ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ



ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ


Λένε πως έρχεται το Τέλος του Κόσμου. Ο κόσμος μας θα καταστραφεί, πάει, τέλειωσε, και προς το παρόν ζούμε στην εποχή λίγο πριν από τη Συντέλεια.
Πόσο τον αγαπώ αυτόν τον υπέροχο κόσμο μας και πόσο με στεναχωρεί η επερχόμενη πιθανή καταστροφή του! Τι φρίκη!
Είναι φριχτό που θα καταστραφούν όλα αυτά τα υπέροχα δισεκατομμύρια αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους! Οι πανέμορφες ελληνικές πολυκατοικίες μας θα γκρεμιστούν και θα γίνουν στάχτη και δεν θα μείνει παρά η νοσταλγική ανάμνησή τους, στα μυαλά των αξιοθαύμαστων κακών ανθρώπων που θα επιζήσουν (γιατί όλοι οι φριχτοί καλοί άνθρωποι θα πεθάνουν). Τι κρίμα που θα εξαφανιστούν όλες αυτές οι καταπληκτικές μάρκες απορρυπαντικών! Και, θα μπορέσουμε άραγε να σώσουμε μερικούς πολύτιμους τόνους αρχείων και εγγράφων από την εξαίσια γραφειοκρατία μας;;
Και, αν επιβιώσω με κάποιον τρόπο, σίγουρα θα μου λείψει η τέχνη μας: τα υπέροχα σκυλάδικα, τα πολύτιμα αγάλματα των πολιτικών, τα ringtones των κινητών τηλεφώνων, τα ταλέντα του X-Factor, οι μυριάδες καλόγουστες πινακίδες των συνοικιακών καταστημάτων, η εμπνευσμένη σκηνοθεσία των τηλεοπτικών διαφημίσεων, οι συγκινητικές μελωδίες των σούπερ-μάρκετ, οι αριστουργηματικές θεατρικές επιθεωρήσεις, η κηπουρική των νησίδων στην άσφαλτο, οι ζογκλέρ στα φανάρια. Και δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς ΦΠΑ, χωρίς τα μικρά απολαυστικά γεύματα των αεροπορικών εταιριών, χωρίς αθλητικά παπούτσια, χωρίς τη Nestle, χωρίς ψαροταβέρνες και χάμπουργκερ, χωρίς ινστιτούτα αδυνατίσματος, χωρίς λεωφορεία, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συναγερμούς αυτοκινήτων, χωρίς καρτοκινητά, χωρίς καλλυντικά, χωρίς Facebook! Χωρίς αυτά ο πολιτισμός μας θα χαθεί ανεπιστρεπτί.
Πόσο βαθιά με θλίβει που θα χάσουμε για πάντα όλες εκείνες τις αξιαγάπητες γλυκές τράπεζες! Φαντάζομαι την τραγωδία όλων των άδοξα ακυρωμένων πιστωτικών καρτών του κόσμου, την ανυπόφορη νοσταλγία για τα γκισέ που χάθηκαν, τους αγαπημένους νεκρούς διευθυντές, κι όλα τα πολύτιμα χαρτάκια με τους αριθμούς προτεραιότητας θα είναι πια άχρηστα!
Θα καταστραφούν οι αγαπημένες μας εταιρείες πετρελαίου, η ευρωπαϊκή νομισματική μας ένωση, οι γραφικές μας Βρυξέλες, θα χάσουμε το θεάρεστο έργο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τη γνώση που μοιράζει ειλικρινά και απλόχερα η NASA, τους λατρεμένους μας πλανητάρχες, τις ωφέλειες του Echelon, το διασκεδαστικό μας χρηματιστήριο, τα δωρεάν SMS, τη λαϊκή σοφία του Google.
Τι αβάσταχτο να χάνεις όλα εκείνα που τόσο αγαπάς, και που τόσα χρόνια ζούσες ανυποψίαστος για τον επερχόμενο χαμό τους, τι οδύνη φέρνουν στον καλοκάγαθο ανθρώπινο νου όλες αυτές οι φριχτές σκέψεις που πλέον γίνονται βασανιστικές και αποτρόπαιες μεγάλες πιθανότητες! Ω, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι… Κανένα άρρωστο μυαλό δεν θα μπορούσε να φανταστεί μεγαλύτερη φρίκη, κι όμως, να που τώρα μια τέτοια φρίκη πάει να γίνει πραγματικότητα!
Τα φριχτά δάση θα πάψουν να καίγονται και θα κατακλύσουν τα πάντα, όλες οι βίλες θα χαθούν, οι κεραίες μας, τα καζίνο μας, τα χιονοδρομικά μας κέντρα, οι πισίνες των ξενοδοχείων, τα ραντάρ, το ράφτινγκ, τι φρίκη! Όλα θα γίνουν ένα απέραντο δάσος! Πόσο ξύλο! Αμέτρητοι τόνοι χαρτιού εφημερίδας που κανείς δεν θα τους παράγει, ούτε εφημερίδες θα υπάρχουν! Θα χάσουμε τις εφημερίδες μας! Τους υπέροχους οδηγούς μαγειρικής, τους οδηγούς συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων, τις στήλες με τα καλλιτεχνικά κουτσομπολιά, τις προσφορές με κοινωνικές ταινίες, τα ζώδια!
Και…μόλις τώρα σκέφτηκα το χειρότερο απ’ όλα… Τρέμω και μόνο στη σκέψη του… Αν καταστραφεί ο κόσμος…θα καταστραφούν μαζί του και τα δελτία παροχής υπηρεσιών! Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών! Ο Σύνδεσμος Κατανωλωτών! Τα Τέλη Κυκλοφορίας! Και…ω…θα τελειώσει το Τόλμη και Γοητεία!
Κλαίω από τώρα για τους δύστυχους ανθρώπους που θα επιβιώσουν μετά την καταστροφή...
Τι έχουν να δουν τα μάτια τους! Πρωτάκουστα και ανεπανάληπτα πράγματα θα γίνονται, μετά την καταστροφή: οι φίλοι θα προδίδουν τους φίλους για το συμφέρον, στην πάλη της επιβίωσης! Θα βασιλεύει η ανηθικότητα και η αδικία! Οι περισσότερες οικογένειες θα διαλυθούν! Τα παιδιά θα μεγαλώνουν χωρίς γονείς! Όλοι θα παίρνουν ναρκωτικά για να αντέξουν! Όλοι θα μαχαιρώνουν πισώπλατα ο ένας τον άλλον! Οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν τι θα τρώνε, και θα τρώνε ό,τι να’ναι. Άνθρωποι θα πεθαίνουν αβοήθητοι. Μοναξιά! Επιδημίες! Ταραχές! Μόλυνση! Και…το ανήκουστο…δεν θα υπάρχουν χρήματα, κανείς δεν θα έχει χρήματα!

Πώς θα γίνει να αποφευχθούν αυτές οι ανήκουστες συνέπειες της καταστροφής; Είναι αναπόφευκτες, η άτυχη ανθρωπότητα που θα απομείνει, αν απομείνει, θα βιώσει τέτοια ανομολόγητα πράγματα…

Μετα την καταστροφή, όπου όλα θα χαθούν, το φαντάζομαι, οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν τίποτε, θα βασιλεύει η άγνοια, και όλοι θα λένε ότι τα ξέρουν όλα, θα κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον ότι είναι σοφοί! Θα βασιλεύει η ανοησία, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι ανόητοι, αμαθείς, κομπλεξικοί, μισαλλόδοξοι, τυφλοί. Μετα την καταστροφή, οι άνθρωποι που θα μείνουν θα χάσουν τις αξίες τους, την ειλικρίνειά τους, την ευγένειά τους, την ανωτερότητά τους, και όλοι θα είναι μικροπρεπείς, στερημένοι, αγενείς, ανάξιοι, ξεδιάντροποι, υποκριτές! Μοιάζει απίστευτο, αλλά αυτό θα γίνει! Θα ακμάσει το εμπόριο όπλων! Θα γίνονται πόλεμοι για τις πηγές ενέργειας! Και οι άνθρωποι δεν θα έχουν πατρίδα! Και θα πάψουν και να ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο! Θα χάσουν τη μεγάλη και ειλικρινή πίστη τους στον Θεό, θα δαιμονοποιηθούν, θα πάψουν να είναι καλοί και γεναιόδωροι, θα σταματήσουν να βοηθούν ο ένας τον άλλον, θα πάψουν να εξερευνούν, και…ω…δεν θα μαθαίνουν καινούργια πράγματα! Όλα αυτά τα φριχτά πράγματα θα γίνουν, και άλλα πάρα πολλά, ακόμη πιο απίστευτα, μετά την καταστροφή, για τους άτυχους που θα επιβιώσουν…
Αν καταστραφούν τα σπίτια μας, θα χάσουμε τους καναπέδες μας, τις τηλεοράσεις μας, τα ποπ-κορν, τα υγρά καθαρισμού τζαμιών, τα αποσμητικά, τις ηλεκτρικές σκούπες, τις τοστιέρες μας! Θα χάσουμε τα κομπιούτερ μας!!!
Και το χειρότερο; Λοιπόν, τι φρίκη, δεν θα έχει πια καμιά αξία ο Μαρξισμός μας, ο Μοντερνισμός μας, η Ψυχανάλυση, η Στατιστική, ο Ορθολογισμός μας, η Κοινωνιολογία μας, η Επιστημολογία μας, η Εμπειρογνωμοσύνη μας, οι γραβάτες μας, και η υπέροχη Δημοκρατία μας! Και…δεν θα έχουμε πια δικηγόρους! Θα χάσουμε τους δικηγόρους μας!

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Έρχεται. Είναι σχεδόν εδώ. Θα καταστραφούν οι χιλιάδες μάρκες παντελονιών, οι πολυβιταμίνες, τα τζιπ, οι ρετσίνες, τα απορροφητικά χαρτιά κουζίνας, οι εισπρακτικές εταιρείες, η Ποπ, το msn, οι τσιχλόφουσκες, τα Πόκεμον, τα όργανα γυμναστικής, τα διαφημιστικά μας έντυπα, τα γιώτ μας, τα ντοκιμαντέρ με ζώα, οι πολυαγαπημένες μας ασφαλιστικές εταιρείες! Θα χαθούν και οι συντάξεις του δημοσίου! Θα καταστραφεί το γκαζόν, η κοινωνική δικαιοσύνη, το ψωμί ολικής αλέσεως, θα καταστραφούν τα γυάλινα κλουβιά με τα σκυλάκια στις βιτρίνες, οι τηλεπαρουσιάστριες, οι εταιρικοί ουρανοξύστες, τα σεσουάρ, τα φανάρια κυκλοφορίας, τα παρκόμετρα και τα πάρκινγκ, οι επιχορηγήσεις, τα δελτία τύπου, οι κρέπες, τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας, τα θεατρικά του Τσέχωφ, η ανακύκλωση, τα ψητά κοτόπουλα, τα πανηγύρια, τα λιοντάρια, τα πορσελάνινα φλυτζάνια, οι ψευδοροφές, τα αυτόματα ασανσέρ, τα καλοπιστικά φυτά εσωτερικών χώρων, τα ντουλάπια της κουζίνας!

Τι τιτάνια και τρομερότατη τραγωδία, λένε ότι ο κόσμος θα καταστραφεί, αυτός ο ανώτερος και αξιοθαύμαστος καλός κόσμος μας, αυτός ο κόσμος που τον αγαπώ τόσο πολύ, και που φοβάμαι τόσο πολύ μήπως τον χάσω, αυτός ο πολύτιμος καλός κόσμος θα καταστραφεί. Θα χαθεί κι η καταπληκτική ζωή μας, η μοναδική ιδιαιτερότητά μας, η υπέροχή μας καθημερινότητα, οι καταπληκτικές μας γνώσεις, η σοφία μας, οι ανεπανάληπτες περιπέτειές μας, οι υπέροχοι έρωτές μας, οι τεράστιες περιουσίες μας, η μεγάλη ευτυχία μας, η απίστευτη καλοσύνη μας, η αρμονία μας, ο παράδεισός μας. Όλα θα τελειώσουν!

Από την άλλη, ίσως, ω…ίσως, όλα αυτά να είναι απλώς μια καταστροφολογία! Φήμες, διαδόσεις, φανταστικά σενάρια, μια καταστροφολογία που διαδίδεται ανήθικα και ψεύτικα, διαβλητικά. Γιατί όχι; Έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τι ποταπό, αναρωτιέμαι ποια κακά και άρρωστα φαντασιόπληκτα μυαλά διαδίδουν μια τέτοια καταστροφολογία. Τώρα που το σκέφτομαι, θα ψάξω να βρω καμιά διάψευση…



12 comments:

mr.alobar είπε...

χαχαχαχα 100% σατυρικο μα και τοσο αληθινο παραγματικα,που θα πανε ολες αυτες οι ''αναγκες'' μας;

mr.alobar είπε...

α και κατι αλλο
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 69 ετών ο Αμερικανός μουσικός και ζωγράφος Ντον Βαν Βλιτ, που είναι ευρέως γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Captain Beefheart (Κάπτεν Μπίφχαρτ)

Ανώνυμος είπε...

...σιγά σιγά οι καθημερινές αναφορές στο τέλος του κόσμου άρχισαν να αραιώνουν, κάτι που κίνησε τις υποψίες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Αυτοί από πάντα πίστευαν πως ολόκληρη η καταστροφολογία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα στημένο παιχνίδι των "δυνατών" ώστε να κρατούν το πλήθος σε μια κατάσταση άγχους και,ειδικά τους τελευταίους μήνες,σε μια κατάσταση πανικού.

Κανείς δε γνώριζε σε τι εξυπηρετούσε όλο αυτό το σκηνικό τρόμου, ώσπου , όπως ανέφερα, οι αναφορές για την καταστροφή του κόσμου μειώθηκαν αισθητά, κάτι το οποίο περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Και σα να μην έφτανε αυτό, εντελώς απρόσμενα ήρθε και η μεγάλη αποκάλυψη... "Βρέθηκε το ελιξήριο της αθανασίας"!

Τι είδηση και αυτή... Μα ακόμα και αυτή η είδηση επισκιάστηκε από μια άλλη, που κανείς δεν πίστευε πως θα την μάθαινε ποτέ. Το ελιξήριο της αθανασίας θα χορηγούνταν υποχρεωτικά σε όλους, ανεξαιρέτως καταγωγής και οικονομικής κατάστασης. Ακουγόταν τρελλό μα ήταν πέρα για πέρα αληθινό,σε σημείο που μάς έκανε να ανησυχούμε περισσότερο από πριν. Σε τι θα βοηθούσε η αθανασία όλως των ανθρώπων επάνω στη γη;

Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί από επίσημα χείλη: "Είμαστε σε θέση να μιλάμε για ανθρώπινο εποικισμό σε άλλους πλανήτες.Όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν για πάντα, χωρίς το φόβο της έλλειψης φυσικών πόρων, χωρίς τον φόβο του υπερπληθισμού της γης. Εδώ και τρία χρόνια εντοπίσαμε δύο πλανήτες οι οποίοι διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες για την επιβίωση του ανθρώπου. Παράλληλα αναπτύξαμε νέες μεθόδους μεταφοράς και ήδη έχουμε στείλει ειδικούς , οι οποίοι ολοκλήρωσαν την κατασκευή της πρώτης πόλης μακριά από την γη".

Όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν υστερικά! Όχι μόνο θα ζούσαν για πάντα,αλλά θα είχαν και την ευκαιρία να ζήσουν σε άλλο πλανήτη. Το σχέδιο "αθανασία" ξεκίνησε χωρίς καθυστερήσεις και κόσμος από όλα τα μήκη και πλάτη της γης πήγαινε να κάνει το εμβόλιο.

Έτσι λοιπόν έπαψε η περίοδος της καταστροφολογίας και όλοι πλέον ατένιζαν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ώσπου, ύστερα από 23 χρόνια, μια άλλη είδηση θα έφερνε τα πάνω κάτω και θα έκανε τους ανθρώπους να μετανιώσουν για την επιλογή της αθανασίας...

Η είδηση ήταν πως στην πραγματικότητα δεν ήταν όλοι αθάνατοι. Το άρθρο ενός έγκυρου περιοδικού αποκάλυπτε πως τα τελευταία 23 χρόνια υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πέθαναν, αλλά η είδηση ήταν πως εκείνοι που πέθαναν ήταν μόνο οι πλούσιοι και οι πολύ ισχυροί...

Μα τι στην ευχή είχε συμβεί;

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που αποκαλύφθηκε πως μετά τον θάνατο υπάρχει συνέχεια...

[ Συνεχίστε το όπως σας βολεύει :) ]

ΓΣΧ είπε...

Αρουραίοι των Υπονόμων
Υπάρχει κάποιος που αγνοεί πως το διαδίκτυο και τα blogs ελέγχονται απ' τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών ?
Υπάρχει κάποιος που ακόμα δεν κατάλαβε ό,τι η ανωνυμία στο διαδίκτυο δεν ισχύει ,αφού ο κάθε χρήστης είναι φακελωμένος και γνωστά όλα τα στοιχεία του ?
Έτσι, αν σας πάρουν ''μέσα'' , πχ για.....''συκοφαντική δυσφήμηση''...
θα πάτε αδιάβαστοι και ανώνυμοι
Δείξτε στους αρουραίους των υπονόμων ποιοί είστε και μη φοβάστε τίποτα
Δεν είναι ανίκητη η δύναμή τους
Η δύναμή τους βασίζεται στον φόβο, γι' αυτό και σπέρνουν φόβο καθημερινά, με κάθε τρόπο
Καταλάβετε επιτέλους πως
ο πνευματικός θάνατος είναι χειρότερος απ' τον σωματικό
Και αυτό επιδιώκουν οι αφέντες : Κοινωνία των ζόμπι
Αντιδράστε έξυπνα κι όχι με βία
. Για τυχόν βίαιες αντιδράσεις έχουν πάρει κάθε μέτρο, γι' αυτό και δεν οδηγούν πουθενά
* Τα χαιρετίσματα μου στους αρουραίους των υπονόμων που αυτή την ώρα βρίσκονται σε ''υπηρεσία'' και παρακολουθούν και την δική μου σελίδα..

Agartha Existe είπε...

Καλησπέρα Παντελή και «συνταξιδιώτες».
Πολύ ωραία η ανάρτηση, καυστική και αληθινή. Μαζί με το επίσης εξαιρετικό σχόλιο του ανώνυμου σε μορφή "διηγήματος" (;), σκιαγραφούν με ακρίβεια τι είδους πολιτισμό έχουμε δομήσει, με τι κουλτούρα και τι αντιληπτική στροφή ...

Λοιπόν θεωρώ πως είναι καιρός να πούμε κάποια πράγματα με το όνομα τους. Τουλάχιστον, όπως εγώ έτσι τα νιώθω, είτε αυτό δυσαρεστεί κάποιους είτε όχι:

Κύριοι, καλωσορίσατε στον αληθινό Μεσσαίωνα (ο άλλος παρά τα σαφώς και σκοτεινά σημεία του, που ποτέ άλλωστε δεν έλειψαν απο το διάβα της ιστορίας, δεν ήταν ακριβώς μόνο ένας τρομακτικός Μεσαίωνας, όπως παρουσιάζεται, αλλά πως να το κάνουμε ... "ο φόβος φυλά τα έρμα" και έπρεπε ο νέος πολιτισμός που τότε ερχόταν να έχει τον δικό του μπαμπούλα για να εδραιωθεί. Ο "διάολος" τώρα και το "νέο κυνήγι των μαγισσών" ήταν ο φόβος του "σκοτεινού Μεσαίωνα" όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε, και ότι υποτίθεται ότι πρέσβευε. Ο Διάολος, πραγματικά δεν μένει ποτέ άνεργος ... ).

Αδυνατούμε λοιπόν να κατανοήσουμε τα "κύματα" (να δείτε την ταινία Last Wave του Peter Weir) της ιστορίας (πώς αλλιώς; Έτσι μάθαμε να σκεφτόμαστε) που δεν επαναλαμβάνεται ακριβώς, παρά μονάχα φαινομενικά, και είναι θεωρώ αρχικά σπειρωηδής και κατά δεύτερο λόγο "πολυεπαφική" (σπείρες μέσα σε σπείρες που έχουν σημεία σύνδεσης).

Αυτός ο ανεπανάληπτος σύγχρονος Μεσαίωνας, έχει πολλούς Δούρειους ίππους, τόσους που δεν μπορούμε καν να τους φανταστούμε. Λυπάμαι αν ακούγονται "too much" τα παραπάνω και δεν θέλω να ξινίσω φάτσες αλλά λυπάμαι, γιατί και τα περισσότερα που μας έμαθαν για αυτόν τον τύπο πολιτισμού είναι ενα μεγάλο ψέμα ή μια επικίνδυνη φρεναπάτη .
Τώρα, στο τέλος ή την αρχή του Κόσμου (ποιος αλήθεια ξέρει;) σίγα σίγα αρχίζουν αρκετοί έξυπνοι άνθρωποι να κατανοούν επιτέλους τις ψευδαισθήσεις αυτού του πολιτισμού , με τις οποίες τόσες γενιές γαλουχήθηκαν, και πιστέψτε με, είναι πολύ πολύ "τσαντισμένοι" για αυτή την συνειδητοποίηση ...

Ταυτόχρονα καλλιεργείται και ένα κλίμα "αλλαγής" και προσδοκίας, που αναπόφευκτα συνοδεύει κάθε "καταστροφολογία", και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την "οργή" και "προσδοκία" με νέους ψευδο-μεσσίες παντός τύπου και "Deus Ex Machina". Αλλά τι είδους αλλαγή θα είναι αυτή πραγματικά που θα υποβληθεί;
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δωθεί κατα την γνώμη μου, στις σερβιρισμένες "λύσεις" (βλέπε πχ κίνημα Zetgeist, Venus Project και άλλα σχετικά) του "πολυπολιτισμικού" (και καλά) παραμυθιού που προσπαθούν να μας υποβάλουν... Η ιστορία νομίζω θα έπρεπε να μας είχε καλά διδάξει, ποιό ήταν το πραγματικό προσωπείο των περισσότερων "Επαναστάσεων", αλλαγών και κινημάτων σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας : ήταν απο αρχής γενομένης μια αλλαγή φάσης του ίδιου του "συστήματος" και όχι οι επαναστάτες που υποτίθεται ότι λοξοδρόμησαν απ' τα αρχικά θεσπέσια σχέδια ... (βλέπε πχ στην Ελλάδα, ο σχετικός "μύθος" του Πολυτεχνείου και σε πιο ευρεία ιστορική και παγκοσμία κλίμακα ο λεγόμενος Διαφωτισμός που ίσως δεν θα ήταν τόσο υπερβολικό να πούμε πως απεδείχθη περισσότερο ως … Διασκωτισμός ).

Όπως λέει σοφά και μια ποιήτρια η Simone Weil, "Το όπιο του λαού δεν είναι η θρησκεία, αλλά η Επανάσταση".

Ti ωραία επίσης, σχεδόν προφητικά, ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας, αυτός ο καλειδοσκοπικός Γ. Χειμωνάς, σχετικά με το θέμα, με την οργή της ψυχής μας στην σύγχρονη κοινωνία και τις ψευδο-επαναστάσεις μας γράφει (και απευθύνεται και στους όποιους "αρουραίους" του συστήματος):

(συνεχίζεται)

Agartha Existe είπε...

(συνέχεια)

«Έληξε η αμφισβήτηση. Αποφανατίσθηκαν οι επαναστάσεις. Καταγγέλθηκε η απάτη κάθε «πρωτοπορίας». Μια οργιαστική Σιγή εβλάστησε σε όλες τις ρωγμές. Κοιτάξτε αυτούς τους νεαρούς των δεκαπέντε-δεκαεφτά χρονών. Κοιτάξτε τους καλά. Προσέξτε την Κατήφειά τους. Την νευρική τους απάθεια, την σιωπή τους, την δύσαρθρη ομιλία τους, την δύσθυμη σκληρότητά τους. Προσέξτε πόσο Ακίνητος είναι αυτός ο Νέος Ανθρωπος. Πόσον Αμίλητο Φόνο κουβαλάει μέσα του. Κι αν ακόμα δεν είναι αυτοί ο Συναγερμός, θα έρθουν παιδιά και έφηβοι που θα είναι προορισμένοι για τον Νέο Λόγο. Απλά, για τον Λόγο. Για λέξεις που ποτέ δεν διαπράχθηκαν, για νοήματα που ποτέ δεν ορθολογήθηκαν, για εικόνες που ποτέ δεν μιλήθηκαν.
Φοβηθείτε τους.»


Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως η επανάσταση, ειναι κάτι το κακό και πως πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια στην ασφάλεια του καναπέ μας. Κάθε άλλο. Αυτό που εννοώ με απλά λόγια είναι: ξέρουμε για τι πράγμα επαναστατούμε; ενάντια σε τι; ποια είναι τα αιτήματα μας; Είναι "δικά μας" ή απλά αυτό νομίζουμε; Είναι αληθινά δική μας η όποια Επανάσταση έγινε και θα γίνει ή έτσι νομίζουμε; Ποια θα έπρεπε πραγματικά να είναι; Ποιός είναι διαχρονικά ο αληθινά μεγάλος πόλεμος και εχθρός του ανθρώπου; Nα είναι μόνο το Δ.Ν.Τ, οι "τούρκοι, οι "αμερικάνοι", οι "λαθρομετανάστες", η πολιτική εξουσία, ο "κλέφτης", οι σεισμοι και οι κατατοπισμοί, το 2012, οι Εξωγήινοι; όλοι αυτή η εξωτερική καταστροφολογία που προβάλετε σχεδόν απο παντού τα ΜΜΕ κτλ; Δεν νομίζω. Την απάντηση την ξέρουμε, αλλά τρέμουμε ακόμη και να την ψιθυρίσουμε στον εαυτό μας ...


Ευελπιστώ να μεταστοιχειωθεί αυτή η οργή κατά της απάτης και να γίνει μια τρομαχτική θετική δύναμη για δημιουργία ενός νέου πιο αυθεντικού πολιτισμού, για τον " ...Νέο Λόγο. Απλά για τον Λόγο" και όχι άλλη μια βαλβίδα εκτόνωσης και αλλαγής ρούχων του ίδιου του συστήματος.

Η μόνη διέξοδος που εγώ βλέπω είναι επιτέλους ο άνθρωπος να μπει στην επίπονη, αλλά και υπέροχη ταυτόχρονα διαδικασία της μεταμορφώσεως του κόσμου και του εαυτού. Αυτή την διαδικασία που τόσο επίμονα αρνείται.

Θα τα καταφέρουμε όμως. Όπου υπάρχει πολύ σκοτάδι , επερίσσεψε και το φώς ... Δεν είμαι αισιόδοξος αλλά θα πρέπει να είμαστε.


Και δύο"σχετικά" βιντεάκια, αξίζει νομίζω να τα δείτε.

Jacques Lacan Speaks:
http://www.youtube.com/watch?v=x-hZyYfoMOA&feature=related
Death ... belongs to the realm of faith ...

Parvulesco "interview":

http://www.youtube.com/watch?v=f74KrPjvtt4
Patricia: What is your greatest ambition in life?
Parvulesco: To become immortal... and then die ...

Συγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα και την πολυλογία μου, και ευχαριστώ τον Π. Γιαννουλάκη για αυτή του την ανάρτηση που έδωσε λαβή να εκθέσω την άποψη μου σε κάποια πράγματα που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι απο εσάς νομίζω ότι τα γνωρίζετε ήδη (και καλύτερα απο εμένα), με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!check

Afilippakhs είπε...

Μήπως τελικά είναι η πραγματική λύση αυτή; να ζήσουμε μια καταστροφή και να ξαναερθει ο χρόνος να κάνει τον κύκλο του για να ξανακατσω σε κάποια άλλη μου μορφή ίσως πάλι σε αυτό το γραφειάκι και να γράφω πάλι τα ίδια;

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό κείμενο,ωραίο καυστικό ύφος!
Αν θυμάμαι καλά πρέπει ναχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο κ στο στρανγε...περιμένουμε το καινούριο τεύχος με ανυπομονησια κε Γιαννουλάκη,αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει....καλή δύναμη,καλή συνέχεια...

Π. Β. Γ. είπε...

@ mr.Alobar :

Εννοείς, που θα πάει η ανάγκη μας να καταστρέψουμε τον κόσμο?

Ναι, γνωρίζω αρκετά για τον θάνατο του προσφιλούς Captain Βeefheart, τον οποίο αγαπώ και έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν, και σύντομα θα αναφερθώ εδώ στο blog (αλλά όχι αμέσως γιατί δεν μπορώ να γράφω συνέχεια νεκρολογίες: πολύ θλίψη)


@ Ανώνυμος-1 :

Πάρα πολύ ωραίο το κείμενό σου (βάζει τον καλό αναγνώστη του σε μία περισυλλογή...) , και, όπως το βλέπω εγώ, ωραία χιουμοριστικό.
Και ωραία θα ήταν να το συνέχιζες (εσύ)...

Η δική μου «καταστροφολογία» εδώ, όπως τη βλέπω εγώ, δεν ήταν ακριβώς χιουμοριστική (πόσο μάλλον «σατυρική», όπως την είδε ο mrAlobar παραπάνω), αλλά απλά αληθινή. Εγώ, με τον δικό μου τρόπο, τη βλέπω ως καταγγελία. (Κάπως κυνική, ίσως θα έλεγε κάποιος. Αλλά, επειδή το απαιτεί το θέμα...)


@ Γιώργος Χατζούδης :

Ωραία τα είπες.
Δυο, τρεις επισημάνσεις μόνο έχω:
1) Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα έχει μυστικές υπηρεσίες.
2) Μάλλον όλοι εμείς είμαστε οι αρουραίοι στον δαιδαλώδη υπόνομο που αποκαλείται internet.
3) Και, νομίζω ότι το θέλεις να παρακολουθούμε τη δική σου σελίδα, έτσι δεν είναι?
(Διόρθωσε με αν κάνω κάποιο λάθος).
Χαίρε.


@ Νίκος Σπάτας :

Ωραίες οι παρατηρήσεις σου.

Ο κόσμος είναι αυτό που είναι.
Κατεστραμμένος.
Από μέσα του.
Αλλά και τότε που δεν ήταν ακόμη, (και ήταν ακόμη ο αληθινός κόσμος και όχι η καρικατούρα του που τώρα είναι) δεν νομίζω ότι ήταν «καλύτερος».
Οι καλοί άνθρωποι ήταν καλύτεροι. Αυτό είναι όλο.


@ Afilippakhs :

Μάλλον αναφέρεσαι στον «Κυκλικό Χρόνο», τη θεωρία για τον οποίο πρέσβευαν (μεταξύ πολλών άλλων παράξενων θεωριών) ο Πυθαγόρας, ο Λάιμπνιτς, ο Νίτσε, ο Ουσπένσκυ, ο Μπόρχες, κ.ά.

Ή μήπως όχι?

(αν όχι, αναλογίσου ότι σε μια δεύτερη επιστροφή ίσως να αναφέρεσαι σε αυτό... Χαχα)




---

Σας ευχαριστώ πολύ για τα ενδιαφέροντα σχόλια σας, και, φυσικά, πάντα περιμένω με χαρά περισσότερα.
Χαίρετε

Π. Γ.

ΓΣΧ είπε...

Ναι, από μια άποψη, εμείς είμαστε οι αρουραίοι των υπονόμων.... και κάποιοι λιγάκι πιο συνειδητοποιημένοι (από 'μας) , πασχίζουμε απεγνωσμένα να βρούμε ένα σπασιματάκι, μια τόση δα ρωγμούλα, να μπορέσουμε ν'ανασάνουμε λίγο στο Φως......

αυτό..που νιώθουμε πως υπάρχει

Σαν την ιστοριούλα του παππού Πλάτωνα...

Όμως είναι κι άλλοι.....

Οι άλλοι εκεί κάτω

Τεράστιοι,κακάσχημοι,βουτηγμένοι μεσ'τα περιττώματα, τη σήψη και τη δυσωδία

Εκείνοι, οι μάστορες,οι αφέντες και χτίστες του συστήματος των υπονόμων

Εκείνοι που βαρούν το τύμπανο

Εκείνοι που ταίζουν ύπνο και θεάματα

Εκείνοι που ξέρουν για την αλλαγή και τρέμουν αυτό που θα τους ξημερώσει

Και θέλουν να πάρουν μαζί τους όσο πιο πολλούς γίνεται

Έτσι, για να μην νιώθουν μόνοι και χαμένοι

Αλλά το παιχνίδι οι άνθρωποι το' χασαν απο μονάχοι τους :

Δεν τους φταίει η Σκιά ή ο Αρχιτέκτονας

Μόνον το μαύρο τους το χάλι : Η τίτλοι τους κι η τύφλα τους :

Ούτε μισό μέτρο πέρα απ' τη μύτη τους...

ΖΔΣ είπε...

Σε μένα αν επιβιώσω θα μου λείψουν τα ψητά κοτόπουλα...

Είναι λύτρωση τελικά η καταστροφή ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από αναγέννηση; Και αν ο επόμενος παράδεισος δεν είναι παρά το κακέκτυπο μιας άλλης ιδεατής πραγματικότητας; Και αν ακόμα αυτή η εναλλακτική, το μέρος των ονείρων μας, το safe place, harbor, τα Ηλύσια Πεδιά, το λειβάδι της ψυχής δεν είναι παρά μια ακόμα πραγματικότητα που περιμένει την καταστροφή της, ποιός ο λόγος να συνεχίζουμε;

Μήπως ταιριάζει το σενάριο του D. Adams για το πέρασμα διαγαλαξιακής λεωφόρου από την γη; Sorry for the Inconvenience...