Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

10 comments:

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Παντελή καλημέρα...
Πολύ ενδιαφέρον το νέο τεύχος με άκρως σημαντικά θέματα, τέτοια που μόνο το strange "επιβάλλεται" να έχει...
Ακόμα δεν το έχω πάρει στα χέρια μου, οσονούπω.
Χαίρομαι που καταπιάνεστε με τους αγαπημένους μου οργονίτες, ένα θέμα πραγματικά απαγορευμένο Παντελή. Και μάλιστα γραμμένο από ένα μετρ του είδους, τον Ίωνα Μάγγο και με χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεργασία σας γιατί οι αναζητήσεις του Μάγγου είναι πάντα πολύ strange και για τους πιο strangers...
Αναμένουμε συνέχεια.
Θα με ενδιέφερε να καταπιαστείτε και με τα θέματα της ελεύθερης ενέργειας, και κυρίως σε σχέση με πρακτικούς τρόπους άντλησης αυτής. Έχει ασφαλώς καταπιαστεί επί σειρά ετών ο Γιώργος Στάμκος με το θέμα, κυρίως μέσα από την ενασχόλησή του με τον Τέσλα (χαιρετισμούς από τον Αργύρη, από τον Πύργο!), αλλά θα μπορούσατε και επεκτεινόμενοι σε περισσότερο πειραματικές εφαρμογές.
Αναμένω να διαβάσω και το αφιέρωμα στο ροκ, είμαι σίγουρος πως θα εστιάσετε στο ατέρμονο στοιχείο του, στο αιώνιο κάλεσμά του για αλλού...
Επίσης στο καινούργιο τεύχος βλέπω με περισσή χαρά και άλλο θέμα με την αλχημεία, κάθε φορά τα άρθρα είναι άκρως αποκαλυπτικά, και ικανοποιούν και έναν μανιώδη και χρόνια αναζητητή αυτής της φιλοσοφικής ατραπού, και μάλλον το άρθρο θα είναι γραμμένο από τον Τσουμάνη. Τα μου διαχρονικά!
Ξεγυμνώστε και άλλο τις έκπαγλες καρδιές μας στον ήλιο της γνώσης, το strange από το 1ο τεύχος το νιώθω σαν το τύμπανο του σαμάνου, ο καθένας περιδινίζεται με τα ποσά ενέργειας που διαθέτει, εσείς καλείτε...
Αυτές τις "απαράδεκτες" <<...>> ποτέ θα τις ξαναγευτούμε;
Με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό για το μακροχρόνιο ταξίδι (ομολογώ και μου αρέσει, δεν έχετε κουραστεί), να είστε πάντα όλοι καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Παντελή

Αρκετά καλό τεύχος. Συγχαρητήρια και ελπίζω να εξακλουθήσει το περιοδικό να εκδίδεται μηνιαίως, διότι κάποιοι μήνες χάθηκαν ανεξήγητα.

Τα άρθρα του Ιωνα Μάγγου τον οποίο και παρακολουθώ από παλιά και σε φόρουμ και σε άλλα περιοδικά, είναι διαποτισμένα από μιά περίεργη γνώση την οποία δεν μπορώ να κατανοήσω από που την αντλεί. Ειδικότερα κάποιες παλαιότερες πληροφορίες του περί μετακινήσεως του Φόβου και του Δείμου. Θα επιθυμούσα προσωπικά σχετικό άρθρο από τον ίδιο.

Γενικότερα οι "ερευνητές" της Μαγνησίας είναι τουλάχιστον περίεργοι και διαφόρων ειδών.

Καταπληκτικό και το άρθρο του Τσουμάνη που ελπίζω να συνεχίσει την καταβύθισή του στα άδυτα της αλχημείας, και ειδικότερα στην κατανόηση του "λάθους" του Αϊν Σοφ, όπως εννοήθηκε ανοικτά στο προηγούμενο τεύχος.

Η Στήλη Υδραργύρου αν και αναφέρεται στους συντάκτες έχει να εμφανισθεί μήνες. Ελπίζω να συνεχιστεί διότι υπάρχει μια σημαντική ροή πέρα και από την πληροφορία που λές και εσύ και που πραγματικά ήταν πέρα από τα τετριμμένα εξού και το δυσκολοχώνευτο της.


Ο δόκτωρας Σαμπάλλα θα μας δώσει ποτέ ακριβές βιογραφικό του; Περιμένω εναγωνίως διότι έχω κάποιες απορίες για αυτόν.

Καλό Καλοκαίρι (όσο μας έμεινε)

giorgos είπε...

Γεια σου συν-ταξιδιωτη Παντελη...Ευχομαι να περνας καλα και να ταξιδευεις στους κοσμους του ονειρου.Δεν εχω παρει ακομη το νεο τευχος,αλλα απο οτι διαβασα στο πιο πανω μαιλ του φιλου υδραργυρου ο Μιμακος>>...<< παλι απων.Κατι ειχε γραψει σε σελιδα του ιντερνετ οτι θα ειχε θεμα με την αστυμαγεια στο προηγουμενο τευχος κ περιμενα να το διαβασω μαζι με τις δικες σου ερευνες αλλα παλι απων.Εχω δοκιμασει να του στειλω εμαιλ αλλα απαντηση δεν πηρα...Ελπιζω να μην μας εγκατελειψε.Περιμενω κ το αρθρο για την υεμενη κ το σταργκειτ που ειχατε προλογισει οπως κ το αρθρο της Αθανασιας Χοντζογλου για την συνεχεια της κανωππο της Αργους.Τωρα θα ηθελα να σου γραψω αν και αφορα προηγουμενο τευχος για τον κΑριβανη.Περιμενα πιο πολλες αποκαλυψεις για τις σκαπτομορφες 300000 ετων που δημιουργουνται στην γη οπως ειχε γραψει παλαιοτερα,για τις οντοτητες στην γη που θελουν να επεμβουν στο σχεδιο ''Ανθρωπος'' κ τα σχεδια τους.Ελπιζω σε νεα δημοσιευση του να τα εχει οπως κ αλλες αποκαλυπτικες πληροφοριες...Με το καλο κ το βιβλιο του.Χαρηκα κ για την επιστροφη του Ιωνα Μαγγου στο περιοδικο...Σε χαιρετω μεσα απο το ματριξ της υλης αλλα και απο τους κοσμους του ονειρου...Ολα ειναι ενα ετσι κ αλλιως...Συντομα ελπιζω να το δουμε κ να το βιωσουμε με ολες τις αισθησεις ισως κ μιας ακομη.Που ξερεις;Ειθε...

Ανώνυμος είπε...

TΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ!
Το άρθρο για την Ροκ μουσική και την στενή σχέση που έχει με το Σατανισμό κατά τη διάρκεια των χρόνων είναι διαφωτιστικότατο.. Επίσης διάβασα με αμείωτο ενδιαφέρον το δικό σας άρθρο για τα Μυστικά του Νερού, με το οποίο θέμα είχα έρθει σε μία πρώτη επάφη στο ειδικό τεύχος Μυστική Τεχνολογία.
Οργονίτες, Γερμανική Συνωμοσιολογία,UFO,Αλχημεία, ο πάντα τρομερός Στάμκος...τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα περιοδικό ;Μόνο να συνεχίσει έτσι δυναμικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!

ΥΓ Εγώ απ' ό,τι κατάλαβα πρέπει να ανήκω στην μειοψηφία που δεν συμμερίζεται το ενδιαφέρον για τα κείμενα του [...] και το νόημα της τόσης κωδικοποίησης σε αυτά που θέλουμε (με δική μας επιλογή) να δημοσιοποιήσουμε σε ένα ευρύτερο κοινό, το οποίο μπορεί να μην είναι κατ' ανάγκην μέσα στο μυαλό μας, αλλά ούτε και να διαθέτει τις ίδιες γνώσεις με μας. Όπως είχατε πει και εσείς στο παρελθόν: το να γράφεις ακατάληπτα/δύσκολα και να μην μπορεί να καταλάβει εύκολα ο αναγνώστης είναι το μόνο εύκολο.
Το δύσκολο είναι το να περάσεις δύσκολα νοήματα, ριζοσπαστικές ιδέες και βαθύτερες σκέψεις με τρόπο κατανοητό και απλό για όλους.
Μάλλον θα ανήκω σε διαφορετική σχολή...

Επίσης, διαβάσατε το καινούριο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο; Περιμένω κάποια δικά σας σχόλια ή κριτική.
Πάντως το τελικό αποτέλεσμα ήταν άκρως φιλοεβραικό(σιγά μη δεν ήταν).Τι θέλω να πω, ουσιαστικά δεν έλεγε τίποτα αρνητικό για όσα κάνανε κατά τη διάρκεια της ιστορίας, μόνο περιορίστηκε σε υπερβολές ενός ψυχάκια(που μεγάλωσε με παππού ημίτρελο) και σε πολιτικές συνωμοσίες του τσάρου. Σαν να λέει ως τελικό συμπέρασμα ότι όποιος τα βάζει με τους Εβραίους είναι ή τρελός ή έχει πολιτικές σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη επιτέλους κρατάω στα χέρια μου το νέο υπερτεύχος!
Να ρωτήσω κάτι, στο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, θα είστε και εσείς κάποια μέρα; Θέλω μία υπογραφούλα στον Ονειροπόλο, αν δε σας είναι κόπος δηλαδή; :)

Δημήτρης Ψυχογιός

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Παντελή !

Ωραίο το άρθρο για το ροκ, παράξενη περίπτωση είναι και αυτή του eminem (http://www.youtube.com/watch?v=5xLv-Z9XbyI) αλλά και του Michael Jackson, τωρα που έγινε η εισαγωγή στο θέμα θα ήταν ωραίο να επανέλθετε με πιο παράξενες περιπτώσεις, καλό και το άρθρο για τους οργονιτες που ήταν αρκετά πρακτικό μαζί με αυτό για το νερό. Σημαντικό είναι νομίζω ότι οι πηγές εξαγοράζονται από πολυεθνικές και τα νερά βαφτίζονται ότι είναι πάρα πολύ καλά από σπάνιες πηγές που έχουν σπάνια μέταλλα, ενώ πολύ γνωστά εμφιαλωμένα νερά π.χ. από Γαλλία περιέχoυν Αρσένιο, η είναι ίδιας ποιότητας με αυτό της βρύσης που πολλές φορές(εξαρτάται από τους ελέγχους της χώρας) είναι καλύτερο από τα εμφιαλωμένα(θέλει πρώτα να κάτσει λίγο μέχρι να φύγει το χλώριο, αφού έχει φιλτραριστεί όμως πρώτα από τους βρώμικους σωλήνες της πολυκατοικίας). Ανήκω και εγώ σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τον «…»(σίγουρα κάποιοι θα τον απολαμβάνουν), ενώ όταν διαβάζω Cosmopolis έχω ένα ευχάριστο déjà vu. Προτείνω αφιέρωμα στους Men in Black, όχι στον Will Smith αλλά στους scary τύπους όπως αυτός στο Lost Highway, o παπάς στο Poltrgeist 2, ο τύπος στο Phantasm και είμαι σίγουρος ότι εκεί στο strangeland θα ξέρετε και άλλους τόσους. Ο καλύτερος είναι σίγουρα ο Chauffeur από την ταινία Burnt Offerings, πρέπει να τον βάλετε εξώφυλλο και με το σοκ να ξυπνάνε από τον λήθαργο όσοι περνούν από τα περίπτερα :).
Έχω και ένα ανέκδοτο(ακόμα) τραγούδι "Strange Refreshment" (http://www.youtube.com/watch?v=zlHAzOAY90A) για τον Dr. Shambalah, να το ακούσει όταν τον πιάνει η δίψα στην έρημο όταν κυνηγά ρινόκερους :). That’s all έφυγα.

Ιωάννης είπε...

Ιων Μαγγος.
Καταπληκτικος.
Πολυ καλα ενημερωμενο site.
Κατι κρυβεται εκει μεσα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη αν δεν έχετε δει ακόμα το Tree of Life του Terrence Malick, σας προτείνω να το κάνετε όσο πιο σύντομα μπορείτε! Μιλάμε ίσως για μία από τις πιο STRANE/συναρπαστικές/πρωτότυπες/μοναδικές/Avant Garde ταινίες όλων των εποχών. Ένα έργο ζωής, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του πλανήτη Γη.

Το περιοδικό STRANGE θα κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα Οκτώβριο;

Δημήτρης Ψ.

Π. Β. Γ. είπε...

Χαίρετε Συνταξιδιώτες μου

Μ' ενδιαφέρουν πολύ τα curiosities,
τα πειράματα με τη μπουφοτονίνη από βατράχους του Sonora desert
η ποίηση του William Wordsworth
Το Mouse Heaven ταινιάκι του Anger (και άλλα συλλεκτικά cult θεάματα)
τα τραγούδια του Doc Watson
αλλά και οι Cabaret Voltaire και οι Hafler Trio
οι φωτογραφίες του φίλου μου Σωτήρη Μεζερτζόγλου
o Desmond Leslie
To Hermetic Order of the Golden Dawn
η μεταφυσική εντομολογία
το ραδιόφωνο στα βραχέα
τα E.V.P.
Τα Spontaneous Out of Body Experiences (κοινώς, απρόσμενες "εξωσωματώσεις")
Το Radio Free Albemuth
To B.P.R.D.
οι πίνακες του Mark Ryden
ο David Lynch
ο Ezra Pound
η φιλία του Dali με τον Disney
Tα ημερολόγια του Aleister Crowley
ο Berkeley
Οι Cul de Sac και οι Friends of Dean Martinez
οι περιπέτειες του Κόμητος του Saint Germain
οι γοργόνες, φυσικά
τα εκκλησάκια των δρόμων
τα πειράματα τηλεπάθειας
η ταρίχευση πτηνών και παράξενων μικρών ζώων
η Γοτθική Βιοτεχνολογία
το Εδιμβούργο
Οι Κήποι του Πασσά και οι Νυμφόπετρες, μα και ο Gaudi
Oι επιστολές του H. P. Lovecraft που αναφέρονται στα παγωτά και στους πίνακες του Roerich
το Αρχαιόμετρο
η διανοούμενη αγανάκτιση απέναντι στην Παραβολή του Τοξότη (του Βούδα)
The Man With the X Ray Eyes
The Hands of Orlac
τα φτερά των αγγέλων
τα mecano
Τα βιβλία του Συνταγματάρχη Churchward
Τα Chupacabras
Η Αστυμαγεία
το ημίφως των περίτεχνα διακοσμημένων μοναχικών δωματίων
Ο Καρυωτάκης
ο Merlin (The Wyld)
H Μυστική Γλώσσα των Πουλιών
Ο Φουλκανέλι
η Barbarella
Το συλλογικό ασυνείδητο
το Enigma Machine
η Ahnenerbe
Το Jadoo του John Keel
Ο Ivan T. Sanderson
Τα Automata
το retro future
Τα Doppelgangers
τα μυστικά της χαρτογραφίας
η περιχώρηση
Το Shaver Mystery
η ονειροπόληση
τα Loraline
Haxan
o Bela Lugosi
The Spirit in the Sky
τα Sagas και ο Snorri Sturluson
to μουσείο του Καϊρου
οι ταινίες του Frank Capra
τα δειλινά με άνεμο
o Swedenborg
η απόκρυφη γοητεία της συνδεσμολογίας

και άλλα πολλά

Πάντα ελπίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με τους οποίους έχουμε κοινά κάποια από αυτά τα -μάλλον ασυνήθιστα- ενδιαφέροντα

και το έγραψα όλο αυτό
για να χαμογελάσουν

Π. Γ.




(P. S. :

.... Peter Bogdanovich:
I mean, I've had it myself, being in the spotlight, but I notice that when there's some weird story going on, I read about it, and tend to think it enriches my life. It doesn't, really, life is short nevertheless. But you think it gives you something to think about and talk about, beyond the routine of your own life.

CF: Yes, it creates a community of some kind, when everyone can talk about the same thing.

PB: Yes, like the weather. ....)


Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

http://bigthink.com/blogs/strange-maps

Εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντες χάρτες.

vick