Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Nice to see you back. And again by having an interesting post.

!Metatron-80 είπε...

Γεια σας
Απ τα πιο ψαγμενα αφιερώματα που χω δει τα τελευταία χρόνια γενικά . Τα αυθεντικά vampires θα κλωθογυρνούν στους τάφους τους που τα θυμηθήκατε !
Απίστευτη ξενάγηση στις ρίζες της βαμπιροφαντασίας !
Συγχαρητήρια ! Το Strange είναι η πιο cult έκδοση που υπάρχει, δεν μπαίνει σε λόγια το τι έχει κάνει αυτό το περιοδικό για δυο δεκαετίες !
Σας δίνω τις ευχές μου να συνεχίστε τη δουλειά σας που είναι ο καλύτερος ξεναγός στο κόσμο του παράξενου και του αγνώστου .
Το τεύχος αυτό το απόλαυσα πολύ .
Προτείνω αφιέρωμα Sci-Fi origins .

Την εκτίμηση μου κ. Γιαννουλάκη

Γιώργος !Metatron-80

mr.alobar είπε...

μμμμμ νομιζω οτι ειδα και καινουριο βιβλιο απο τις εκδοσεις Αγνωστο σχετικα με την Βιβλο;nice...

Ανώνυμος είπε...

http://books.google.gr/books?id=-7L1gBwGf80C&printsec=frontcover&dq=Phlegon+of+Tralles&source=bl&ots=LvIqK1DrUk&sig=8ocm0WEReItk2or_es3GVNYiX9s&hl=el&ei=G3r1TKWwDZLl4AaT-6XiBg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CEIQ6AEwBQ#v=onepage&q&f=false page 57

skouset είπε...

προτείνω ένα αφιέρωμα σε post-apocalyptic ταινίες

Κώστας

Anonymous είπε...

Synenteuksh ap ton George Kavassilas na parete kyrie Giannoulakh,tha xei endiaferon pisteuw.

Deite kai thn tainia The First Man in the Moon basismeno stou H.G. Wells
an kai sth seira Warehouse 13 O H.G. Wells einai gynaika...

kai h seira Sanctuary asxoleite me thn Koilh Gh metaksy allwn.
An kai den kserw an tha aresei ston kyrio Stamko logw tou pws parousiazei ton Tesla...

Se periptwsh pou den ta kserete hdh dhladh.

Geia Xara.

Ανώνυμος είπε...

Κύριες Γιαννουλάκη,υπάρχει στα σκαριά κάποιο δικό σας καινούριο βιβλίο?

Αν ναι,με τι θα σχετίζεται και πότε περίπου θα κυκλοφορήσει?


Κωνσταντίνος Κ.

Ανώνυμος είπε...

pou einai to Strange oeo?

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος-1 :

Ι Am back and forth, actually.
And it's always hard for the postman to comment on the interest of his post.
Thanks!

@ Metatron-80 :

Ωχ, ελπίζω, τα αυθεντικά vampires που λες, εκεί που θα κλωθογυρνούν στους τάφους τους επειδή τα θυμηθήκαμε, να μην μας θυμηθούν και αυτά...

Κι όμως, τελικά μπαίνει σε λόγια το τι έχει κάνει το Strange, αλλά χρειάστηκε σχεδόν δύο δεκατίες, όπως λες, δηλαδή και άλλες τόσες για να το συζητήσουμε, (κ.ο.κ.)
Ευχαριστούμε για τις ευχές και την απόλαυση, και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε στο άμεσο μέλλον ένα αφιέρωμα για το αυθεντικό sci-fi, όπως προτείνεις, γιατί θα το θέλαμε κι εμείς πολύ, (και δεν το κάνει καλά και κανένας εδώ γύρω, για να «ξεφύγουμε» και να μην το κάνουμε εμείς).
Χαίρε


@ Mr. Alobar :

nice indeed...
Το βιβλίο του κ. Τσινικόπουλου για τη Βίβλο, διάβασέ το αν θέλεις, έχει πολύ ενδιαφέρον.
Έρχονται και άλλα σχετικά, από άλλες οπτικές γωνίες, εξίσου ενδιαφέροντα...


@ Ανώνυμος-2 :

Ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες άγνωστε φίλε, και που με διαβάζεις...
Θα το μελετήσω και θα «σου πω» περί αυτού με την πρώτη ευκαιρία.


@ Skouset :

«Post Apocalyptic» ταινίες! Ναι, είναι ωραία ιδέα, και φυσικά με ενδιαφέρουν, αν καταλαβαίνω σωστά για το είδος των ταινιών που εννοείς.
(Τελευταία, μου άρεσαν το The Road και το Book of Eli. Αν και η καλύτερη είναι, για μένα τον παράξενο, το παλιό The Last Man on Earth...)
Θα μπορούσες άραγε να γράψεις εδώ μια μικρή λίστα ταινιών του είδους αυτού, για να έχουν όλοι μια καλύτερη εικόνα αυτού που εννοείς για τη «συνομοταξία»?


@ Ανώνυμος-3 :

Ναι, ξέρω, φαίνονται ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο George Kavassilas (μεταξύ πολλών άλλων παρόμοιων), θα τον βάλουμε στη λίστα των μελλοντικών συνεντεύξεών μας.

Την έχω δει την ταινία που προτείνεις, (την προτείνουμε και στο Strange που κυκλοφορεί, δια χειρός Dr. Shambala) και μου άρεσε η ατμόσφαιρα, φυσικά, όπως μου αρέσει πολύ και ο H. G. Wells. (Τη σειρά που λες δεν την είχα υπ' όψιν μου, θα το ψάξω...)
Σημαντικό κρίνω ότι είναι το The Shape of Things to Come (και η ταινία Things to Come, του 1936, η οποία βγήκε τότε και υπό την εποπτεία και επιμέλεια του ίδιου). (W.O.W. ...)
Δεν με έχει ενθουσιάσει ό,τι έχω δει από το Sanctuary. (Η «Κοίλη Γη» που λες, δεν καταλαβαίνω, τι ακριβώς είναι? Κάτι σαν ένα κουτάλι?...)
Χαίρε φίλε, ευχαριστώ.

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)


@ Ανώνυμος-4 (Κωνσταντίνος Κ.) :

Με ρωτάς αν «υπάρχει στα σκαριά» κάποιο νέο δικό μου βιβλίο, με τι θα σχετίζεται και πότε θα κυκλοφορήσει.

Το ξέρω ότι έχω «καθυστερήσει λίγο» (σε σχέση με τις προσδοκίες των φίλων μου και των αναγνωστών μου και Συνταξιδιωτών μου), αλλά η αλήθεια είναι ότι (πάντα) γράφω πολλά βιβλία ταυτόχρονα, που διεκδικούν τον συγγραφικό μου χρόνο και την αφοσίωσή μου (μαζί με τα άρθρα μου κλπ, και με τις μελέτες και έρευνες που κάνω), και όποιο «τερματίσει» σε αυτήν την πορεία, είναι τελικά και αυτό που προσπαθώ να το εκδόσω για να φτάσει στα χέρια των καλών ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα μικρά ή μεγάλα πονήματά μου.
Ταυτόχρονα, θέλω πάντα να συγκεντρώνω διάφορα ήδη γραμμένα κείμενά μου, σε βιβλία, που θεωρώ ότι τελικά «χάνονται» (στον χρόνο) στα περιοδικά κλπ, τουλάχιστον όσα εγώ θεωρώ άξια διατήρησης.
Και, επιπλέον, έχω πάντα κατά νου και τη συνεργασία με άλλους συγγραφείς και φίλους μου, (που είναι συνεχώς ενεργή), αλλά και την επανέκδοση εξαντλημένων τίτλων βιβλίων μου του παρελθόντος, η οποία συχνά με προβληματίζει, και για προφανείς λόγους αλλά και λόγω τού ότι μερικές φορές νιώθω ότι χρειάζονται κάποια ανασκευή ή κάποιες αναθεωρήσεις, νέα επιμέλεια, κ.ά.
Πράγματα τα οποία, επίσης προσπαθώ να κάνω (με τον ρυθμό μου και τον σκοπό μου) μαζί με όλα τα άλλα.

Αυτήν την εποχή, Συνταξιδιώτη Κωνσταντίνε, συγγράφω δύο μυθιστορήματα (δηλαδή, εργάζομαι πιο έντονα σε αυτά τα δύο, ανάμεσα σε άλλα). Το ένα σχετίζεται: με μία άλλη Γη, παράλληλη με τη δική μας, ας πούμε, --και το άλλο: με έναν πολύ παράξενο άνθρωπο που Κυνηγάει μερικά πολύ παράξενα πράγματα.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να σου πω περισσότερα αυτήν τη στιγμή.
Επίσης, συγγράφω κάποιες μελέτες μου, (αρκετές στον αριθμό), εκ των οποίων υπάρχει μία που δείχνει να «τερματίζει» το ράλλυ, και σχετίζεται με τους...«θεούς». (Όμως, άλλες ακολουθούν από κοντά...)
Ταυτόχρονα, γράφω μερικά πολύ ιδιαίτερα -για μένα- διηγήματα (που προφανώς θα σχηματίσουν μία συλλογή διηγημάτων), και εξετάζω ή επιμελούμαι διάφορα projects σύνθεσης σε μορφή βιβλίου-ων, διαφόρων ήδη γραμμένων (δημοσιευμένων και αδημοσίευτων) κειμένων, άρθρων και δοκιμίων μου, ή μικρών μελετών μου.

Ευχαριστώ ταπεινά για την προτίμησή σου στα γραπτά μου, και για την υπομονή σου.


--

Στέλνω θερμούς χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους αυτού του blog.
Καλή Χρονιά!

Π. Γ.