Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

στήλη άλατος έχει αυτό το τεύχος Παντελή;

prasino liker είπε...

Καλημερα,
Το καινουργιο τευχος δεν το εχω παρει ακομα,ομως στην εικονα που παρουσιαζεται το εξωφυλλο ,γραφεται για// Την δυναμη της θετικης σκεψης//
Δεν εχω διαβασει ακομα τις αποψεις σας ομως σε μια ερευνα που εχει γινει εξηγουν καποιοι ψυχολογοι οτι οσο περισσοτερο πιεζουμε τον εαυτο μας να σκεφτει θετικα πραγματα ,που δεν τα πιστευουμε ,τοσο ευκολοτερα οδηγουμαστε στο να κανουμε ακομα χειροτερες σκεψεις.
Φυσικα καλο ειναι να μην φερνομε παντα την καταστροφη,αλλα νομιζετε οτι βοηθαει;Η ολα αυτα ειναι μια αυταπατη .Πολλες φορες ευχομουν το ακριβως αντιθετο,πιστευοντας οτι ετσι θα συμβει αυτο που πραγματικα ηθελα.Αλλοτε εγινε,αλλοτε οχι.Μηπως οτι ειναι να γινει θα γινει , ειτε θετικα η αρνητικα σκεφτουμε.
Συγνωμη αν σας κουρασα.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος 1:
Ναι, φίλε, έχει (Στήλη Υδραργύρου -πρώην Άλατος)
Επέστρεψε δριμύτερος από τις διακοπές του ο »...« (πρώην «...»)

@ Ανώνυμος 2:
(Κάτι έκανα λάθος και έσβησα το σχόλιο σου αντί να το δημοσιεύσω, ήταν: «Τι απέγινε το άλμπουμ 2 του Cosmopolis Project, πότε θα βγει;...»)
Το συντομότερο δυνατόν, αλλά όχι πολύ άμεσα, θα προηγηθούν διάφορες δημοσιεύσεις στο Strange, και αυτές θα συμπεριληφθούν μαζί με αδημοσίευτες σε ένα δεύτερο άλμπουμ (όπως έγινε και στο πρώτο). Φυσικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων...

@ Prasino Liker :
Ναι, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου για το ζήτημα της δύναμης της θετικής σκέψης.
Πάνω-κάτω συμφωνώ, έτσι όπως το θέτεις, αλλά θέλω να σού καταδείξω το εξής:
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σκέψη για τα πράγματα που συμβαίνουν και για τα πράγματα που θα συμβούν. Σκεφτόμαστε γι' αυτά. (Εντάξει μέχρις εδώ;)Οπότε γιατί να σκεφτόμαστε αρνητικά, και να μην σκεφτόμαστε θετικά;
Τί νόημα έχει να σκεφτόμαστε αρνητικά; (αν δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε θετικά;)

Για τη θετική σκέψη και τη δύναμή της, μόνο ένα είναι απόλυτα σίγουρο: μάς δίνει κουράγιο, αισιοδοξία, δύναμη, νέες απαραίτητες οπτικές, θάρρος, και μάς βοηθά στο να μην απογοητευόμαστε.
Νομίζω ότι τα παραπάνω επηρεάζουν τις καταστάσεις και με το παραπάνω!

Άρα, απ' αυτήν τουλάχιστον την άποψη, βοηθάει. Πόσο μάλλον, αν «συνήθως» ή «συχνά» ισχύουν και πολλά από όλα τα άλλα μυστηριώδη που λέμε, περί θετικής σκέψης...

(Μου φαίνεται περίεργο αυτοί οι κάποιοι ψυχολόγοι να μην το συμπεριέλαβαν αυτό στα συμπεράσματα της κάποιας έρευνάς τους).
Χαίρε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...
ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΕΥΓΩ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΑΚΡΙΝΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ. Η ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΙΑ. ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΧΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Agartha Existe είπε...

Kαλησπέρα Παντελή και Strangers.

Πιό παλιά είχα ενημερωθεί-διαβάσει ότι ετοιμάζεις αυτό το καιρό ένα παράξενο μυθιστόρημα με τον συνειρμικό και εμπνευστικό τίτλο "Μόνος αλλού".

Είναι κοντά στην ολοκλήρωση του αυτό το συγγραφικό σου πόνημα;
Να το περιμένουμε μέσα στο 2010;

Θα είναι ένα "καθαρό" μυθιστόρημα με την παραδοσιακή έννοια; Ή κάτι σε στυλ Megapolicomancy; Εννοώ δηλαδή ότι το Megapolicomancy είναι πιο δοκιμιακού και πειραματικού ύφους- με πιο μεταμοντέρνο χαραχτήρα.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός σε αυτό που ρωτάω.


Φιλικά,
Νίκος.

FreeDragonFlies είπε...

Όσο για το άλμπουμ του СP N2 , να φανταστώ θα είναι διαθέσιμο στο δεύτερο μισό του 2010 ? Εννοώντας φυσικά με όλες τις πιθανές καθυστερήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα παρα πολυ να μαθω ποιος ειναι αυτος που γραφει το αρθρο του Σαμπαλα.... Παντως οποιος και αν ειναι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ

Υ.Γ : Φου μαν τσου και μηχανικες γυναίκες;... (τεραστιος και σε αυτο το τευχος)

Τάσος είπε...

Νομίζω πως το πλέον ενδιαφέρον άρθρο στο παρόν τεύχος είναι αυτό που αφορά τα UFO στον Όλυμπο, και γενικά η υπόθεση πως κάποιος/οι κάνουν ένα είδος "interfere" σε υποθέσεις γεωπολιτικού ενδιαφέροντος (όσον αφορά τουλάχιστον την Ελλάδα ως κράτος. Για αυτούς τους "κάποιους" το ενδιαφέρον μπορεί να βρίσκεται αλλού...)

Όλοι εμείς, που η "κοινή γνώμη" δεν μας είναι αρκετή ώστε να καλύψει τα ερωτηματικά μας ή για να ωθήσει το μυαλό και την καρδιά μας να εφησυχαστεί, θεωρούμε εκλυστικές όλες αυτές τις υποθέσεις, και μπαίνουμε στη διαδικασία (σε κάποιους άλλους φαντάζει ως "κόπος") να κάνουμε στον εαυτό μας την εξής ερώτηση:

"Και αν όλα όσα περιέγραψε ο Παντελής στο άρθρο του έχουν πράγματι συμβεί;"

Το άτομο το οποίο θεωρεί ενδιαφέρον την κατάδυση σε εναλλακτικά τούνελ πραγματικοτήτων -όπως πολύ όμορφα περιέγραφε το Robert Anton Wilson τα διάφορα συστήματα πεποιθήσεων και αντιλήψεων μας- και που θα προσπαθήσει να απαντήσει στα διάφορα ερωτηματικά που θα προκύψουν μέσα από τους συνειρμούς του, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσει πως τα γεγονότα του άρθρου, όντως έχουν συμβεί, μέχρι βέβαια να εγκαταλειψει το συγκεκριμένο τούνελ πραγματικότητας για κάποιο άλλο.

Ποιος μπορεί άραγε να απορρίψει όλα τα παραπάνω τόσο εύκολα; Εγώ πάντως όχι. Και όταν μπαίνω στη διαδικασία να αναλογιστώ πως όλα αυτά ίσως να έχουν όντως συμβεί, ο κόσμος μου γίνεται λίγο πιο παράξενος από ότι είναι. Βέβαια, σε πολλούς αυτό φαντάζει τρομαχτικό (το να γίνει ο κόσμος του πιο παράξενος), αλλά πως να το κάνουμε... Κάποιους από εμάς μας αρέσει να τρομάζουμε!

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος-1:
Δεν ξέρω που πας, αλλά σού εύχομαι καλό ταξίδι. Καλή επιστροφή στην πατρίδα,λοιπόν.
«May the Road Rise up to meet you, may the wind be always at your back...» όπως λένε και οι Ιρλανδοί.
Εκεί που θα πετάς, ρίξε κι ένα αστέρι για εμάς. Εύχομαι να εκπληρωθούν όλες οι ευχές μας.
Χαίρε

@ Ν. Σ.:
Ναι, εδώ και καιρό γράφω ένα πολύ παράξενο μυθιστόρημα με τον τίτλο "Μόνος Αλλού". Αν όλα πάνε καλά, ίσως θα το έχω ολοκληρώσει μόλις έρθει η νέα χρονιά, ίσως λίγο νωρίτερα, ίσως λίγο αργότερα.
Συγγνώμη που ακολουθώ τον κανόνα που επιβάλλει ο συγγραφέας να μη μιλάει για το έργο του πριν τη δημοσίευσή του.
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχει να κάνει με την εξερεύνηση μιας παράλληλης δεύτερης Γης...
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

@ FreeDragonFlies:
Ναι, για το "Cosmopolis Project", κάτι τέτοιο θα γίνει, ελπίζω. Ευχαριστούμε για την υπομονή σου. Αλλά σε λίγο θα αρχίσουν τα πρώτα επεισόδια στο Strange, οπότε θα έχεις και την πρόγευση.

@ Ανώνυμος-2:
Ναι, η στήλη του Dr. Shambala στο Strange μάς ενθουσιάζει πολύ κι εμάς!
Ο ίδιος δεν θέλει να αποκαλύψει την αληθινή του ταυτότητα, εκτός από εικόνες του εαυτού του. Ελπίζω να μην καταφέρει να τον παγιδεύσει ο Φου Μαν Τσου και να είναι για πολύ καιρό ακόμη μαζί μας, όλο και "πιο μπροστά"...

@ Τάσος:
Τάσο, εγώ είμαι αρκετά πεισμένος ότι η ιστορία του φίλου "Οδυσσέα" στο άρθρο μου στο Strange για τους "Εξωγήινους στον Όλυμπο", έχει συμβεί στην πραγματικότητα, και υπάρχουν και πολύ περισσότερες λεπτομέρειες που δεν μού επέτρεψε να δημοσιεύσω. Η όλη φάση συνδέεται με μια μεγάλη αλληλουχία γεγονότων και περιστατικών που διερευνούμε εδώ και πολύ καιρό, με νεότερο κρίκο στην αλυσίδα τις εμφανίσεις των δίσκων κοντά στο στρατιωτικό ελικόπτερο, στις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε από το σχετικό βίντεο.
Γι' αυτό που λες: τo concept των "Reality Tunnels" του Dr.Timothy Leary, που το υιοθέτησε ο μακαρίτης Robert Anton Wilson, έχει να κάνει με την αντίληψη, όχι με τα γεγονότα. Δηλαδή, με το πως αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τα γεγονότα, όχι με κανονικές εναλλακτικές πραγματικότητες. Σε σχέση με την ιστορία μας, το έχω ήδη σχολιάσει αυτό στο άρθρο μου, αναφορικά σε μια μετέπειτα συζήτηση με έναν φίλο καθηγητή, επίσης ακροατή της παράξενης αυτής ιστορίας.
Γενικά, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κανείς να "απορρίπτει" με το στανιό οτιδήποτε. Το ότι παρ' όλα αυτά το κάνουμε αυτό με τα πράγματα, απορρίπτουμε το ένα και δεχόμαστε το άλλο, απλά φανερώνει την αυθαίρετη επιλεκτικότητα των πεποιθήσεων και κοσμοθεωριών μας, που όλες είναι εφευρέσεις-κολάζ, βολικό αποτέλεσμα συνθέσεων.
Υπάρχει κι ένας κόσμος έξω από τις πεποιθήσεις και τις κοσμοθεωρίες μας, ο οποίος είναι πάρα πολύ παράξενος. Είναι όντως τρομακτικό αυτό...
«Life is Stranger Than Fiction» (Byron)

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας, θα επανέλθω σύντομα.

Π. Γ.