Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

ante kai kana kainourio biblio...

Unknown είπε...

στο τεύχος 122....το editorial και το άρθρο για τον έρωτα ΜΑΣ εχουν καταπλήξει!!!
Αννα - Στράτος
ΥΓ: Να είσαι πάντα καλά Παντελή!!!

Agartha Existe είπε...

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να συγχαρώ το περιοδικό Strange για τα τελευταία απίστευτα τεύχη, τα οποία είναι η απάντηση σε κάτι «ψίθυρους» που ακούω τελευταία, ότι το περιοδικό strange δεν είναι όπως παλιά, ότι έχασε σε ποιότητα και διάφορα άλλα τέτοια. Νομίζω ότι τα τελευταία τεύχη είναι η απόδειξη ότι το ακριβώς αντίθετο μάλιστα συμβαίνει. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω από την μεριά μου.
Συγχαρητήρια και πάλι, συνεχίστε έτσι! Μπράβο!

Παντελή κράτα γερά τα πανιά, όπου να 'ναι φθάνουμε στην «πατρίδα».

Υγ 1. Βάλτε ακόμα περισσότερο Τσουμάνη! Ο Δημήτρης είναι πραγματικά από «αλλού»!

Υγ 2. Ιδέα για άρθρο σε επόμενο τεύχος: Παντελή, υπάρχει περίπτωση σε κάποιο απο τα επόμενα τεύχη να δούμε κάποιο άρθρο-παρουσίαση του έργου και της ζωής του σκηνοθέτη Wim Wenders και τών ταινιών του ή επίσης κάτι και για την Ελληνίδα Αντουαννέτα Αγγελίδη (ίσως και κάποια συνέντευξη, γιατί όχι;);
θα με ενδιέφερε πολύ καθώς επίσης πιστεύω το ίδιο ενδιαφέρον θα ήταν και σε όσους αναγνώστες του strange γνωρίζουν το έργο αυτών των σκηνοθετών (που δέν είναι φυσικά μόνο σκηνοθέτες), αλλά παράλληλα και ακόμα αυτοί που δέν τους γνωρίζουν να πάρουν μια μικρή γεύση. Πιστεύω ότι είναι δύο πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις δημιουργών και καλλιτεχνών και φυσικά αρκετά strange, ώστε το περιοδικό αξίζει να αφιερώσει λίγο απο τον ιδιαίτερο χώρο και χρόνο του.

Ανώνυμος είπε...

Hi, what happend to the cosmopolis project ?

The Manager είπε...

Χαιρετώ θείε Παντελή.

Unknown είπε...

στο προηγούμενο τεύχος το editorial και το άρθρο για τον έρωτα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!
Ευχαριστούμε Παντελή!!!
Αννα - Στράτος

Ιωάννης είπε...

Επέτρεψέ μου να σου ευχηθώ Χρόνια Καλά για την ονομαστική σου εορτή, σήμερα, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο.
Πάντα εμπνευσμένα και εμπνευστικά τα editorial, είναι ένα ραντεβού που προσμένω να συμβεί.
Στον πόλεμο που συλαμβάνουν οι, περιορισμένες, αισθήσεις μας να εξελίσεται* ενδεχομένως και να είναι μία ψευδαίσθηση η συμμετοχή δύο μερών. Ενδεχομένως η υποψία μάχης να 'φαίνεται', αγωνιζόμενη με κάθε μέσο, αντιπαρατειθόμενη... και μόνο.
Η αμφισβήτιση του αισθήματος, της αίσθησης, έρχεται από μόνη της να αντιπαρατεθεί.
Δεν μένει παρά να σταθούμε καλά, γερά και με σεβασμό σε ότι συμβαίνει τριγύρω μας για να μας αποκαλυφθεί.

Ανώνυμος είπε...

το ευχάριστο είναι ότι είδα το strange εδώ στην γειτονιά μου στην ακαδημία πλάτωνος ένα και μοναδικό τεύχος..!γενικά η διανομή πρέπει να τα πηγαίνει καλά γιατί το έχω βρεί σε μέρη που δεν το φαντάζεται ο αναγνώστης και σε μια απρόσιτη περιοχή ας πούμε.
συν τοις άλλοις μου θυμίζει την ατάκα του παντελή με το τι κρύβουν ή τι συμβαίνει τις νύχτες σε απρόσιτες ακατοίκητες περιοχές, τι μυστικά κρύβουν ή τι διαλόγοι εξελίσσονται στα βάθη της νύχτας ανάμεσα σε φύλλα δέντρων και τον άνεμο, με τα στοιχεία και τα στοιχειά της φύσης και του αγνώστου.Πιστεύω πνευματικά όλες αυτές οι υπάρξεις της νύχτας με μια ποιητική σύμπνοια αγκαλιάζουν το strange και το αγαπάνε σαν μια κρυφή προέκταση των εαυτών τους.
σίγουρα κάποιος φίλος αναγνώστης σε κάποιο ξέφωτο θα ξεφύλλιζε strange.

and in my mind as i was floatin far above the clouds
some children laugh id fall for certain for thinkin that id last forever..

κύριε γιαννουλάκη βγάζουμε χάρτες και ξεκινάμε..χτες ένας φίλος μου είπε για ενα φημισμένο bar που επισκέφτηκε στην Βαρκελώνη στο οποίο σύχναζε τόσο o Μπωντλαίρ όσο και ο Όσκαρ Ουάιλντ το οποίο έχει μείνει ανέπαφο από τότε χωρίς να έχει υποστεί ανακαινίσεις.Υπάρχει μια αίσθηση από άλλη εποχή και είναι σαν να βλέπεις εικόνες από την εποχή του μεγάλου ποιητή.
καλό απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα τελευταία τεύχη του STRANGE και ειδικά τα δύο τελευταία 122 & 123 : είναι καταπληκτικά!
Εύχομαι έτσι πάντα.

Σα συνταξιδιώτης σας στέλνω τα συγχαρητήρια μου για το εξαιρετικό και ποικίλο έργο σας και να εχετε θάρρος υγεία και δύναμη να το συνεχίσετε και να τα χιλιάσετε.
Σας ευχαριστώ για όλα όσα γράφετε, είναι μια καλή παρέα για όλους μας και πολύ καλή γνώση και αίσθηση.
Με εκτίμηση
Νίκος Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα πήρα στα χέρια μου το νέο τευχος...Τη μηνιαία μας ανάσα...Να περιμενουμε κατι για τη Μυστική Θεσσαλονικη στο άμεσο μέλλον;

prasino liker είπε...

Σε μια Strange ζωη που εχομε ,μονο Strange αναγνωσματα μας ταιριαζουν!!!!Να ειστε παντα καλα λοιπον που φροντιζεται για την Strange ενημερωση μας.

Π. Β. Γ. είπε...

Αυτό το καλοκαίρι έκανα πολλά ταξίδια με την πολυθρόνα μου, που μόλις προσγειώθηκε. Εύχομαι σε όλους καλό φθινόπωρο! (Που κανείς δεν ξέρει πια πότε αρχίζει και πότε τελειώνει: έρχεται απροειδοποίητα, και κρατάει είτε δέκα μέρες είτε πέντε μήνες). Μόλις με βρει λίγος ελεύθερος χρόνος (και ελεύθερη έμπνευση) θα γράψω νέα κείμενα εδώ στο blog μου. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, συγνώμη που καθυστέρησα για λίγες απαντήσεις:

@ Ανώνυμος-1:
Αυτή την εποχή στις εκδόσεις Άγνωστο ετοιμάζουμε πέντε καινούρια βιβλία, που θα κυκλοφορήσουν ελπίζω πολύ σύντομα. Έκπληξη...
(Hint: Ανάμεσά τους και μία νέα αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου μου "Ιστορίες Που Δεν Διηγήθηκε Ποτέ Κανείς", με επιπλέον αρκετές νέες ιστορίες ...που δεν τις είχα διηγηθεί στις προηγούμενες εκδόσεις).

@ gipsy:
Ευχαριστώ, κι εσείς να είστε πάντα καλά! Λέτε ότι το editorial και το άρθρο για τα Μυστήρια του Έρωτα σάς έχουν καταπλήξει, μα, κι εγώ κατάπληκτος τα έγραψα...

@Urpgrund :
Λοιπόν, νόμιζα ότι γράφεις λάθος το Urgrund (έτσι ονομάζει τον Θεό ο Jacob Boehme)αλλά τελικά ανακάλυψα ότι Urpgrund είναι ένα death metal συγκρότημα (ή μήπως αυτοί το γράφουν λάθος;)
Μου αρέσει η έκφραση "απίστευτα τεύχη" που χρησιμοποιείς, που σημαίνει είτε ότι κανείς δεν τα πιστεύει, είτε ότι κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν...
Για την προτροπή σου: κρατάω τόσο γερά τα πανιά που κοντεύω να τα σχίσω!
Περισσότερος Τσουμάνης έρχεται (αν θέλει κι ο Τσουμάνης να έρθει, βέβαια).
Δυστυχώς δεν μου αρέσει καθόλου ο Wim Wenders (κατά τη γνώμη μου, έχει κάνει μόνο μια ωραία μισή ταινία: το "Der Himmel Uber Berlin" -το πρώτο μισό. Αν και ίσως αδικώ την ταινία "Paris Texas" -αλλά δεν φταίω εγώ που έπρεπε να είναι μικρού μήκους και την έκανε πιο μεγάλη). Προτιμώ κατά πολύ τον καταπληκτικό Werner Herzog, στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, και θα παραστεί και ο ίδιος και θα κάνει και σεμινάριο (στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε, νομίζω).
Η Αντουανέττα Αγγελίδη είναι πραγματικά πολύ καλή (κι αν σε διαβάζει ο Δημήτρης Τσουμάνης που λέγαμε, ίσως έρθει με αυτήν).

@ Ανώνυμος-2:
Το "Cosmopolis Project" θα επιστρέψει στο Strange (έπειτα από πέντε αποτυχημένες απόπειρες)ελπίζω σύντομα, αν καταφέρει σύντομα να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Μας την πέσανε, βλέπεις...αλλά θα τα καταφέρουμε...


συνέχεια > >

Π. Β. Γ. είπε...

@ Τhe Manager:
Α, σε χαιρετώ κι εγώ!

@ Iωάννης:
Χρόνια πολλά Ιωάννη, σύμφωνα με το ακόμη παλαιότερο εορτολόγιο, σήμερα είναι η δική σου γιορτή. Δυστυχώς το γνωρίζουν μονάχα δέκα άνθρωποι στον κόσμο (ευτυχώς είμαι ένας από αυτούς).
Καλά τα λες, ("...Στον πόλεμο που συλαμβάνουν οι, περιορισμένες, αισθήσεις μας να εξελίσεται ενδεχομένως και να είναι μία ψευδαίσθηση η συμμετοχή δύο μερών...") αλλά είμαι υποχρεωμένος να σε ενημερώσω για ένα πρόβλημα: αυτός ο πόλεμος δεν είναι ψευδαίσθηση, η ψευδαίσθηση είναι πόλεμος (όπλο)... Δυστυχώς :-)
Όμως: Στώμεν Καλώς...

@ Ανώνυμος-3:
Λες για το Strange, "το έχω βρεί σε μέρη που δεν το φαντάζεται ο αναγνώστης", και καταλαβαίνεις ότι αυτό εξάπτει τη φαντασία του αναγνώστη, και τη δική μου!
Αν και θα μου άρεσε να το βλέπαμε ότι "μας βρίσκει" και όχι ότι "το βρίσκουμε". Οπότε, θα σε διόρθωνα ως εξής (για να εξάπτει ακόμη περισσότερο): "με έχει βρει σε μέρη που δεν φαντάζεται ο αναγνώστης"...
Λοιπόν, κι εγώ στη Λισσαβώνα έχω πάει σ' εκείνο το καφέ στο οποίο έπαιζε σκάκι ο Φερνάντο Πεσόα με τον Άλιστερ Κρόουλυ...

@ Ανώνυμος-4:
Κι εγώ σας ευχαριστώ που σάς ευχαριστούν αυτά που γράφω. Είναι όντως μια καλή παρέα για όλους μας.

@ Ophensive:
Λες ότι πήρες στα χέρια σου ("σε πήρε", είπαμε ότι θα το λέμε) το νέο τεύχος, κι ότι είναι η μηνιαία σου ανάσα. Φίλε, αν αναπνέεις μόνο μια φορά τον μήνα, θέλω συνέντευξη!!
Υπάρχει μια ιδέα για (ακόμη μία) Μυστική Θεσσαλονίκη σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του "Μυστική Ελλάδα" (είναι καταδικασμένο να ταιριάζει εκεί, όπως και φαίνεται)

@ Prasino Liker:
Ω, ναι, η ζωή μας είναι πολύ Strange. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το ξέρουν όλοι, και μάς την κάνουν δύσκολη. Είναι τόσο Strange, που θα 'πρεπε να είχαν παραιτηθεί. Σε αυτό στοχεύει -μεταξύ άλλων- και η Strange ενημέρωση...


Εις το επανιδείν

Π. Γ.

Agartha Existe είπε...

«Λοιπόν, νόμιζα ότι γράφεις λάθος το Urgrund (έτσι ονομάζει τον Θεό ο Jacob Boehme)αλλά τελικά ανακάλυψα ότι Urpgrund είναι ένα death metal συγκρότημα (ή μήπως αυτοί το γράφουν λάθος;)».

Σωστή η παρατήρηση σου, όχι δεν αναφέρεται το nickname μου σε κάποιο death metal συγκρότημα, εκ παραδρομής το έγραψα λάθος. Πρώτη φορά διάβασα για αυτή την "ονομασία" του Θεού σε ένα βιβλίο του Philip K. Dick, μου άρεσε και την υιοθέτησα. Και αυτή είναι η μικρή ταπεινή ιστορία του nickname μου…

«Μου αρέσει η έκφραση "απίστευτα τεύχη" που χρησιμοποιείς, που σημαίνει είτε ότι κανείς δεν τα πιστεύει, είτε ότι κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν...»

Θα αρχίσω να το πιστεύω αυτό το τελευταίο σιγά σιγά….

«Δυστυχώς δεν μου αρέσει καθόλου ο Wim Wenders (κατά τη γνώμη μου, έχει κάνει μόνο μια ωραία μισή ταινία: το "Der Himmel Uber Berlin" -το πρώτο μισό. Αν και ίσως αδικώ την ταινία "Paris Texas" -αλλά δεν φταίω εγώ που έπρεπε να είναι μικρού μήκους και την έκανε πιο μεγάλη). Προτιμώ κατά πολύ τον καταπληκτικό Werner Herzog, στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, και θα παραστεί και ο ίδιος και θα κάνει και σεμινάριο (στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε, νομίζω).»

Δέν σου αρέσει καθόλου; Περίεργο, νόμιζα ότι θα σου άρεσε αρκετά. Προσωπικά προτιμώ το Wings Of Desire. Το θεωρώ καταπληκτικό έργο, χωρίς βέβαια να μπορώ να πώ ότι έχω καταλάβει απόλυτα τι θέλει να πεί ο «ποιητής»! Με τον Werner Herzog δεν έχω ασχοληθεί αλλά μιάς και τον ανέφερες θα τον έχω υπόψιν μου.

«Η Αντουανέττα Αγγελίδη είναι πραγματικά πολύ καλή (κι αν σε διαβάζει ο Δημήτρης Τσουμάνης που λέγαμε, ίσως έρθει με αυτήν)».

Tι σχέση έχει η Αντουανέτα Αγγελίδη με τον Δημήτρη Τσουμάνη; Εννοείς να «έρθει» με κάποιο άρθρο για αυτήν; Αυτό εννοείς; Ή να έρθει μαζί της στο Φεστιβάλ κινηματογράφου ;

Π. Β. Γ. είπε...

Ω, ναι, είχε ένα πάθος ο Dick με τον Jacob Boehme (γράφει γι' αυτόν και για το Urgrund πάρα πολλά στο "Exegesis" του)...

"Der Himmel Uber Berlin" (Ο Ουρανός Πάνω από το Βερολίνο) είναι ο αυθεντικός γερμανικός τίτλος του "Wings of Desire" (στην Ελλάδα: "Τα Φτερά του Έρωτα")
Αυτός ο τύπος γυρνάει ταινίες μέχρι τη μέση, και μετά βαριέται να τις τελειώσει...

Ο Δημήτρης είναι "ερωτευμένος" με την Αγγελίδη, γι' αυτό και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει (να έρθει) με ένα άρθρο για αυτήν, αν τα διαβάσει αυτά εδώ που λέμε...
Τώρα, αν φτάσει στο σημείο να έρθει μαζί της στο φεστιβάλ κινηματογράφου...νομίζω ότι θα χαρεί πάρα πολύ (η Αγγελίδη).
Χαίρε!

Π.Γ.

Another one είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη, μπορείτε να μας πείτε πότε θα παρουσιάσετε τη μελέτη σας για το τελευταίο βιβλίο του Καστανέντα; Είπατε ότι γράψατε το βιβλίο για λογαριασμό κάποιου αμερικάνικου εκδοτικού οίκου και ότι θα το εκδίδατε και στα ελληνικά.

Το ίδιο ισχύει και για τις μελέτες του κ. Μηνά Μαδεντζίδη.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Michael:

Συνταξιδιώτη, έχεις καλή μνήμη...
Η μελέτη μου (όχι για το τελευταίο βιβλίο του, δυστυχώς γράφτηκε πριν απ' αυτό) για το Μυστήριο του Κάρλος Καστανέντα, είναι γραμμένη στα αγγλικά, πριν από αρκετά χρόνια, και όταν κάποτε βρω τον απαιτούμενο χρόνο (πότε;) να τη μεταφράσω στα ελληνικά, θα εκδοθεί το βιβλίο στην Ελλάδα, ελπίζω, αν ενδιαφέρεται πια κανείς μέχρι τότε. Ζητώ συγγνώμη για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση...
Ο συγχωρεμένος φίλος Μηνάς Μαδεντζίδης, που ήταν μεγάλος ερευνητής του ανθρώπινου εγκεφάλου και εξαιρετικός καθηγητής και φυσιολόγος, μού έχει αφήσει κάποιες μελέτες του (όχι όλες, αγνοώ που βρίσκονται οι υπόλοιπες) για ειδικά ζητήματα και θέματα που σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Δυστυχώς, πρόκειται για επιστημονικά συγγράμματα, (χαρακτηριστικά αναφέρω ένα για τους Κερκοφόρους Πυρήνες του Εγκεφάλου), πολύ εξειδικευμένα και δύσκολα για τον μέσο αναγνώστη, γι' αυτό και έχω διστάσει μέχρι σήμερα να τα δημοσιεύσω, φοβούμενος ότι δεν υπάρχει αναγνωστικό κοινό γι' αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα.
Επειδή, όμως, (εκτός από τις δύο συνεντεύξεις μας), έχω αρκετές ηχογραφημένες συζητήσεις μας, που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ίσως κάποια στιγμή να τις απομαγνητοφωνήσω και να τις επιμεληθώ, και αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα ενδιαφέρον βιβλίο, στο οποίο θα μπορούσαν να προστεθούν ως ειδικά παραρτήματα οι εν λόγω μελέτες του Μηνά. Θα δούμε...
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, και για την υπενθύμιση.

Π. Γ.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΦΙΛΙΠΟΣ ΝΑΚΑΣ είπε...

παντελη ποτε θα βγει το cosmopolis project αλμπουμ 2 τι εγεινε?????????