Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

24 comments:

NOTIS είπε...

Παντελη σε χαιρετω κ περαστικα.Δεν πηρα το τευχος ακομα αλλα ειδα τη ταινια ghost riders in the sky κατι αναλογο πιστευω ειναι κ το θεμα σας στο strange.Mπορεις να προτεινεις ταινιες κ dvd που σου αρεσαν?
Το βιβλιο της Urantia θα μεταφραστει ποτε στα ελληνικα?

Ανώνυμος είπε...

Cosmopolis ? :(

HERMES είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ . . .

Ανώνυμος είπε...

αλλο ενα φοβερο τευχος
μη παραδινεστε
συνεχιστε την αντισταση
εναντια στην υπνωτισμενη
καθημερινη πραγματικοτητα

Φ . Φ .

prasino liker είπε...

Kαλημερα!Λετε να ελθουν απο τον πλανητη Πανδωρα μεχρι εδω για ενα πρασινο λικερακι;Θα το εχω ετοιμο καλου κακου.Μπορει να επιθυμουν ενα ταξιδι πισω στον χρονο ,να γνωρισουν τα Avatar της γης.Την ταινια δεν την εχω δει.Ο Καμερον δηλωνει.//Θελω να ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ το μυαλο του θεατη,να παιξω με τον εγκεφαλο του,να του δειξω πραγματα που μπορει να εχει δει στο ονειρο του ,αλλα ποτε σε ταινια.//.Οπως λετε και εσεις Ο Κοσμος δεν ειναι αυτο που φαινεται.Βλεπομε μοναχα ενα απειροελαχιστο μικρο κομματι της μεγαλης εικονας του κοσμου.Ισως καπου ,τωρα και οχι μετα απο 200 χρονια που αναφερεται η ταινια να υπαρχουν τα γαλαζοπρασινα ανθρωποειδη.Αυτα που εχουν παρει το χρωμα της φυσης .Αυτα που πραγματικα την αγαπουν.

Guillemot είπε...

γιατί περαστικά;;

Unknown είπε...

το ξαναποσταρω και εδω.παντελη επανεκδοσε το megapolisomancy και ολα τα παλια σου βιβλια.λιποθυμω...

Π. Β. Γ. είπε...

@ Πάνος-Λαρ:
Χαίρε, ευχαριστώ. Να ακούσεις το ομώνυμο τραγούδι (Ghost Riders in the Sky)στις διάφορες εκτελέσεις του (αγαπημένη μου μία ασυνήθιστη live εκτέλεση στην οποία το τραγουδούν σε μορφή μπαλάντας ο Johnny Cash μαζί με τον Willie Nelson, οι δυό τους με κιθάρες).

(Δεν βρήκα Mp3 για να το δώσω εδώ, αλλά βρήκα την ηχογράφηση στο Υoutube, ιδού η διεύθυνση):

http://www.youtube.com/watch?v=e8JA8_0u9OU&feature=related

Ρωτάς για νέες ταινίες που μού άρεσαν τελευταία. Να μερικές:

Cine:

The Fourth Kind -
Sherlock Holmes -
Avatar -
The Road -
The Men Who Stare at Goats -
κ.ά.

DVD:

ΙΝΚ -
Second Hand Lions -
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford -
Grand Torino -
30 Days of Night -
The Watchmen -
The Nine -
The Fabulous World of Jules Verne (Karel Zeman) -
Masked and Anonymous (Larry Charles) -
Inland Empire -
Daybreakers -
True Blood (series) -
Doctor Who (series) -
Lost (series) -
κ.ά.

Για το βιβλίο της Urantia δεν ξέρω αν ποτέ θα μεταφραστεί όλο στα ελληνικά. Εξαρτάται από τις κινήσεις του Urantia Foundation.

@ Ανώνυμος-1:
Cosmopolis σύντομα νεότερα ελπίζω.

@ Hermes:
Ναι. Και καλό ταξίδι σε όλους μας.

@ Φ. Φ.:
Δεν παραδινόμαστε.

@ Prasino Liker:
Έχουν έρθει...

@ Guillemot:
Ε, εδώ που ζούμε σε αυτήν την εφήμερη κατάσταση, όλα περαστικά είναι...

@Ilias:
Θα προσπαθήσω. Κι εγώ το θέλω πολύ. (Είναι πολλά τα χρήματα που απαιτούνται, μάλλον το ξεχνάς). Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.

Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας.


Π. Γ.

Unknown είπε...

σιγουρα απαιτουνται χρηματα.οταν εχεις ομως στα χερια σου τετοιο υλικο[megapolisomancy,ταξιδι στη μοναξια του χρονου αλλα και ολα τα βιβλια σου]θα κερδισεις πολλαπλασια αφου ειναι σιγουρο οτι θα εξαντληθουν.ειναι λοιπον μια επενδυση απο μερους σου.θα τρελαθω λεμε,τα θελω τωρα!!!

Siokas είπε...

Πολύ καλό και αυτό το τεύχος αλλά.....
ΛΕΙΠΕΙ το άρθρο του ΔΟΚΤΟΡΟΣ ΣΑΜΠΑΛΑ....
ελπίζω να είναι μία προσωρινή δημιουργική διακοπή-παύση της δημοσίευσης του καταπληκτικού του κόσμου με τις υπέροχες συμβουλές-υποδείξεις-προτάσσεις του.

(ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί και μια ταινία με την ζωή του, καλούμενη ως : The Imaginarioum Of Doctor Shambala-Ο φανταστικός κόσμος του Δόκτορος Σαμπάλα)

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή μετά τον θάνατο... Εκπληκτικές απόψεις - παρατηρήσεις για τον φόβο του θανάτου, για την εγρήγορση στην οποία θα έπρεπε να είμαστε αλλά τελικά δεν είμαστε, για το ποια μπορεί να είναι η σνέχεια...

Παντελή περιμένουμε την φετινή σου κάθοδο στην Αθήνα. Τι θα έλεγες το φετινό σου θέμα να είναι αυτή η πιθανή συνέχεια; Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα φύγουν από την ομιλία σου έχοντας αναθεωρήσει πολλά στο θέμα του θανάτου.

Να είσαι πάντα καλά.

daimon lake ios

Unknown είπε...

Hi Pantelis. I am Aristoteles (the octopus). I am very happy to see you going strong after all those years.
Thodoris.

movement είπε...

Δεν ξέρω τίποτα σχετικά με τίποτα ... εφευρίσκω κόλπα για να διαβιώνω καλώς . Πολλοί που δεν εμβαθύνουν σ' αυτά τα κόλπα , με θεωρούν "κάποιον" , γιατί εκείνοι επέλεξαν να ακολουθήσουν κάποια άλλα , κοινότυπα και κοινόχρηστα ίσως κόλπα για να διαβιώσουν αντίστοιχα . Αυτή ουσιαστικά είναι η σχέση του κόσμου μου με τους άλλους κόσμους (τους κόσμους των άλλων) ή η μεταξύ των εντύπωση .
Σκιαγραφώντας μια ιδέα για το θέμα της επόμενης ομιλίας σου , που σίγουρα δεν θα είναι επιστημονικού περιεχομένου και σίγουρα θα είναι αρκούντως παράξενο όπως κάθετι φυσιολογικό , τι θα λεγες να μας μίλαγες για τους κόσμους όλων μας που προσπαθούμε ακατάπαυστα να τους ενοποιήσουμε σε κάτι κοινό ? Μπορείς να εντάξεις και οτιδήποτε περί πραγματικοτήτων , που νομίζω οτι είναι συναφές .
Θυμάμαι πολύ καλά την αναφορά στη προηγούμενη ομιλία σου περί του χρόνου που μας δίνεται (μέσω περιορισμών) και που ποτέ δεν είναι αρκετός . Αν θυμάμαι καλά , κάποιος φίλος σου το είχε ισχυριστεί γιατί σε βάθος χρόνου όλοι θα γινόμασταν σοφοί , συνεπώς το ελεγχόμενο μέγεθος εν προκειμένω είναι ο χρόνος που μας δίνεται και ουχί η διανόηση μας .
Φοβερή σκέψη και άκρως μαθηματική όσο και ταπεινή ! Αρκεί να σκεφτείς οτι αυτό μεταφράζεται σε "εις άτοπο απαγωγή" , δηλαδή "σας χαρίζω όλο το παιχνίδι (συμπέρασμα) ως αντίτιμο να σας δείξω το λάθος που κάνετε , όχι απο την 'καλή' αλλά απο την 'ανάποδη' " , όπως έπραξε νοητικώς ο φίλος σου . Διάβασα στην wiki οτι είναι σημαντική συλλογιστική μέθοδος και μάλλον είσαι κι εσύ ένθερμος θαυμαστής της .
Ήδη λοιπόν απο την προηγούμενη ομιλία σου κάτι ήθελες να μας πείς (περί πραγματικοτήτων και κόσμων) αλλά δεν ήθελες να πλατιάσεις εκτός θέματος .
Πάντως ανεξάρτητα απο το θέμα που θα επιλέξεις , θα θελα να ακούσω και τις απόψεις των πολύ καλών καλεσμένων σου που σπάνια τους δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν (όπως ο Νίκος Φερεσιάδης , ο Λουκάς , ο κος Γούδης) αλλά έχουν τόσα να μας δώσουν !
Στην τελευταία σου ομιλία , αισθάνθηκα ένοχος μεταξύ ενόχων επειδή σε παρασύραμε σε μια μυστηριακή διήγηση (οι σημειώσεις σου χρησίμευσαν μόνο ως σκελετός) που διήρκεσε 4 ώρες , αλλά όλοι θα θελαν να κρατούσε πολύ περισσότερο .
Ανυπομονούμε , γιατί ήδη έπρεπε να την είχες ανακοινώσει !
Υ.Γ.: Προσπάθησε να βρείς μεγαλύτερη αίθουσα , γιατί οι "Ροές" δεν χώρεσαν ούτε τους μισούς (και στο φουαγιέ έκανε κρύο) . Θα επανέλθω σχετικά με το θαυμάσιο editorial .

Ανώνυμος είπε...

wow!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλό το τεύχος αυτο

απιστευτες οι ιδέες του κυρίου/ας "..."

που μπορούμε να βρούμε κειμενά του/της ;

και κάτι ακόμα τι ακριβώς σημαίνουν οι τρεις τελειες και τα εισαγωγικά στην υπογραφή;

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος

Να ειστε καλά και εσεις και οι συνεργάτες σας

Ανώνυμος είπε...

Αφιέρωμα στη σειρά Λόστ ? θαχει ενδοιαφέρον το θέμα. Μέχρι στιγμής οι "τρεις τελειες" σχολίασαν το Λόστ.

Ανώνυμος είπε...

γεα σου Παντελη!Εγω και οι φιλοι μου περιμενουμε το cosmopolis 2, εχουμε κανει καποια βηματα αλλα αναμενουμε περισσοτερες πληροφοριες. ελπιζω να μπορεσεται να εκδοσεται κατι συντομα.

Π. Β. Γ. είπε...

@ ilias:

Εντάξει, θα κάνω ό,τι μπορώ για να επανεκδοθούν τα εξαντλημένα μου βιβλία, το συντομότερο δυνατόν. Μη στεναχωριέσαι, ζητώ συγγνώμη για την όποια έλλειψη.

@Siokas:

Ο Dr. Shambala και η -ομολογουμένως πολύ παράξενη- στήλη του, συνεχίζει ακάθεκτος. Απλά σε αυτό το τεύχος δεν πρόλαβε να μάς στείλει τη στήλη του (από τα Ιμαλάια ή όπου αλλού βρισκόταν αυτήν την εποχή). Στο επόμενο συνεχίζει κανονικότατα.
Ωραία ιδέα για την ταινία. Θα πρέπει να τού την προτείνει κάποιος σκηνοθέτης ή παραγωγός, και τότε βλέπουμε, φαντάζομαι.

@ Ανώνυμος-1:

Μπα, Συνταξιδιώτη, ο θάνατος (και τα σχετικά με αυτόν) δεν είναι ωραίο θέμα για ομιλία.
Προτείνω να συζητήσουμε για κανένα άλλο ενδιαφέρον μυστήριο ή παράξενο θέμα, διότι αυτό που λες θα το ανακαλύψουμε όλοι μας όταν θα πεθάνουμε, με όλες τις λεπτομέρειες. Οπότε...

@ Thodoris:

Sorry man, I know too many people with the name Thodoris (or Aristotelis...?).Which one of them is you? Can you help me a little bit?

@ Movement:

Συνταξιδιώτη, έχω κάνει στο παρελθόν ομιλίες πάνω στα περί πραγματικότητάς μας, κλπ, όπως π.χ. τις ομιλίες μου: "Η Πραγματικότητα του Φανταστικού", "Ιδιωτικά Σύμπαντα", "Το Μυστήριο του Κόσμου", κ.ά.
(Ή δεν θα τις είχες παρακολουθήσει, ίσως γιατί ήταν πριν αρκετά χρόνια, ή προτείνεις να κάνω μία νέα σούμα αυτών των ομιλιών;)
Δεν ξέρω τι λέει το wiki που λες, δεν είμαι θαυμαστής καμίας μεθόδου, όταν εφαρμόζω μεθόδους τις επινοώ ο ίδιος.
Χα, οι καλεσμένοι μου (και φίλοι μου) μπορούν να οργανώσουν μία δική τους ομιλία ο καθένας και να πουν ό,τι θέλουν όσο θέλουν και να τους ακούς όσο θέλεις, εδώ έχουμε να κάνουμε με δική μου ομιλία, στην οποία είναι καλεσμένοι, και πάντα μιλούν περισσότερο απ' όσο ένας απλός καλεσμένος, οπότε, τί να κάνω;
Από την άλλη: Με τον Νίκο Φερεσιάδη έχουμε σκεφτεί να κάνουμε μία ομιλία μαζί περί Εξωγήινων, οι δυο μας (μελετάμε και διερευνούμε πολλά μαζί επί του ζητήματος εδώ και πολύ καιρό). Σκέφτομαι σοβαρά να είναι αυτή η επόμενη ομιλία μου, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμη γιατί υπάρχουν και άλλες ωραίες ιδέες. Δεν ξέρω, θα δούμε.
Η ετήσια ομιλία μου στην Αθήνα, θα ανακοινωθεί σύντομα, και, όπως φαίνεται, θα γίνει τελικά γύρω στα τέλη Απριλίου. (Μη ρωτάς γιατί καθυστέρησε...)
Δυστυχώς, κάθε φορά η αίθουσα είναι...ό,τι βρεθεί... Πάντα προσπαθούμε να είναι η μεγαλύτερη από τις διαθέσιμες.

ΠΡΟΣΟΧΗ :
(και σε σένα και σε όλους τους ενδιαφερόμενους) :
Για τα πράγματα που παρατηρώ ότι σε απασχολούν, για τα οποία συχνά δεν μπορούμε να συζητήσουμε εύκολα, διότι δεν μπαίνουν εύκολα σε λόγια, και αν μπαίνουν δεν είναι πάντα για όλα τα αυτιά, υπάρχει ένα μήνυμα, ένα παλιό ροκ'ν΄ρολ τραγούδι, το οποίο το καταθέτω:
WHITE LIGHTNING
(Το έχει γράψει ο Big Bopper, το έχει πρώτος ηχογραφήσει ο George Jones, το έχουν παίξει πάρα πολλοί -αγαπημένη μου εκτέλεση αυτή του Waylon Jennings).
Βρες το, άκουσε το, και διάβασε τους στίχους του (π.χ. ψάξε τα lyrics στο google), αποκωδικοποίησέ τους.

Κατά την ταπεινή γνώμη μου, αυτό το κομμάτι τα λέει όλα, όσα μπορούν να ειπωθούν, με τον τρόπο που μπορούν να ειπωθούν.
Χαίρομαι πολύ που μπορώ να το καταθέσω εδώ αυτό, για όσους τους αρέσουν τα συνθηματικά μηνύματα, και η "μυστική ροή πληροφορίας" (μέσω τραγουδιών, ταινιών, κλπ).
This is the Song...
(Μαζί με το "Radio Nowhere", φυσικά, τελευταία).

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

@ Ανώνυμος-2 :

Το νέο τεύχος του Strange ήδη κυκλοφορεί.
Ο «...» ( ο οποίος πρόσφατα μετονομάστηκε σε »...« ) (που πολλοί τον αποκαλούν «οι τρεις τελείες») γράφει την πολυσυζητημένη "Στήλη Υδραργύρου" στο Strange (πρώην "Στήλη Άλατος") όποτε θέλει αυτός (δηλαδή, το τεύχος έχει τη στήλη του αν τη γράψει). Δεν γνωρίζω τι σημαίνει το συγγραφικό αυτό του ψευδώνυμο (αλλά και αν το γνώριζα δεν θα σας το έλεγα), αλλά παλαιότερα στο internet έγραφε με το θρυλικό ψευδώνυμο «Μιμάκος».
Είναι εξαιρετικός διανοούμενος χιουμορίστας και βαθύς γνώστης πολλών ειδικών θεμάτων, αν και πολύ μυστικιστικής.
Ευχαριστούμε, να είστε καλά κι εσείς.

@ Ανώνυμος-3:

Αφιέρωμα στην τηλεοπτική σειρά "Lost" έχουμε κάνει σε παλαιότερο τεύχος του Strange.
Προφανώς, θα το επαναλάβουμε αμέσως μόλις τελειώσει η σειρά, (τελειώνει 23/5, αν θυμάμαι καλά) για να καταδείξουμε πολλά από τα μυστήριά της τα οποία οι δημιουργοί της δεν θα αποκαλύψουν. (Κακώς το λέω εδώ τώρα, αλλά, έτσι κι αλλιώς, το Strange είναι το μόνο μέσο που αληθινά μπορεί να το κάνει αυτό...)
Λίγη υπομονή λοιπόν.

@ Ανώνυμος-4:

Χαίρε Συνταξιδιώτη. Η συνέχεια του "Cosmopolis Project" μας έχει ήδη προγραμματιστεί, με άνοιγμα ή το επόμενο (130) ή το μεθεπόμενο (131) τεύχος του Strange. Και, μετά από έναν αριθμό «επεισοδίων», και σε άλμπουμ (volume-2). Επιτέλους, φαίνεται να έχουμε ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την ασφαλή συνέχειά του.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.



Π. Γ.

Π. Β. Γ. είπε...

White Lightning
(lyrics):

http://www.lyricstime.com/big-bopper-white-lightning-lyrics.html

Π. Β. Γ. είπε...

White Lightning:

George Jones -
http://www.youtube.com/watch?v=MBcFxF3F78Y&feature=related

The Big Bopper
(first original version) -
http://www.youtube.com/watch?v=F9Z4zkvBG-c

Eddie Cochran & Gene Vincent (live) -
http://www.youtube.com/watch?v=sAEyUqPTVD0

Waylon Jennings -
http://www.youtube.com/watch?v=pRGQVElqZSA



( «...George Jones' version of "White Lightning" was released as a single, and reached Number One in April of 1959, two months after the original songwriter, rockabilly artist J. P. Richardson, widely known as "The Big Bopper", was killed in the infamous airplane crash, along with fellow rockabilly artists Buddy Holly and Ritchie Valens...» )


@-)

Αφροδιτη_29 είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη καλησπέρα!Ονομάζομαι Όλγα και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη.Δυστυχώς έχασα την τελευταία σας ομιλία και μαζί με αυτήν και την ευκαιρία να σας γνωρίσω και από κοντά.Θα κάνετε καμιά ομιλία για εξωγήινους και στη Θεσσαλονίκη;Έχετε κάποιο προσωπικό e mail που θα μπορουσα να επικοινωνήσω μαζί σας?
Ευχαριστώ

Π. Β. Γ. είπε...

@ Αφροδίτη_29:

Καλημέρα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Είναι λίγο πιο δύσκολο να διοργανωθεί μια ομιλία όπως τη θέλω στη Θεσσαλονίκη μας, λόγω έλλειψης καλών διαθέσιμων χώρων, κ.ά., και είναι πιο εύκολο στην Αθήνα, αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβεί το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, ομιλία «για» εξωγήινους -όπως λες- στη Θεσσαλονίκη ίσως να μην κάνω, δεν ξέρω, αλλά ομιλία «με» εξωγήινους, ειλικρινά το προσπαθώ.

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, δεν έχω προσωπικό e-mail, και αν θέλεις να μου στείλεις κάποιο mail θα πρέπει να το στείλεις στη διεύθυνση του Strange ( strange@agnosto.gr ) γράφοντας στο θέμα «υπ' όψιν Π. Γιαννουλάκη».
Χαίρε

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

hi, new to the site, thanks.