Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

31 comments:

Ανώνυμος είπε...

worth the waiting!

Ανώνυμος είπε...

Άξιζε η αναμονή πραγματικά!Δυο μήνες το περιμέναμε...Όπως κατάλαβα τα επόμενα τεύχη θα είναι επίσης εκπληκτικά!

DimLyd Trek είπε...

Γεια σας
Εντυπωσιακό το αφιέρωμα για το Φουράκη και για το έργο τις γνώσεις αυτού του ανθρώπου
και για το άρθρο σχετικά με τις αλλαγές στο ηλιακό σύστημα βλέπω τώρα διαβάζω τόσα πολλά που συμβαίνουν κι αναρωτούμαστε τι δε μας λένε σε όλα αυτά {όχι πως αυτά τα ξέραμε μα καλά που υπάρχετε και εσείς!}
Αλλά όμως αυτό που μας έχει βάλει σε σκέψεις πολλές είναι αυτές οι ανακοινώσεις που όλο γίνονται για έλευση εξωγήινων κι είπατε ότι θα επανέλθετε στο επόμενο τεύχος και θέλουμε να σας ζητήσουμε να το κάνετε οποσδήποτε και να μας πείτε και τις δικές σας απόψεις κύριε Γιαννουλάκη για αυτό που συμβαίνει
Και περιμένουμε νεότερα πάντα από τον κύριο Αριβάνη
θέλουμε επιτέλους και ένα άρθρο για το Valis και το μονόλιθο και το μαύρο ιππότη . ξέρετε τι ενοούμε
και σας ευχαριστούμε που υπάρχετε
:-)
Συνταξιδιώτες
Δημήτρης & Λυδία

DON είπε...

WOW WOW ! ! Απίστευτο τεύχος ! Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με τις περιβόητες sinkholes; Τις τρύπες που ανοίγουν ξαφνικά στο έδαφος ανά τον κόσμο; Τον Δεκέμβρη υπήρξε νέο περιστατικό, αυτή τη φορά στη Ρουμανία. Τουλάχιστον αυτή έδειχνε φυσική, σε σχέση με την τρύπα της Γουατεμάλα.

Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Παντελή ο Dr Shambala σε προηγούμενο τεύχος μίλησε για μια παράξενη ιστιοσελίδα που έχετε στα σκαριά.Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;Αναμένουμε...

IOANNIS TSIRKAS είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη,
πότε να περιμένουμε το επόμενο τεύχος του περιοδικού Μυστική Ελλάδα;
Ιωάννης Τσίρκας

prasino liker είπε...

Aνεκτιμητης αξιας οι σκεψεις και οι ερευνες του κου Φουρακη.
Καταλαβαινετε οτι εκει που βρισκεται δεν θα εχει ησυχια.Θα θελουν να τον συναντησουν ολοι αυτοι για τους οποιους ολα αυτα τα χρονια αναφερει στις ερευνες του.Θα θελουν να μαθουν πως ανακαλυψε τα μυστικα τους ,τα σχεδια τους.Θα συσκεπτονται και θα ανταλλασουν αποψεις ,ταξιδευοντας ο ενας στο αστρο του αλλου.
Μην αφησετε να χαθει η γνωση του.Ειστε εσεις εδω που θα συνεχισει να σας στελνει οτι καινουργιο ανακαλυπτει .

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν είχα διαβάσει αυτή τη συνένετυξη του αείμνηστου Ι.Φουράκη κ διαπίστωσα πως ξεκίνησαν οι περισσότερες νεομυθολογίες κ οι μεγαλύτερες συνωμοσίες που αργότερα έγιναν ολόκληρες σειρές τόμων από άλλους!
Μου είναι δύσκολο να φανταστώ πως τα συνέδεε όλα αυτά,ωστε να βγάζουν συναρπαστικό νόημα..
Αργότερα ακολούθησαν κ άλλοι στο ίδιο στυλ αλλά κατά την άποψή μου αποτυχημένα!

Τώρα όσων αφορά τον εκλιπόντα τι να πει κανείς όλοι στενοχωρήθηκαν!
Να φανταστείτε όταν ενημέρωσα φίλους μου-που δεν ασχολούνται με όλα αυτα-για τον θάνατό του στενοχωρήθηκαν όλοι.Και μόνο από την τηλεοπτική του παρουσία εγώ τον εκτίμησα γιατί έλεγε ότι γούσταρε δημόσια,χωρίς να φοβαται και ήταν αυθεντικός.Εγώ πχ θα φοβόμουν να μιλήσω δημόσια ακόμα κ να τα ήξερα όλα αυτά.
Οπότε τέτοιοι άνθρωποι πάντα χρειάζονται,αλλά δυστυχώς είναι σπάνιοι.
Οι περισσότεροι δυστυχώς καθοδηγούνται από ατομικές σκοπιμότητες και εξυπηρετούν ακούσια ή εκούσια διάφορα κέντρα εξουσίας.

d.koletsis είπε...

καλημέρα
άσεχετο (αν και τιποτα δεν είναι άσχετο)
μήπως θα μπορούσες να μου πείς,
που μπορώ να βρώ το
polephemus underground.

σε παρακαλώ (Ματζικ γουορντ)

Σ'ευχαροστώ προκαταβολικά
το mail μου το βλέπεις εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογω πως ανηκα στη μεριδα των ατομων που γελαγαν με τον κ.Φουρακη,επρεπε να χαθει αυτος ο υπεροχος ανθρωπος για να ξεκινησει η αποκατασταση της υποληψης του εστω στα ματια μου.Μεγαλο μερτικο εχετε εσεις και σας ευχαριστω.Μα τωρα βλεπω με πικρια τι πολεμο του ειχαν κηρυξει και θαυμαζω ακομα περισσοτερο το σθενος του.Το λιγοτερο που θελω πλεον να κανω ειναι να ερευνησω το εργο του.Ναστε καλα

Anonymous είπε...

Somalia ,Ganwar region kai ta korakia pou epeftan nekra ap ton ourano to 1991... Ola auta sth seira FlashForward. (Giati den pisteuw sthn tyxh)

Anonymous είπε...

Φαντάζομαι κάποια παιδιά της Κούφιας Γής που δέν ξέρουν τίποτα για την ιστορία τους να βλέπουν κατι λευκές τρύπες (Sinkholes) να ανοίγουν στον σκοτεινό ουρανό τους
και να αναρωτιούνται αν έρχονται οι εξωγήινοι,αν είναι κανα μυστικό πρόγραμμα της κυβέρνησής τους (μερικοί ξέρουν και το όνομα του προγράμματος, "Red" Beam Project, λένε πως λέγετε)
με σκοπό ποιός ξέρει τί... ,αν είναι φυσικό φαινόμενο και γενικώς να ψάχνονται για το τι συμβαίνει,γιατι βλέπουν οτι κάτι συμβαίνει,κατι δεν πάει καλά.
Και φαντάζομαι και κάποια άλλα να μην έχουν ιδέα (άσχετα αν μετα "ξέραν τα πάντα") και να κάθονται στα σπίτια τους παίζοντας κάτι βίαια παιχνίδια που σκοπός του παιχνιδιού είναι να
σκοτώσεις οσα περισσότερα τέρατα γίνεται,τέρατα που αυτοί τα ονομάζουν ανθρώπους...

Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν/αν βγούν στην επιφάνεια οι δεύτεροι...

ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ζωγράφισα μιλάμε.

Pausanias είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη
Βρισκόμενος στο εξωτερικό, ευτυχώς για λίγο μόνο ακόμη, είναι δύσκολο να παρακολουθώ λεπτομερώς τα πάντα αλλά έχω να κάνω κάποιες επισημάνσεις σχετικά με την θεματολογία τουλάχιστον.
Ο Φουράκης, είχε κάποιες γνώσεις, το πως το αγνοώ, αλλά και πολλά λάθη.
Οι εξωγήινοι δεν χρειάζεται να έρθουν γιατί είναι εδώ,είμαστε εμείς και..
αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό υπάρχει ένα "μέρος" έξω από την θεσσαλονίκη,ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά, που ξέρουν πολλά. Είναι θα έλεγα το δικό μας 51.
Ελπίζω ότι όταν επιστρέψω να μπορέσουμε να τα πούμε εκτενέστερα.

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα το βιβλίο "είσοδος στην κούφια γη" κ έπεσα σε κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση την "ανταύγεια του σάμιθ".
Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα-πρωτότυπα όλα αυτά.
Μάλιστα πριν είχα διαβάσει τον "κρυφό κόσμο" κ είδα πολλές αντιστοιχίες σε διάφορα θέματα.
Πολλά ονόματα συγγραφέων εμφανίζονται ξανά και ξανά...


Πολυ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Με κάνουν να ξεχνιέμαι από την καθημερινότητα.
Δεν ξέρω πόσο μοιρολατρικό ακούγεται αυτό,αλλά έτσι νιώθω!

Και ένα μικρό παράπονο :εγώ ως μικρός ηλικιακά 19 χρονών δεν πρόλαβα κάποια παλιότερα βιβλία σου κ δεν μπορώ να τα βρώ πουθενά όσο κ αν έψαξα:"Ιστορίες που δεν διηγήθηκε ποτέ κανείς","Megapolisomancy","Κούφια Γη" κα
Επίσης περιμένω κ ένα βιβλίο από τις εκδόσεις άγνωστο με θέμα τα ΑΤΙΑ,κατι σαν συλλογη όπως πχ για τα ξωτικά,βρυκόλακες κλπ εκτός κ αν θεωρείτε ότι το θέμα έχει γίνει γραφικό με την πάροδο των χρόνων.

Τέλος η ειδική έκδοση για την ομάδα Ε μου φάνηκε άκρως εμπεριστατωμένη αν κ δεν πρόλαβα να διαβάσω ολόκληρο το τεύχος.
Μου άρεσε πολύ η ιστορική αναδρομή του Χρίστου Γούδη κ με έκανε να χαμογελάσω το μανιφέστο-παραλήρημα της Ο.Ε.Α. πραγματικά μια υπερσυλλεκτική έκδοση!

Βρηκα κ στο νετ μια σελίδα e-e-e.gr νομίζω που ΄χει μεσα τα απίστευτα.Πραγματικά αν δεν τη διαβάσει κάποιος(αν μπορέσει-αντέξει) ότι κ να πω θα 'ναι λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Ο άγνωστος 26 Φεβρουαρίου 2011 9:04:00 είμαι πάλι,μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση της ειδικής-αποκαλυπτικής έκδοσης για την ομάδα Ε.
Έβγαλα το συμπερασμα ότι δεν υπάρχει καμιά ομάδα Ε με την μορφή της νεομυθολογίας,αλλά σίγουρα γίνονται κάποιες κινήσεις κυρίως από σημαντικούς έλληνες της διασποράς αφού στην τελική ο έλληνας όπου κ να πάει πονάει τον τόπο του κ όσο ψηλά κ να φτάσει στο εξωτερικό κάποια στιγμή θέλει να επιστρέψει εδώ.Αυτό το βλέπουμε στους σπουδαίους καθηγητές πανεπιστημίου που αφήνουν τα κορυφαία ακαδημαικά ιδρύματα της Αμερικής και της Ευρώπης κ επιστρέφουν στην Ελλάδα,κυρίως στη δύση της καριέρας τους.

Τα λεγόμενα του Dr Α.Αριβάνη μου φάνηκαν κάτι παραπάνω από ενδιαφέροντα κ πιστεύω ότι είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα,αφού συνδυάζει τις θετικές επιστήμες με ένα ανοιχτό μυαλό που δύσκολα συναντας στους πολλούς τεχνοκράτες επιστήμονες.Σύμφωνα με την όποια μικρή εμπειρία μου από ακαδημαικούς χώρους αν ρωτούσατε κάτι απ' όλα αυτά έλληνες ακαδημαικους(πχ τους καθηγητές μου) το πιθανότερο θα ηταν να καλέσουν το δαφνί ή την αστυνομία να σας μαζέψει κ δεν το λέω με καμία δόση υπερβολής.Γνωρίζω καλά τους ελληνικούς ακαδημαικούς κύκλους κ λόγω σπουδών μου σε γνωστό ΑΕΙ κ επειδή τυγχάνει ο πατέρας μου να είναι λέκτορας σε σχολή ΑΕΙ και να έχω γνωρίσει φίλους του καθηγητές.Στην καλύτερη να έχουν διαβάσει S. King ή Dan Brown σε κάποια παραλία στα νησιά το καλοκαίρι.
Εύγε λοιπόν σε Αριβάνη και Γούδη που συζητανε δημόσια τέτοια θέματα χωρις το κόμπλεξ του να θεωρηθούν γραφικοί(στην καλύτερη) ή σαλταρισμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα κάνετε στο strange ένα αφιέρωμα στον Austin Osman Spare?
(Αν έχετε κάνει κ το έχω χάσει μπορειτε να μου πείτε σε ποιο τεύχος να το παραγγείλω απ τα γραφεια σας?)

Δημήτρης Ψυχογιός

Π. Β. Γ. είπε...

@Ανώνυμος-1-2 (& DON):

Ευχαριστούμε. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

@DimlydtreK:

Σας ευχαριστώ για τα θετικά σας σχόλια.
«Επίσημες» δηλώσεις περί έλευσης εξωγήινων γίνονται συνεχώς, και αυξάνονται. Στο Strange παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά, και αντίστοιχα συνεχώς βγάζουμε πολλά συμπεράσματα. Μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε την ενημέρωση στο περιοδικό, που δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερα σε κανένα άλλο ελληνικό φορέα. Το ίδιο και τα σχόλια και τη γνώμη μας.
Τις προσωπικές μου απόψεις τις έχω πει πολλές φορές, και τις έχω γράψει, αλλά πάντα υπάρχει λόγος να επανέλθω σε αυτό, και θα το κάνω, ελπίζω πολύ σύντομα.
Νεότερα από Άγγελο Αριβάνη στο νέο τεύχος Μαρτίου (137) του Strange που σε λίγες μέρες κυκλοφορεί.
V.A.L.I.S. κλπ έχουμε γράψει πολλά στο παρελθόν, και θα επανέλθουμε, είναι θέματα με τα οποία ασχολούμαστε σχεδόν καθημερινά, και σύντομα θα αποφασίσουμε για νέα ανταπόκριση.

@Ανώνυμος-3 (Χρήστος):

Ωραία συγχρονικότητα η αναφορά σου. Για τα «sinkholes» που λες, που μάς τράβηξαν και εμάς την προσοχή, έχουμε εδώ και λίγο καιρό ένα έτοιμο άρθρο με φωτογραφίες, το οποίο πρόκειται να δημοσιεύσουμε σε επόμενο τεύχος.

@Ανώνυμος-4:

Ναι, ετοιμάζουμε νέα ιστοσελίδα, πολύ παράξενη και ωραία, σύντομα θα ανεβεί. Λένε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει, και μερικές φορές έχουν δίκιο που το λένε, και αυτή είναι μία από αυτές...

@Ιωάννης Τσίρκας:

Δυστυχώς, στο "Άγνωστο" αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τη μηνιαία έκδοση του περιοδικού "Μυστική Ελλάδα", λόγω της γενικότερης «κρίστης» που, όπως ίσως καταλαβαίνετε, δεν έχει αφήσει εμάς ανεπηρέαστους.
Παρ' όλα αυτά, το περιοδικό δεν «έκλεισε», έχουμε ήδη έτοιμο ένα νέο τεύχος το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσουμε. Απλά θα το βγάζουμε σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, αρχίζοντας με το όποτε μπορούμε, ελπίζοντας ότι το συντομότερο και πάλι θα επιστρέψει στη μηνιαία κυκλοφορία του.
Ξέρετε, αυτές οι προσπάθειες χρειάζονται στήριξη, αλλά στην Ελλάδα ο κόσμος δεν διαβάζει, και ακόμη και οι ρομαντικοί -όπως εμείς- δεν έχουν άπειρα μέσα έστω για τη διαρκή υπεράσπιστη της «τιμής των όπλων» τους.
Παρ' όλα αυτά, είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Όπως πρέπει να είστε και εσείς, στα πάντα.

@Prasino Liker:

Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε όσο μπορούμε, την κληρονομιά που μάς άφησε ο αγαπητός Γιάννης Φουράκης, και την απροβλημάτιστη διάδοσή της.
Ευχαριστούμε για τις καλές σκέψεις.


Π. Γ.

(Συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

@Ανώνυμος-5:

Ναι, φίλε, ο Γιάννης Φουράκης ήταν ένας πολύ τολμηρός άνθρωπος και πολύ αυθεντικός. Δεν φοβόταν να εκτεθεί με τα λεγόμενά του, τα οποία είχαν σχεδόν πάντοτε υπερβατικούς στόχους.
Οι συνεντεύξεις που του πήρα και δημοσίευσα, από το 1995 μέχρι σήμερα, όπως διαπίστωσες (επειδή προφανώς δεν τις είχες υπ' όψιν σου, όπως και πολλοί άλλοι νεότεροι) επηρέασαν και προκάλεσαν απίστευτα φαινόμενα στη ροή της πληροφορίας, τη δημιουργία μεγάλης και ενδιαφέρουσας νεομυθολογίας, και, όπως έχω πει, δημιούργησαν πολλούς κακούς μιμητές και εκμεταλλευτές, που συχνά έχουν διαστρεβλώσει όχι μόνο τις αρχικές προθέσεις του πράγματος αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο της «εκπομπής».
Το σήμα παρ' όλα αυτά εκπέμπεται ακόμη, αν είναι κανείς συντονισμένος με την αυθεντική συχνότητα.
Και, ναι μεν ευθυνόμαστε για τις αρμονικές που δημιουργούνται, αλλά, όπως και να το κάνουμε, όχι για τα παράσιτα, τον «θόρυβο», ή τις υποκλοπές και τα αποτελέσματά τους...

Δυστυχώς, έτσι λειτουργεί το «Μεγάλο και Μυστικό Σώου».
Έχει πάντα λίγους αυθεντικούς θεατές, και πολλούς που ακούνε την ηχώ του.
Πάντοτε κατά τη γνώμη μου, βέβαια...

@D.Koletsis:

Το Polephemus Underground του G.P.O. εγώ το έχω σε μία συλλεκτική έκδοση ηχογραφήσεων που έβγαλε παλιά το underground αλλά πολύ καλό περιοδικό "Rapid Eye", με τίτλο "News From Nowhere" (αναφορά λογοπαίγνιο με το βιβλίο του William Morris).
Αν κατάλαβα καλά, προφανώς βρήκες την αναφορά μου αυτή (για την πειραματική αυτή ηχογράφηση σε σπήλαιο) στο βιβλίο μου "Είσοδος στην Κούφια Γη".
Λοιπόν, εγώ την έχω σε αυτήν την ιδιόμορφη συλλογή που σου είπα, και δυστυχώς δεν γνωρίζω (ή δεν θυμάμαι τώρα) αν έχει συμπεριληφθεί σε κάποιον δίσκο του Orridge ή των Psychic TV ή των TG.
Αλλά την έχει κάνει (βλέποντας τα credits) μαζί με τον Chris από τους Chris and Cosey.
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο, αλλά χαίρομαι για τα μουσικά σου ενδιαφέροντα και που με ρώτησες σχετικά, είσαι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε -προς εμένα- για το συγκεκριμένο θέμα.
Χαίρε!


@Ανώνυμος-6-7-8:

Συνταξιδιώτες μου, συνεχίστε να ερευνάτε και θα μάθετε πολλά περισσότερα γι' αυτά που λέτε...

@Παυσανίας:

Ναι, φίλε, σε καταλαβαίνω. Κι εγώ καφέ έπινα με τους εξωγήινους, πολλές φορές, αλλά δεν μπορούμε να γράψουμε γι' αυτά τα πράγματα έτσι ανοιχτά!!!
:-)
(Άλλωστε, κι εγώ στο εξωτερικό βρίσκομαι...)


---

Αγαπητοί φίλοι, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας. Λόγω λιγοστού ελεύθερου χρόνου δεν μπόρεσα σήμερα να απαντήσω σε όλα τα σχόλια, αλλά θα επανέλθω το συντομότερο για να ολοκληρώσω τις απαντήσεις εδώ. Ζητώ συγγνώμη.

Π. Γ.

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν και πού μπορώ να βρώ κάποια απο τα βιβλία της Φανταστικής Βιβλιοθήκης Terra Nova που μου λείπουν για να συμπληρώσω τη συλλογή μου. Καταπληκτική δουλειά, όπως και όλα τα projects σας!
Να είστε πάντα καλά!

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

Επανέρχομαι, λοιπόν...

@Ανώνυμος-9:

Αγαπητέ Συνταξιδιώτη, μου λες ότι διαβάζοντας το βιβλίο μου "Είσοδος στην Κούφια Γη", σου έκανε εντύπωση το παράξενο ζήτημα της "Ανταύγειας του Σάμιθ". Τι ωραία!
Προέρχεται από τα λεγόμενα του αείμνηστου Δημήτρη Κούγκουλου και από τις πολύ παράξενες έρευνές του.
Στο βιβλίο μου αυτό, το δεύτερο βιβλίο μου για την "Κούφια Γη" (που εμένα μου αρέσει πιο πολύ από το πρώτο, όπου έχω συμπεριλάβει ένα κεφάλαιο που περιέχει μία μεγάλη συζήτηση με τον Δημήτρη Κούγκουλο, απ' όπου προέρχεται και η "Ανταύγεια του Σάμιθ" που λες, δήλωσα σοβαρά ότι πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι το πιο παράξενο κεφάλαιο που έχει γραφτεί ποτέ σε ελληνικό βιβλίο. Και...αυτό τα λέει όλα, νομίζω.

Επίσης λες ότι στο βιβλίο μου "Κρυφός Κόσμος" είδες πολλές αντιστοιχίες σε διάφορα θέματα.
Ναι, αυτό συμβαίνει επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο, που αποτελείται από φαινομενικά ξεχωριστά δοκίμια-άρθρα μου, είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αποτελεί ένα concept (υπό τον τίτλο του βιβλίου), δηλ. μία νοηματική ενότητα, και έτσι τα κείμενα αυτά είναι αλληλοσυνδεόμενα (interconnected). Και, μάλιστα, αυτή η διασύνδεση συμβαίνει σε πολλά επίπεδα, όπως μου αρέσει πάντα να σκαρώνω τα πράγματα όταν προσφέρονται για κάτι τέτοιο...

Λοιπόν, αν τα διαβάζεις όλα αυτά, όπως λες, για να «ξεχνιέσαι από την καθημερινότητα», παρ' όλο που επικροτώ το Εscapism που εκφράζεται συνήθως με τέτοιες προθέσεις, νομίζω ότι τα αδικείς λίγο. Διότι πρόκειται για έναν ολόκληρο Κρυφό Κόσμο, κανονικό κόσμο με τα όλα του, ο οποίος είναι παράλληλος με τον κόσμο της καθημερινότητας όπως το θέτεις. Ένας δεύτερος, παράλληλος, κόσμος!

Άλλοι, αυτό το παράξενο πράγμα που λέω, θα το ονόμαζαν «εναλλακτική πραγματικότητα» (alternative reality), άλλοι θα το ονόμαζαν «paranormal» (παρακανονικό - παραφυσικό), άλλοι θα το ονόμαζαν «Underground» (σε αντιπαράθεση με το «Main Stream»), άλλοι το ονομάζουν "The Counter-Culture" (Η Αντικουλτούρα) ή Sub-Cultures (υποκουλτούρες), άλλοι "Revisionism" (Aναθεωρητισμό), άλλοι "Μαγικό Ρεαλισμό" (Magical Realism), άλλοι "Occult" (Απόκρυφο), άλλοι "Παραλογοτεχνία" (ελληνικός «αριστερός ορθολογιστικός» όρος που με το «παρα-» εννοεί κάποια παρανομία ή κάποια διαστροφή, αλλά εγώ προτιμώ να τον διαβάζω ως «παραλογο-τεχνία», όπως το έχω γράψει πολλές φορές), άλλοι το βλέπουν ως «Νεομυθολογία» (ο όρος είναι δικός μου και έχει γνωρίσει κάποια διάδοση), άλλοι το ονομάζουν (μάλλον υποτιμητικά, ως συνώνυμο του "ψεύτικου", τόσο τούς κόβει) "Φανταστικό", άλλοι το ονομάζουν όπως τους κατέβει, κλπ, κλπ.

Εγώ νομίζω ότι απλά πρόκειται για την "Μυστική Ιστορία των Ιδεών", όπως μου αρέσει εμένα να ονομάζω όλο το «παράλληλο» πακέτο, (που είναι και ένας όρος που από μόνος του μπορεί να σε εισάγει στην αληθινή εικόνα του πράγματος).

(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)
>
Επίσης, μου λες:
«...Εγώ ως μικρός ηλικιακά 19 χρονών δεν πρόλαβα κάποια παλιότερα βιβλία σου κ δεν μπορώ να τα βρώ πουθενά όσο κ αν έψαξα:"Ιστορίες που δεν διηγήθηκε ποτέ κανείς","Megapolisomancy","Κούφια Γη" κ.ά. ...»

Ω, έχεις λοιπόν πολλά χρόνια μπροστά σου για να ψάξεις και να διαβάσεις τόσα βιβλία! Τα τρία δικά μου που αναφέρεις, συν το βιβλίο μου για τον H. P. Lovecraft (Ταξίδι στη Μοναξιά του Χρόνου), είναι όντως εξαντλημένα, αλλά πολύ σύντομα πρόκειται να επανεκδοθούν από τις εκδόσεις "'Αγνωστο", και μάλιστα κάποια από αυτά θα είναι αρκετά επαυξημένα-αναθεωρημένα-κλπ ώστε, κατά τη γνώμη μου και την πρόθεσή μου, θα παρουσιάζουν ενδιαφέρον ακόμη και γι' αυτούς που ήδη τα έχουν στις παλαιότερες εκδόσεις τους. Λίγη υπομονή, λοιπόν!
Άλμπουμ μας, όπως τα "Ξωτικά" ή οι "Βρυκόλακες", για τα Α.Τ.Ι.Α. (U.F.O.) υπάρχει και μπορείς όποτε θέλεις να το παραγγείλεις από το "Άγνωστο" (2310-886.480). Επίσης, υπάρχει κάτι ανάλογο (και, κατά τη γνώμη μου, σημαντικό για τα θέματα αυτά)και σε βιβλίο μας, το συλλογικό έργο "Το Πεπρωμένο Μας είναι Τα Άστρα - Ad Astra Per Aspera" το οποίο σού προτείνω να διαβάσεις αφού σ' ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα.
(UFOs κλπ: Το μεγαλύτερο μυστήριο της σύγχρονης εποχής τουλάχιστον, δεν είναι γραφικό φίλε, όπως με κάποιο φάουλ υποθέτεις...)

Η ειδική έκδοση αναδρομή στα της "Ομάδας Έψιλον" είναι πράγματι πολύ εμπεριστατωμένη και θίγει όλη την ιστορία του πράγματος με όλη την αληθινή του ιστορία.
Αυτά που αναφέρεις στο νετ είναι κάποιου είδους σουρεαλιστικής σάτυρας με λίβελους και βωμολοχίες -ή έτσι μου φαίνεται εμένα.
Τα αυθεντικά παλιά κείμενα της Ο.Ε.Α. (που πλαστοπροσωπείται τώρα στο ίντερνετ) περιείχαν καταπληκτικές γνώσεις και πληροφορίες μαζί με τις παράξενες ιστορίες και τα "παραληρήματα" και τις πομπώδεις καταγγελίες κλπ. Είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος πάντων, γενικά, ως γνωστόν, χρειάζεται αρκετή μελέτη και ψάξιμο για να μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την ήρα από το σιτάρι, αλλά συνήθως αξίζει τον κόπο...

@Ανώνυμος-10:

Χαίρομαι που σου δώσαμε έστω τη δυνατότητα να βγάλεις κάποιο δικό σου συμπέρασμα.
Τα δικά μου συμπεράσματα τα έχω γράψει πολλές φορές.
Καταπληκτικό νέο μεγάλο κείμενο του Δρ. Αριβάνη ο οποίος σου αρέσει, υπάρχει στο νέο τεύχος του Strange (137) που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.
Αληθινά, όπως λες, και ο κ. Αριβάνης και ο κ. Γούδης είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι επιστήμονες, πολυσχιδείς, και σαφώς χωρίς κόμπλεξ ή δογματικό σκεπτικισμό. Μου αρέσουν κι εμένα πολύ και είναι καλοί μου φίλοι.

Σ' ευχαριστώ για τα σχόλια σου, Συνταξιδιώτη! Καλές Εξερευνήσεις!



(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

@Ανώνυμος-11 (Δημήτρης Ψυχογιός):

«...Πότε θα κάνετε στο strange ένα αφιέρωμα στον Austin Osman Spare?...» Αναρωτιέσαι φίλε.
Μας αρέσει πάρα πολύ (και σ' εμένα προσωπικά) ο A.O.S., οι πίνακές του, τα σκίτσα του, η μαγική φιλοσοφία του, τα λεγόμενα του και τα γραπτά του, η συνάφειά του με τον Kenneth Grant και με τον Aleister Crowley, κλπ.
Ναι, θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε λίγα ενδιαφέροντα λόγια γι' αυτόν, μαζί με κάποιες πληροφορίες που δεν είναι ευρύτερα γνωστές, αλλά και κυρίως συνοδευτικά με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με μερικά ζωγραφικά έργα του, που -επειδή είναι πολύ συλλεκτικά- δεν τα έχει δει πολύς κόσμος, τα οποία έχω σε μερικά άλμπουμς στη βιβλιοθήκη μου.
Ωραία ιδέα!
(Αν και, δυστυχώς, δεν ενδιαφέρεται και πολύς κόσμος γι' αυτά τα πράγματα...)


@Ανώνυμος-12:

Χαίρε Συνταξιδιώτη. Ρωτάς που μπορείς να βρεις «...κάποια απο τα βιβλία της Φανταστικής Βιβλιοθήκης Terra Nova που μου λείπουν για να συμπληρώσω τη συλλογή μου. Καταπληκτική δουλειά, όπως και όλα τα projects σας!...»
Ευχαριστώ πάρα πολύ, και εμένα μου αρέσουν πολύ. Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι τίτλοι της Terra Nova μου είναι εξαντλημένοι, και επομένως (σε αυτές τις εκδόσεις τσέπης) συλλεκτικοί. Κάποιους από αυτούς τους τίτλους, επιθυμώ διακαώς να τους επανεκδόσω, και θα το κάνω το συντομότερο! Αλλά, όλους, είναι μάλλον αδύνατον, διότι θα πρέπει να ξέρεις ότι οι Έλληνες δεν διαβάζουν Φανταστική Λογοτεχνία, κι έτσι καταδικάζονται αυτές οι εκδοτικές προσπάθειες, και η συγκεκριμένη σειρά ήταν πολυδάπανη διότι τύπωνε σε πολλά αντίτυπα που μοιράζονταν στα περίπτερα, μη βρίσκοντας την ανταπόκριση που θα της άξιζε (πλην εξαιρέσεων), κι έτσι δεν μπόρεσε τελικά να κρατηθεί μόνο με τον δικό μας ρομαντισμό και την αγάπη. Και, όπως ίσως καταλαβαίνεις, κάτι τέτοιο σήμερα είναι ακόμη πιο δύσκολο να επαναληφθεί.
Παρ' όλα αυτά, όπως είπα, κάποιους τίτλους από αυτούς θέλω πάρα πολύ να τους επανεκδόσω (σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά μάλλον όχι πάλι σε βιβλίο τσέπης), και θα το κάνω, όπως θα το διαπιστώσεις με λίγη υπομονή, το συντομότερο δυνατόν.
Θυμήσου, όμως, ότι για να υπάρχουν αυτά τα πράγματα, χρειάζονται υποστήριξη από τους ανθρώπους που αγαπούν αυτά τα θέματα, (κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν συμβαίνει, και μάλιστα μπορεί να συμβαίνει και το ανάποδο!), υποστήριξη όσο θέλει και μπορεί και όσο καταλαβαίνει ο καθένας...
Τολμώ να πω ότι εγώ αυτό που μου αναλογεί το έχω κάνει και με το παραπάνω, και είμαι έτοιμος να το ξανακάνω, όσο μπορώ, κι αυτό ίσως να σημαίνει ότι τα αγαπώ όλα αυτά περισσότερο από τον καθένα, ή ίσως απλά να σημαίνει ότι φαίνεται έτσι επειδή είμαστε τόσο λίγοι -οι «αγαπητικοί»- ή ακόμη και ότι είμαι μόνος μου! :-)
Όπως και αν έχει, μπορώ και ασχολούμαι με αυτό που μου αρέσει και είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτό.
Κι εσύ να είσαι πάντα καλά φίλε, χαίρε.



---

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας, που πάντα τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και με βοηθούν σε πολλά επίπεδα.

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζει και ο καιρός της ομιλίας σας στην Αθήνα.Ελπίζω οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν να μην την επηρρεάσουν.Να προτείνω ένα θέμα,αν και είμαι βέβαιος πως ήδη θα έχετε επιλέξει."Μυστηριώδεις Προσωπικότητες" όπου μπορείτε να μιλήσετε από το Robert Anton Wilson έως τον H.P. Lovecraft και από τον David Lynch έως τον Ιωάννη Φουράκη που βέβαια θα είναι εκεί και θα παρέμβει και αυτός με τον τρόπο του...
ένας Συνταξιδιώτης

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μετά από ψάξιμο σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία κατάφερα να βρω το "Ιστορίες που δεν διηγήθηκε ποτέ κανείς"(ελπίζω να είναι το κανονικό κ όχι το pocket),τώρα αν βγάλετε κ καινούριο με επιπλέον ιστορίες θα σπεύσω να το αγοράσω,γιατί γενικά συλλέγω τα δικά σας βιβλία!
Γι' αυτό που γράψατε,ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το αναγνωστικό κοινό,έχετε απόλυτο δίκαιο,αφού κ φίλοι μου που ασχολούνται με εκδόσεις από συγγραφείς τρόμου/sci-fi κλπ μου λένε το ίδιο.
Πάντως είναι κρίμα να βγάζουν λεφτά με το κιλό κάτι συγγραφείς της πλάκας που γραφουν άρλεκιν κ νέοι αλλά κ παλιοί συγγραφείς με προχωρημένες και έξυπνες ιδέες να μην μπορούν να βρούν εκδοτικό ή να μην βρίσκουν την αναμενόμενη αναταπόκριση.
Γενικά δεν υπάρχει στην Ελλάδα το λεγόμενο underground ρεύμα ούτε στη μουσική ουτε στο σινεμα ουτε στα βιβλία.
Αλλά ούτε κ το ποιοτικό mainstream θα έλεγα.

Πραγματικά αν δεν υπήρχατε εσείς κ μερικοί ελάχιστοι ακόμα,δε θα μιλούσαμε καν για ελληνική φανταστική λογοτεχνία,αλλά ούτε κ θα ξέραμε πολλά ξένα παράξενα βιβλία που τα μαθαμε μεσα από τα δικά σας βιβλία κ το strange!

Το επόμενο βήμα θα ήταν να βρω το megapolisomancy,η κυρα του σκοταδιού και μερικά ακόμα σχετικά με το θέμα,αλλά μάλλον προς το καλοκαιρι.
Πολυ συναρπαστικό θέμα πάντως αυτό το magapolisomancy!


Και μια ερώτηση:από τους συγχρονους συγγραφείς βιβλίων τρόμου,ποιους μου προτείνετε?Εχω διαβάσει κάποια του Clive Barker-(ο κλεφτης του πάντοτε-υφαντόκοσμος-Ιματζικα)
Graham Masterton(sleepless,o Παρίας,Μανιτου,Ο αρχοντας του ψευδους)
King(It,salems lot,το κοράκι)

Έχετε να μου προτείνετε καποιον συγγραφέα ή βιβλίο του είδους?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ.Γιαννουλακη θα ηθελα να προτεινω ενα αναλυτικοτατο αφιερωμα στον Βαγγελη Παπαθανασιου σε καποιο μελλοντικο τευχος του περιοδικου Strange.Σας ευχαριστω πολυ.Ανδρεας

Ανώνυμος είπε...

Παντελή τσέκαρε αυτό το συγκρότημα αν δεν το ξέρεις ήδη:
Six Organs of Admittance

Ένα δείγμα:

http://www.youtube.com/watch?v=ntRs-XEIPSE&feature=channel_video_title

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας κύριε Γιαννουλάκη!Θα ήθελα να μάθω την άποψη σας για τo Zeitgeist Movement και το Venus Project αν είσαστε ενημερωμένος σχετικά.Θα με ενδιέφερε πραγματικά,αν βέβαια κρίνετε το θέμα σχετικό με όλα αυτά τα παράξενα πραγματα που συζητάμε.Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει νέο τεύχος Συνωμοσίες.Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή πρέπει να κάνετε στο strange ένα αφιέρωμα στον σχιζοφρενή καλλιτέχνη Royal Robertson (1936–1997).

Νικηφόρος Ε

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Παντελη η δουλεια που κανεις με τους συνεργατες σου ειναι αξιοθαυμαστη μα οχι αρκετη για να μας αλλαξει τον τροπο σκεψης.Πλεον χρειαζεται και το δικο μας μεριδιο ευθυνης και στοχασμου.Εχω αρχισει να μελετω βιβλια ,ελληνικα προς το παρον, σεβαστων ερευνητων και θα ηθελα να μου προτεινεις ενα τιτλο του κ.Φουρακη γιατι δεν ξερω ποιο να πρωτοδιαλεξω (το κριτιριο ειναι μια εισαγωγη των οσων ειπωθηκαν στην συνεντευξη σας) ειμαι και σε δυσκολη ηλικεια(21) που τα θελω ολα εδω και τωρα γιαυτο κ ζητω τα εισαγωγικα πριν μπω στα βαθεια και παρα του οτι αντιπαθω τις αυθεντειες δεν λεω οχι σε συμβουλες ισα ισα λεω ναι!Να σαι παντα καλα
Νικος Τ.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος :

Αγαπητέ φίλε ευχαριστώ.
Από το έργο του Ιωάννη Φουράκη, σου προτείνω "Τα Προμηνύματα των Δελφών" και το "Μείξις και Ανακύκλησις Μυθολογίας - Ιστορίας" και το "Πυρεθαίριον Ελλήνων Όραμα".
(Και, φυσικά, τις πολλές συνεντεύξεις μας)...

Καλές μελέτες και καλή δύναμη!

Π. Γ.