχασθενιών, οι στοές των μεταλείων που έκανε παγωνιά στο καλοκαίρι). Αν πας με τη πρόθεση να ψάξεις τα ανακαλύπτεις και περιειγείσαι στον κόσμο του παράξενου, αν πας για φαγιτό και βόλτα είσαι σε άλλο κόσμο.
Ανακαλύψανε μέλι στους αιγυπτιακούς
τάφους, που ήταν φρέσκο και το φάγανε. Το μέλι είναι η μόνη τροφή που δε χαλάει ποτέ. Κάνανε εξαγωγή χιλιάδες μούμιες στην αγγλία, τις βάζανε για καύσιμο στα τραίνα αντι για κάρβουνο, καίγανε μούμιες.

Οι αστρονόμοι στη τηλεόραση που λένε ότι δεν έχουνε δει ποτέ Ούφο, γιατί να δούνε; Κοιτούν τα άστρα, όχι τον ουρανό, κι αυτοί που είναι να τα δουν τα βλέπουν : οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας οι μετερεολόγοι και λοιπα. Του Ζακ Βαλέ του σβήσανε τις καταγραφές στο αστεροσκοπείο στη Γαλλία. Το σκιάχτρο που στη τηλεόραση λέει ότι το Ούφο ήταν η Αφροδίτη, κανένας δε του απαντάει στις εκπομπές να του δείξει ένα βίντεο με την Αφροδίτη να κάνει βόλτες με τις φίλες της στο τοπικό ουρανό.
Ο συλέκτης πεταλούδων που είχε όλα τα γράματα του αλφάβιτου πάνω στα φτερά πεταλούδων. Ο σουρεαλιστής Πένροουζ που είχε το ερμάριο αξιοπερίεργων αντικειμένων που είδε ο Π. στη Σκοτία. Cabinets of Curiosities. Ο κόσμος όλος είναι σαν ένα Wunderkammer. Ρούντολφ ο Δεύτερος, Κίρχερ, Ολάους Βόρμιους, Φ. Μπάρνουμ, Ρίπλεη (απίστευτο κι όμως αληθινό) , Τσαρλς Φορτ, φορτεανά, τα Χ Files είναι από τον Φορτ, τα βιβλία του Χ και Y, το Βιβλίο των Καταραμένων.
Έλλις, οι στοές στην Αριζόνα με τον μικρόκοσμο που έφτιαξε. Τλον, διήγημα του Μπόρχες, Orbis Tertius, η αδελφότητα που κατασκεύασε ένα φανταστικό πλανήτη με όλες τις λεπτομέριες.
Δόκτορ Ραματσάντραν και η έρευνα του εγκεφάλου, (φαντάσματα στον εγκέφαλο, εκδόσεις πανεπιστ.κρήτης) όλα τα βγάζουν από τραυματιολογία. Η γυναίκα που έβλεπε καρτούνς γύρω της, το phantom limp, η λοβοτομή που δε ξέρανε ότι στερεί τη φαντασία επειδή κανείς δε φανταζόταν για να δει την έλειψη. Η μνήμη και ο ασθενής που δε θυμόταν μόνο τα καινούργια data.
Το κόλπο με τους τίτλους της εφημερίδας από τον Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον.
Ο "ξανθός μάγος" και οι εμπειρίες του Π. με τα ιλούζιονς του.
Μύηση, ψυχεδέλεια, "εποπτεία", εξοσομάτωση, δεξαμενές απομόνοσης, ψυχοτροπικά ναρκωτικά.
Όντα απο άλλες διαστάσεις, δεν είναι αόρατα, περνάνε για κάτι άλλο, τα βλέπουμε γιατί έχουν τις τρεις διαστάσεις κι απλά έχουν και περισότερες, θα μπορούσε να φαίνονται σαν ένα δέντρο. Η επιπεδοχώρα του Άμποτ. Η τέταρτη κατεύθυνση που οδηγεί στο δωμάτιο που δεν υπάρχει. Άλλες διαστάσεις και η εξερεύνησή τους αρχής γενομένης από αυτή τη διάσταση. Θα μετακινούσαν τον κρόκο ενός αυγού χωρίς να σπάσουν το αυγό.

Δε μπορούσα να τα σημειώνω όλα, νομίζω αυτά είναι λίγο πάνω από τα μισά.
Αν θυμάται κανείς ή σημείωσε κι άλλα, ας γράψει κι αυτός για να συγκεντροθεί συνολική εικόνα της αληθινά εκπληκτικής ομιλίας.

Κ. Γιαννουλάκη συγχαρητήρια για τις γνώσεις και τις ιδέες σας και τη φιλικότητα που τις παρουσιάσατε και την αγάπη που δείχνετε σε όλα αυτά που ασχολήστε.
Σκεφτήτε παρακαλώ ξανά την ιδέα μου για βιβλία από τις ομιλίες σας.
Μη κάνετε πάλι ομιλία του χρόνου, ελάτε πιο σύντομα, τόσοι πολοί το θέλουν αυτό. Ανταποκριθήτε.

Ήταν εκεί στην ομιλία πολλοί γνωστοί: ο Φουράκης, ο Αργύρης Τσακαλίας, ο καθηγητής Χρήστος Γούδης, ο Δημήτρης Κούγκουλος, ο Γιώργος Στάμκος, ο Νίκος Φερεσιάδης, ο Γιάννης Μούτσος, ο Οικονομίδης, ο Δ. Τσουμάνης, ο Βασίλης Τσαφάλιας, και άλλοι και μέχρι και ο Πάλμος ήταν...

Συγνώμη που έγραψα πολλά. Είναι μια εικόνα.

Πέτρος Γ.

Agartha Existe είπε...

Δυστυχώς δέν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγο κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Θα έπρεπε να είχα παρατήσει την δουλειά μου...χεχε
Άν κάποιος έχει βιντεοσκοπήσει την ομιλία άς επικοινωνήσει παρακαλώ μαζί μου μέσο του μπλόκ μου.
Παντελή, θα ήταν καλή ιδέα νομίζω άν εμπεριέχονταν κάποιες ομιλίες σου μαζί με κάποιο προσεχές τεύχος του Strange σε ψηφιακή μορφή(cd ή Dvd μαζί με το περιοδικό) ώστε να τίς παρακολουθήσουν και όσοι θέλανε άλλα για διάφορους λόγους δέν μπόρεσαν να παρευρεθούν, άν και σίγουρα η μαγεία και η ζωντάνια μιας ομιλίας δέν μπορεί να μεταφερθεί σε cd.

Ευχαριστώ.

Spooki είπε...

Κ. Γιαννουλακη μηπως μπορουμε με καποιο τροπο να βρουμε την περσινη ομιλια σας ? Με ενδιαφερει ιδιαιτερα το θεμα των βιβλιων και θα ηθελα να την ακουσω.Εστω σε μορφη audio..

Spooki είπε...

Euxaristoume para para poly Fra Mauro !!!!

Another one είπε...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτό είναι καταπληκτικό.

Παρακαλείται όποιος έχει και παλιότερες ομιλίες του κ. Γιαννουλάκη ας τις μοιραστεί μαζί μας.

Π. Β. Γ. είπε...

Ευχαριστώ εκ καρδίας όλους τους περίπου 450-500 Συνταξιδιώτες που με τίμησαν και παρευρέθηκαν στην ομιλία μου στην Αθήνα για τον Κόσμο του Παράξενου. Ήταν αξιομνημόηνευτη η βραδιά, και ήσασταν ένα υπέροχο ακρωατήριο!

Θα προσπαθήσω να το επαναλάβουμε νωρίτερα, όπως μού το ζήτησαν πολλοί φίλοι, ίσως το φθινόπωρο.

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Ανάσταση.

Π. Γ.

Agartha Existe είπε...

Καλησπέρα,καλή ανάσταση σε όλους.

Ανέβασα με βίντεο και εικόνα την ομιλία του Παντελή: O Μυστικός Κόσμος Των Βιβλίων.(H εικόνα δέν είναι και τέλεια αλλά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα δεδομένου και του μεγέθους της ομιλίας)

Το Μέρος 1ο: http://video.google.com/videoplay?docid=-7382245658210824540

Το Mέρος 2ο: http://video.google.com/videoplay?docid=1178130900546039361

mr.alobar είπε...

Συνταξιδιωτες ας κανει καποιος upload ξανα τις ομιλιες του κυριου Γιαννουλακη η ας τα βαλει σε torrent για να τα βρουμε και εμεις γιατι μονο με 10 download δεν γινεται δουλεια...

Ανώνυμος είπε...

Ανέβασα την ομιλία για τον Μυστικό Κόσμο των Βιβλίων στο παρακάτω...

Μολις βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω και την επόμενη...

http://www.zshare.net/audio/60055625983a713d/

.parallax

Ανώνυμος είπε...

Έτοιμη κι η επόμενη!

Ο Κόσμος του Παράξενου (6-4-2009):

http://www.zshare.net/audio/60075339e2f337f4/

Είναι ακριβώς τα ίδια αρχεία που ανέβασε νωρίτερα ο Fra Mauro στο rapidshare...

Καλή ακρόαση!

rainsong111 είπε...

θα καταβαλλω μεγιστη προσπαθεια για να μη λαβεις το σχολιο μου ως κολακευτικο.πως μπορω ομως να μη σου πω οτι εισαι ο μοναδικος ανθρωπος που παρ'ολο που δεν εχουμε γνωριστει-απο κοντα,&για τουτη τη διασταση παντα μιλωντας-κατορθωνει παντα, μα παντα με τα γραπτα του να στοχευει στο κεντρο της καρδιας μου?παρακολουθω το star-gen απο το 1ο του τευχος (η μαλλον εκεινο με παρακολουθει,αφου εκεινο με εντοπισε πρωτο).Σε καθε editorial σου μενω με το στομα ανοιχτο& το βλεμμα απλανες,συνηθως μουρμουριζοντας φρασεις οπως π.χ"καλα,ουτε απαντηση στις σκεψεις που με απασχολουν αυτο τον καιρο να εστελνε",χαμογελωντας πονηρα.δε λεω,ειναι πολλοι οι συγγραφεις στων οποιοιων τα γραπτα εντοπιζω κομματια του εσωτερικου μου παζλ,αλλα κωδικοποιημενες απαντησεις σε editorial...εισαι ο πρωτος&μοναδικος! πιανεις πολλους απο τους παλμους μας εκει εξω η εδω μεσα...η ισως ανταλλασουμε ολοι μεταξυ μας δονησεις&εμπειριες στα ονειρεματα μας...το πιθανοτερο.οσο για τη συγκεκριμενη αναρτηση θελω απλα να σου πω ενα απειρο ευχαριστω που μπορεσες να χωρεσεις ολες τις πεποιθησεις μου,τα πιστευω μου&τα βιωματα μου σε αυτες τις πολυτιμες γραμμες!καθε μερα,καθε ωρα,καθε στιγμη,νιωθω την ανασα της πολυδιαστασιακης υπεροντοτητας.νιωθω να εισπνει&να εκπνεει ανακυκλωνοντας τα παντα,εμπεριεχοντας ακομα&αυτα που δεν υπαρχουν(?).παρατηρω θαυμαστες, ασυλληπτες&απεριγραπτες οντοτητες να αλληλεπιδρουν στον κοσμο μας (ποιανου?)&αυτο το αρθρο ειναι μια υπενθυμιση πως δεν ειμαι μονη.σε ευχαριστω που μου δινεις το κουραγιο να συνεχιζω να ονειρευομαι, ξυπνωντας μεσα στο μεγαλο αυτο ονειρο που ονομαζουμε "πραγματικοτητα".

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ "Ο Κόσμος του Παράξενου"(6-4-2009)???

Ειδα την ομιλια του κ.Γιαννουλακη "O Μυστικός Κόσμος Των Βιβλίων" στο googlevideo και ηταν φανταστικη!!!
Θα προσπαθησω πραγματικα αν και μενω επαρχια να περευρεθω σε καποια επομενη ομιλα του.
θενξ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ξέρει κανεις που-στο-ιντερνετ μπορουμε να βρουμε σε audio ή βίντεο την ομιλία του παντελή 'Ο κόσμος του παράξενου?"

Π. Β. Γ. είπε...

Ομιλία "Ο Κόσμος του Παράξενου" (audio)
>>>
https://www.youtube.com/watch?v=QX9OMSHB3vA