Το Nέο Tεύχος του Περιοδικού STRANGE

15 comments:

ekptwtos είπε...

Άκρως ενδιαφέρον κι αυτό το τεύχος κ.Γιαννουλάκη(αν ξαναπώ Δάσκαλε μπορεί να μη σας αρέσει και κατανοώ ειλικρινά το γιατί.)
Ένα άρθρο σχετικά με τον σαμανισμό το περίμενα με λαχτάρα και ήρθε την κατάλληλη στιγμή,ασχολήθηκα ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με το θέμα αυτό και πραγματικά γοητεύτηκα...
Προσωπικά θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το άρθρο περί έρωτος στο τεύχος 122,ήταν κάτι ξεχωριστό και συγκινητικό,η ιστορία της Λαιλά και του Ματζνούν
με έκανε κυριολεκτικά να δακρύσω...
Χαίρομαι αφάνταστα και παίρνω κουράγιο όταν ξέρω πως κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι ξεχωριστοί,εμπνευσμένοι,ανυπότακτοι ονειροπόλοι που φτιάχνουν φώς μες το σκοτάδι...φώς...περισσότερο φώς...
Συνεχίστε όλες τις προσπάθειες και μεταδώστε μας φώς,πνευματικό φώς που τόσο ανάγκη το έχουμε όλοι..
Κατανοώ τις δυσκολίες του εγχειρήματος,τα προσωπικά προβλήματα,τον πόλεμο που σας κάνει το Σύστημα σε όλες τις εκφάνσεις και παραμέτρους του αλλά κάποιος πρέπει να μας δείξει το δρόμο,να ανάψει το φανάρι μέσα στο σκοτάδι,να μας εμπνεύσει,να μας συγκινήσει,να μας ανάψει τις καρδιές,να μάθουμε τα μυστικά της ευγένειας,της ονειροπόλησης,να εξυψωθούμε απ το βούρκο,να χορτάσει φώς το πνεύμα μας!!!
Κι αυτό ακριβώς κάνετε τόσα χρόνια εσείς κι είναι ανάγκη να συνεχιστεί,είναι ανάγκη!!
Είμαι σίγουρος πως όλοι οι αναγνώστες του περιοδικού αντιλαμβάνονται αυτά που γράφω κι ο καθένας με τον τρόπο του στηρίζει την προσπάθειά σας,το περιοδικό Strange είναι πιά το ΄΄κρυσφήγετό΄΄ μας σε αυτή τη μαύρη σιδερένια φυλακή που μας περιβάλλει,η μαγική ΄΄βιβλιοθήκη΄΄ των ονείρων μας,το ΄΄φωτόσπαθό΄΄ μας σε κάθε μάχη ενάντια στους πράκτορες του συστήματος,το περιοδικό Strange είναι το περιοδικό μας...
Καλή δύναμη να έχετε και καλό δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πολυ καλό και ωραίο το τεύχος αυτο . Πάντα ξεχωρίζει κάθε τεύχος του στραν-γη . και συγχαρητήρια για ακόμα ενα υπέροχο εντιτόριαλ .
Οσα γραφετε για Τηλεκίνηση και Αύρα δε τα είχα γνωστά, μου κάνανε εντύπωση.
Στο θέμα Εψιλον οπως είχατε υποσχεθεί πότε θα επιστρέψετε ; Ενδιαφέρει

Σωτήρης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη
πότε θα κάνετε την ετήσια ομιλία σας στην Αθήνα ;
Στη Θεσσαλονίκη ;
Σας περιμένουμε
Ευχαριστώ

WOVENHAND είπε...

ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΩΠΗΣ..! Τι εξαίσια νέα από το χώρο της επιστημονικής κοινότητας, και, φανταστείτε για λίγο τι άπειρες εφαρμογές θα είχε μια τέτοια συσκευή.. ειδικά αν αυτή ήταν σε μορφή σπρέι σαν αυτή που έχει ήδη "εφεύρει" ο Alan Nelson στο διήγημά του "Η Σιωπή".

Ω, Θαυμαστέ καινούριε κόσμε, με τι χάρη δίνεις σάρκα και οστά σε κάθε φανταστικό ήρωα και κάθε πράγμα που πέρασε από το μυαλό των συγγραφέων.

Μα τους χίλιους κάστορες δεν προλαβαίνω, πρέπει να γράψω και εγώ τη δική μου απίστευτη ιστορία. Κάποιος.. κάπου.. κάποτε θα την κάνει πραγματικότητα, δικαιώνοντάς με!

Έχε γεια Παντελή!

Π. Β. Γ. είπε...

@ ekptwtos:
Σ' ευχαριστώ για τα θερμά και ενθαρρυντικά σου λόγια και για το ότι εμπνέεσαι από τις εμπνεύσεις μας.
Το Strange είναι και για εμάς το κρυσφήγετό μας...

@Ανώνυμος 1:
Σ' ευχαριστώ πολύ.
Θα επιστρέψουμε στο ζήτημα της Ομάδας Έψιλον αμέσως μόλις υπάρξουν κάποιες εξελίξεις ή κάποια αξιόλογη νέα επαφή μας με τους κύκλους αυτούς...

@Wovenhand:
Ναι, κι εμένα μού άρεσε πάρα πολύ η Strange είδηση για αυτήν την εφεύρεση μιας Μηχανής που παράγει Σιωπή και σβήνει από το άμεσο περιβάλλον στοχευόμενα τους ανεπιθύμητους ήχους και θορύβους. Θα είμαι ο πρώτος που θα την προμηθευτεί αν προχωρήσει..
Όσο για τη «Μαύρη Σιδερένια Φυλακή», σε παραπέμπω για νεότερα στο επόμενο τεύχος του Strange!



@ Ανώνυμος 2:

Η «παραδοσιακή» ετήσια ομιλία μου στην Αθήνα, θα γίνει είτε μέσα στον Ιανουάριο είτε μέσα στον Φεβρουάριο, δεν έχει κλείσει ακόμη η ημερομηνία και το θέατρο που θα μας φιλοξενήσει, θα ενημερωθείτε σύντομα από το περιοδικό Strange και από το περιοδικό Μυστική Ελλάδα,κ.ά. Θα προσπαθήσω να γίνει και στη Θεσσαλονίκη, αν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.
Αυτήν την περίοδο αποφασίζω για το θέμα της φετινής ομιλίας, και, φυσικά, δέχομαι και προτάσεις και ιδέες, (για να δω αν «συμπίπτουμε» με όλους εσάς).

Επίσης:

Στη Θεσσαλονίκη
την
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009, στις 7:00 μμ, στο βιβλιοπωλείο "Ψαρράς", (Φιλικής Εταιρίας 39, απέναντι από το σινέ "Μακεδονικόν")
θα είμαι στο πάνελ της παρουσίασης του νέου βιβλίου του καθηγητή Χρίστου Γούδη, "Αλλού και Κάπως", όπου και θα μιλήσω, μαζί με τον κ. Γούδη και άλλους αξιόλογους καλεσμένους.

Στην Πάτρα
θα βρίσκομαι το
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, στις 7:00 μμ, στο ξενοδοχείο "Βυζάντιο", όπου θα μιλήσω στο πάνελ της παρουσίασης της νέας πανηγυρικής έκδοσης του θρυλικού "Λεξικού του Ηλίου" από το "Ίδρυμα Ιωάννη Πασσά" και τις εκδόσεις "Τάλως", σε πάνελ μαζί με τον καθηγητή Χρίστο Γούδη και με τον εκδότη Τάλω Φουράκη και άλλους αξιόλογους καλεσμένους.

Νομίζω ότι οι δύο αυτές εκδηλώσεις για βιβλιόφιλους, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον...

Π. Γ.

Agartha Existe είπε...

Προτεινόμενο θέμα για την επόμενη ομιλία σου αγαπητέ Παντελή: Η Μυστική Ιστορία του Κόσμου (με την αρχαία όσο και σύγχρονη έννοια του όρου) του Ανθρώπου και των Ιδεών.
Όσο για το ακριβές θέμα, το περιεχόμενο της ομιλίας...χμ, νομίζω ότι ξέρεις πολύ καλά - καλύτερα απο εμένα - για πιο πράγμα μιλάω...

και ένα βίντεο-μουσική, αφιερωμένο:
http://www.youtube.com/watch?v=8ttQ4dhRgbY

Ανώνυμος είπε...

Πόσο θα τραβήξει ακόμα το κακόγουστο κιτς παραμύθι περί ομάδας Ε ;

Και μη μου πείτε εντάξει, ένα "ευγενές ψέμμα" είναι, γιατί στα βάθη της γελοιότητας που έχει φτάσει εδώ και χρόνια το θέμα δεν είναι ούτε αυτό.

Επειδή έτυχε να έχω γνωρίσει κανα δυο από δαύτους, σας λέω ότι είναι φαντασμένοι γέροι που τρέφονται με τις ιδεοληψίες τους, "η Ελλάδα θα ξαναδώσει το φως σε όλο τον κόσμο" κλπ. Μίζερες ζωές ανθρώπων που δεν αγαπούν πια την ελευθερία!

Λοιπόν, τί σχέση έχει το Strange με όλα αυτά;
Εγώ νομίζω ότι το Strange είναι για τους ελεύθερους και τους ωραίους! Όχι για τους γέρους!
Και μη μου πείτε πάλι ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Τί να το κάνω ;
Εδώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, τί να λέμε τώρα ;

Νομίζω επίσης ότι το Strange, ο ρόλος του είναι να ανεβάζει όσο γίνεται το επίπεδο και όχι να ικανοποιεί την περιέργεια του "κοινού" και την πνευματική οκνηρία.

φιλικά,
Λωτρεαμόν

Zimmer είπε...

Στο τεύχος 123 είχε γίνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Καλό & το Κακό, όμως κατά την ταπεινή μου άποψη ένα τόσο ιδιαίτερο και λεπτό θέμα όπως αυτό δεν εξαντλείται (ούτε καν αναλύεται) μέσα σε λίγες σελίδες. Εγώ λοιπόν προτείνω το θέμα της φετινής ομιλία να είναι το Καλό & το Κακό, ή αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι να συζητήσουμε μόνο για το Κακό, για την φύση του, τις ιδιότητές του (αν μπορούμε να του προσδώσουμε), για τις αμέτρητες λαϊκές δοξασίες, ακόμα και για τις ιστορίες που σαν παιδιά μας είχαν διηγηθεί οι παππούδες και οι γιαγιάδες και το πως ο πολιτισμός ξόρκισε το κακό μακριά από τις φωτισμένες μεγαλουπόλεις.

Αυτά μέσες άκρες.. και δίνω τη σκυτάλη στον επόμενο!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη για την ομιλία σας, μια πρόταση :
Επιτέλους μια σοβαρή ομιλία να γίνει για τα UFO ή για το εξωγήινο ζήτημα γενικά. Μόνο εσεις πιστευω μπορείτε να κάνετε κάτι ανάλογο.
Ευχαριστώ
DawnTreader

Π. Β. Γ. είπε...

@Ν.Σ. :
Χμ, «Η Μυστική Ιστορία του Κόσμου (με την αρχαία όσο και σύγχρονη έννοια του όρου) του Ανθρώπου και των Ιδεών...» λες φίλε Συνταξιδιώτη.
Λοιπόν, αυτό δεν είναι ομιλία, αλλά πολύτομη εγκυκλοπαίδεια. Χαίρομαι που θεωρείς ότι θα μπορούσα εγώ να τη γράψω, λυπάμαι που θεωρείς ότι θα μπορούσα να την παραδώσω σε μία -έστω μεγάλη- ομιλία.
Όμως, μια μικρή «εισαγωγή» σε αυτό το τεράστιο ζήτημα, ίσως θα ήταν εφικτή. (Αν και θα μοιάζει ανεπιθύμητα πολύ με σεμινάριο). Ίσως θα το σκεφτώ...

@Ανώνυμος-1 (Λωτρεαμόν):
«Πόσο θα τραβήξει ακόμα το κακόγουστο κιτς παραμύθι περί ομάδας Ε ;...» αναρωτιέσαι Συνταξιδιώτη.
Ίσως το λες αυτό διότι όσα γνωρίζεις για το ζήτημα της «Ομάδας Έψιλον» είναι ένα κακόγουστο κιτς παραμύθι. Όμως, τα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο, δεν είναι μόνον όσα εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερα.
Συμφωνώ ότι ως «νεομυθολογία» έχει φτάσει συχνά σε γελοίο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, και συμφωνώ για τους γέρους που λες, αν πρόκειται για μερικούς από αυτούς που το έφτασαν σε αυτά τα επίπεδα.
Όμως, το σημαντικό αυτό συνωμοσιολογικό (κλπ) ζήτημα, δεν προέρχεται από αυτά τα επίπεδα, ούτε έχει καταλήξει σε αυτά. Απλά, συχνά η -επιτηδευμένη ή όχι, και εκμεταλλευόμενη- πληροφόρηση έχει φτάσει. Και, για αυτό, φυσικά, ευθύνονται οι εκάστοτε πομποί -του ιδίου επιπέδου- της ανόητης αυτής πληροφόρησης.
Εσύ, που είσαι μάλλον πιο έξυπνος, (για να τα λες αυτά), θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει αυτό, και όχι να έχεις παραπλανηθεί σε μια εξίσου διαστρεβλωμένη κατανόηση του ζητήματος.
Επίσης, λες:
«Λοιπόν, τί σχέση έχει το Strange με όλα αυτά;...»
Μα, εγώ, και το Strange, βγάλαμε αυτό το ζήτημα της Ομάδας Έψιλον στη δημοσιότητα!
Άρα έχεις χάσει επεισόδια, άρα είσαι μονομερώς ή ελλιπώς πληροφορημένος, άρα ίσως και πρόχειρος στην κρίση σου.
Λες, επίσης, ότι «ο ρόλος του Strange είναι να ανεβάζει συνεχώς το επίπεδο». Το Strange, εδώ και 12 χρόνια, αυτό ακριβώς κάνει. Το θέμα είναι πόσοι μπορούν να το ακολουθήσουν σε αυτό το επίπεδο, και, γενικά, πόσο είναι διατεθημένο το ίδιο το επίπεδο να ανεβεί ώστε να μην είναι μόνο του εκεί πάνω.

Τέλος πάντων, όπως έχω ήδη πολλές φορές ξαναπεί για το ζήτημα της Ομάδας Έψιλον: πρόκειται για ένα αληθινό ζήτημα, υπαρκτό και σημαντικό, το οποίο, λόγω μεγάλης διάδοσης και μεγάλου ενδιαφέροντος, κατά καιρούς έχει επιτηδευμένα διαστρεβλωθεί από πολλών ειδών επιτήδειους, με όλους τους τρόπους, και από αμφιβόλου διανοητικής κατάστασης ανθρώπους, επίσης με όλους τους τρόπους.
Φυσικά, αυτό συμβαίνει με όλα τα αληθινά και υπαρκτά και σημαντικά ζητήματα που έχω υπ' όψιν μου, ανεξαιρέτως. Πόσο μάλλον για τα πιο παράξενα από αυτά...
Τελευταία, έχω διαπιστώσει, εγώ ο ίδιος, προσωπικά, μέσω διαφόρων επαφών, ότι το αληθινό θέμα αυτό προχωράει σε μια νέα φάση του, και ό,τι αξιόλογο πέφτει στην αντίληψή μου ή στην αντίληψη συνεργατών μου, θα το δημοσιεύουμε. Και ήδη αυτό κάνουμε. (Και, θα δεις διάφορα νεότερα πολύ σύντομα, και στο περιοδικό Strange και στο περιοδικό Μυστική Ελλάδα).
Χαίρε, φιλικά κι εγώ.

(συνέχεια)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

@Zimmer :

Ναι, κι εμένα μού άρεσε όπως βγήκε το αφιέρωμα στον "Πόλεμο του Καλού και του Κακού" στο τεύχος 123 του Strange. Και, φυσικά, δεν εξαντλείται σε κανένα ποσό σελίδων, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη. Πόσο μάλλον να αναλύεται.
Πώς, λοιπόν, άραγε, θα μπορούσε να εξαντληθεί ή να παρουσιαστεί ικανοποιητικά ή να αναλυθεί και να συζητηθεί, σε μία ολιγόωρη ομιλία, όπως προτείνεις;
Είναι μεγάλο θέμα α) φιλοσοφικό, β) ηθικό, γ) θεολογικό, δ)θρησκευτικό, ε) μυστικιστικό, στ)ψυχολογικό, ζ)ανθρωπολογικό, η) κοινωνιολογικό, θ) πνευματικό και υπαρξιακό, ι) μυθολογικό, κ) καθημερινό, κλπ, κλπ, κλπ. Και το καθένα από αυτά, αναγκαστικά, έχει τις ολόδικές του προσεγγίσεις σε αυτό, για να παρουσιαστεί.
Και, ακόμη και το Κακό μόνο του, δεν μπορεί να αναλυθεί έξω από τη συνάρτηση.
Είναι δύσκολο ζήτημα, που εγείρει συνήθως πολλές διαφωνίες και διαπληκτισμούς, κλπ, που αποσυντονίζουν αμέσως την όποια προσπάθεια δημόσιας συν-ζήτησης.
Έτσι, εκ πείρας, δεν θα το έκανα ποτέ ομιλία (ακόμη και αν τα κατάφερνα με κάποιο μαγικό τρόπο να τα παρουσιάσω όλα αυτά), ούτε ακόμη και αν με υποχρέωνε κάποιος.
Από την άλλη, ο "εξορκισμός του Κακού" είναι ένα άλλο, ειδικό, θέμα, το οποίο θα μπορούσε όντως να γίνει μια ομιλία, οπότε...θα το σκεφτώ κι αυτό.

@Ανώνυμος-2 (DawnTreader) :
Αγαπητέ Συνταξιδιώτη, λες: «Επιτέλους μια σοβαρή ομιλία να γίνει για τα UFO ή για το εξωγήινο ζήτημα γενικά. Μόνο εσεις πιστευω μπορείτε να κάνετε κάτι ανάλογο...»
Ευχαριστώ πολύ που το θεωρείς αυτό (το παίρνω ως κολακεία και το αντιπαρέρχομαι, αν και το έχω κάνει πολλές φορές στον γραπτό λόγο), και είναι αλήθεια ότι πρέπει να γίνονται σοβαρές ομιλίες και για τα UFO και για το «εξωγήινο ζήτημα» (όπως πολύ ωραία το θέτουμε). Κατ' επέκταση, είναι μια ιδέα που την έχω κάθε φορά που διερευνώ το θέμα μιας νέας ομιλίας μου, και, έτσι, με προβληματίζει και τώρα. Το σκέφτομαι, θα δούμε...
(Το πρόβλημα πάντα είναι το ιστορικό εύρος του ζητήματος, στον χρόνο και στον χώρο, και, φυσικά, τα πάμπολλα επίπεδά του, όλα εξίσου σημαντικά. Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, αλλά, από την άλλη, έχει σκηνοθετικά πολλούς τρόπους παρουσίασης, ανάλυσης και συζήτησης).

Μια γενική παρατήρηση: γενικά, για οποιαδήποτε ιδέα για θέμα ομιλίας, εγώ μπορώ (αληθινά, όπως ξέρουν όλοι οι φίλοι ή συνεργάτες μου) να μιλάω επί μήνες ασταμάτητα για όλα αυτά. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να με ακούει επί μήνες... (χαχα)

Ευχαριστώ για τις σκέψεις σας, και περιμένω κι άλλες αν υπάρχουν.

Π. Γ.

Agartha Existe είπε...

Αγαπητέ Παντελή,

Σαφώς και δεν εννοώ, ούτε έχω την αφέλεια, ότι ένα τόσο πολυδαίδαλώδες θέμα μπορεί να αναπτυχθεί ικανοποιητικά σε μία ομιλία. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Αλλά, η γνώμη μου, είναι η εξής πολύ απλουστευτικά: το κυρίως "πρόβλημα" για μιά τέτοια ομιλία δέν είναι τόσο το τεράστιο μωσαϊκό γνώσεων, εμπνεύσεων, ιδεών κτλ που πρέπει να συνδυαστούν, συμπιεστούν και να παρουσιαστούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο όσο, το ότι τέτοια θέματα νιώθω και πιστεύω ότι είναι, δυστυχώς ή ευτυχώς: Απαγορευμένα (με πιά έννοια, τι, γιατί και πώς, είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα).
Να ίσως και άλλος τίτλος για ομιλία που μου ήρθε τώρα με όλα αυτά: Η Γνώση είναι Απαγορευμένη!

Απλά ήλπιζα, όπως ακριβώς το ανέφερες προηγουμένως, σε μία "εισαγωγή" ή σε μία καίρια νύξη κάποιων σημαντικών παραμέτρων ή σημείων που μπορούν να ξεμπερδέψουν έστω και λίγο αυτό το τεράστιο και μπερδεμένο νήμα.
Ξέρω ότι δέν είναι καθόλου εύκολο ένα τέτοιο εγχείρημα, απο πολλές απόψεις, αλλά δεν νομίζω ότι φοβάσαι τα δύσκολα...
Πιστεύω ότι έχεις μια πολύ καλή ικανότητα και παιδεία, που είναι φυσικό και επόμενο ώς και πολύ καλός συγγραφέας που είσαι, να συμπιέζεις "κωδικά" - με τον δικό σου, τρόπο, το δικό σου φίλτρο - διάφορες γνώσεις και πληροφορίες και να χωράς σε μία πρόταση πολλά νοήματα που μπορούν με την εναλλακτική οπτική τους να οδηγήσουν σε άλλα νοήματα ακόμη πιό μακριά, ακόμη πιο βαθιά στην τρύπα του λαγού, δίχως να παρερμηνευτούν ή να δημιουργούν έντονες ιδεολογικές πολώσεις και χρωματισμούς( αυτό το τελευταίο ίσως να μήν είναι πολύ κατανοητό έτσι όπως το γράφω, αλλά δέν είναι επί του παρόντος για ανάλυση).

Κατά την γνώμη μου βέβαια πάντα, πιο σημαντικά είναι αυτά που λές με όσα δέν λές... με όσα δηλαδή είναι ανάμεσα, πίσω και πέρα απο τις λέξεις, τις ιδέες, τις προτάσεις σου...

Όπως και να χεί, ότι θέμα και άν διαλέξεις, πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και πάντα...

Τhe St(r)a(n)ge is Yours! χεχε

Φιλικά. Να έχεις όμορφα, εμπνευσμένα, εν - θ -ουσ-ι-ώδη Χριστούγεννα.

Καλή Γένεση σε όλους!

υγ: Ευχαριστώ θερμά για το αφιέρωμα στην Αντουανέτα Αγγελίδη σε προηγούμενο τεύχος. Εξερευνώ, τον τελευταίο καιρό τις ταινίες του Ηerzog τόν οποίο είχες αναφέρει. Είχα δεί τελικά, μία - δύο ταινίες του αλλά δεν είχα συγκρατήσει το όνομα του. Λάθος μου. Είναι πράγματι εξαιρετικός. Με έχει στοιχειώσει το Nosferatu! Τι Αριστούργημα! Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους Strange συνταξιδιώτες. Έχει απίστευτη ατμόσφαιρα και όχι μόνο ...

HERMES είπε...

'Αρχιτεκτονικη του Πνευματος '- 'Το δικαιωμα μας να αμφισβητουμε(την επιστημη)'Τ.Φόρτ - 'Η εξουσια δεν έχει καμια δυναμη αν δεν την υπολογιζουμε' (και πως μπορει αυτο να γινει εφικτο) Ρ.Μπεηκον. - 'Σε ρηξη με τον εαυτο μου'. . .προτασεις για την ομιλια. υγ.Θα προτιμουσα το τελευταιο μιας και τα τελευταια χρονια με απασχολει ιδιαιτερα ... νασαι παντα πιο καλα.

r - evolve - r είπε...

Θα με ενδιέφερε κι εμένα μια ομιλία πάνω στο ζήτημα του Καλού και (κυρίως) του Κακού, διαλέγοντας μια συγκεκριμένη όμως σκοπιά προσέγγισης...

Θα με ενδιέφερε πιο συγκεκριμένα μια συζήτηση-ομιλία πάνω στο πώς δημιουργείται (επί της ουσίας) το Κακό καθημερινά γύρω μας σε όλα τα επίπεδα... από τα μικρά και καθημερινά, μέχρι τα μεγάλης κλίμακας (χωρικής και χρονικής)... και ποια είναι η στάση του Καλού απέναντι σε όλα αυτά...

Και τελικά, το Καλό είναι όντως αυτό που νομίζουμε συνήθως για καλό, ή είναι κάτι άλλο...

Οι άλλες οι (ας τις πούμε) θεωρητικές προσεγγίσεις στο θέμα, όπως το τι λέει η θρησκεία, τι λένε οι φιλόσοφοι κτλ... δε νομίζω ότι έχουν την ίδια αξία και μάλλον αδίκως θα "τρώγανε" από το λιγοστό χρόνο μιας ομιλίας, εκτός ίσως από περιστασιακές προσεκτικά επιλεγμένες αναφορές σχετικές με τη ροή της ομιλίας...

Αυτά από μένα...

Καλή χρονιά σε όλους και... καλά ξεμπερδέματα!

Ανώνυμος είπε...

exo aporia giati; oi xristianakinot TEMAXIZOUN ;; tous AGIOUS;; tous se pola komatakia;;;ypopsiazomai pantelo. ala perimeno apo esena na grapsis kati kapou kapote esto kai se fantastiko epikalimeno .file nase kalla