Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ φαίνεται καταπληκτικό τεύχος !
Δε το βρίσκω ακόμα στα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη.
Δε κυκλοφόρησε ακόμα ?
Ανυπομονούμε


Nesta

Anonymous είπε...

ολεεεε

πρωί πρωί περίπτερο.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αθήνα δεν ήρθε ακόμη;Το περιμένω με αγωνία,φαίνεται φανταστικό τεύχος!

Π. Β. Γ. είπε...

Εντός των ημερών κυκλοφορεί

Χαίρετε, πάντα

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Πήρα το νέο τεύχος στα χέρια μου.Καταπληκτικό!Δυστυχώς όμως δεν είδα κάποια ανακοίνωση για την ομιλία.Πάει για Δεκέμβριο;Ίσως ναι,μήπως για να γίνει και η επόμενη 20 Δεκεμβρίου του χρόνου;Να είμαστε όλοι μαζί να σχολιάσουμε τις εξελίξεις μέχρι πρωίας!Εννοείται Παντελή εσύ ξέρεις πότε είναι καλύτερα.Αναμένουμε!
ΥΓ Στα Alien News είδα πως σεισμός χτύπησε τον οβελίσκο στην Ουάσιγκτον τον Αύγουστο.Το ίδιο έγινε στο "the Event" νωρίτερα που επίσης μίλησαν για πυρηνικά λίγο πριν την Ιαπωνία,αμφισβήτησαν την εθνικότητα της γυναίκας του προέδρου λίγο πριν αμφισβητηθεί που γεννήθηκε ο Ομπάμα και άλλες πολλές τέτοιες συμπτώσεις...

ANDRIANOS T. είπε...

Πολυ καλο το νεο τευχος. μεγαλη η αναμονη ομως. Παντελη στο αρθρο σου για τον Τολκιν και το εργο του, ο Χριστός αναφερεται ως βασιλιας των Ελληνων απο τον Ισλανδο μετα-βαρδο. Δεν εκανες καποιο σχολιο για αυτο. Μαλλον για να μας ιντριγκαρεις. μου εκανε τρομερη εντυπωση. αν θελεις το σχολιαζεις.

εχω και καποια ερωτηματα:
-ποτε θα κυκλοφορησει το τευχος της Μυστικης Ελλαδος που εχετε ετοιμασει;
-αρθρο και βιβλιο απο Αγγελο Αριβανη θα εχουμε συντομα; ειναι εθισμος αυτος ο τυπος.
-μας χρωστας και ενα συμπληρωματικο αρθρο για την αστροπυλη στον κολπο του Αντεν, στην Υεμενη.
-ο Φουρακης δικαιωνεται σιγα σιγα σε ολα οσα εχει δηλωσει σε συνεντευξεις του. ειδικα για τα πολιτικα θεματα ειναι σαν να διαβαζεις βουλωμενο γραμμα. θα δικαιωθει και στα υπολοιπα; τι λες;;;;

Neil Jordan είπε...

Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό τεύχος ! Το Στραν Γη ειναι το καλίτερο περιοδικό που διαβάζω.
να περιμένουμε κι ενα τεύχος αφιερωμένο στον Philip K. Dick ?
Γεια σας κ. Γιαννουλάκη και κ. Φερεσιάδη και γεια σας στρανγήινοι. Ευχές πολλές.
[θα βγούμε απο το vortex καντε ολοι κουράγιο]

Νeil

Π. Β. Γ. είπε...

Χαίρετε Συνταξιδιώτες μου

Εγώ προσωπικά νιώθω ότι, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το Strange είναι ένα μικρό παράθυρο από το οποίο μπαίνει αέρας από Αλλού, εδώ στον κλειστό και μουχλιασμένο χώρο όπου ζούμε αιχμάλωτοι των σκοτεινών περιστάσεων.
Ένα μικρό παράθυρο από το οποίο «κάνει ρεύμα», και από το οποίο μπαίνει λίγο φως εξωπραγματικό, αποκαλυπτικό, και μας κάνει να χαιρόμαστε λίγο, εμάς που το φτιάχνουμε και τους φίλους μας που το διαβάζουν, σαν συντροφιά μέσα στη μοναξιά μας.
Αυτό νιώθουμε εμείς ότι είναι το Strange, και όχι απλά ένα περιοδικό.
Είναι ένα μικρό κομμάτι του ελεύθερου Αγνώστου που εισβάλλει αντιστασιακά μέσα στο απογοητευτικό και ελεγχόμενο Οικείο.
Σας ευχαριστώ για την καλή παρέα.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Ανώνυμος 1 :

Κι εμένα μου άρεσε το νεο τεύχος. (Και αυτό που ετοιμάζουμε μού αρέσει επίσης πολύ, το επόμενο τεύχος).

Για την αναμενόμενη ομιλία μου στην Αθήνα, λόγω των γενικών κακών περιστάσεων, αποδείχθηκε λίγο δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος μέχρι τώρα (που πρέπει να συνδυάζει πολλά επιθυμητά στοιχεία για να επιλεχθεί), γι' αυτό και καθυστέρησε. Όμως, γίνεται μια προσπάθεια για να ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.
Θα ενημερωθείς σχετικά από το Strange ή από το blog αυτό, και από όπου αλλού.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ειλικρινά θα προσπαθήσω να αξίζει τον κόπο η αναμενόμενη βραδιά.

Ανιχνεύω κι εγώ συχνά πολλές «συγχρονικότητες» από ταινίες και σειρές που ταιριάζουν με την επικαιρότητα. Κατά τη γνώμη μου, οφείλονται στη "μυστική ροή πληροφορίας" που, μεταξύ άλλων, περνάει και μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κωδικά αλλά αναγνωριστικά γι' αυτούς που γνωρίζουν τους κώδικες ή για τους εμπνευσμένους και παρατηρητικούς.



(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

@ ANDRIANOS T. :

Συνταξιδιώτη μου, λες:
«..Παντελη στο αρθρο σου για τον Τολκιν και το εργο του, ο Χριστός αναφερεται ως βασιλιας των Ελληνων απο τον Ισλανδο μετα-βαρδο. Δεν εκανες καποιο σχολιο για αυτο. Μαλλον για να μας ιντριγκαρεις. μου εκανε τρομερη εντυπωση. αν θελεις το σχολιαζεις...»

Ναι, είναι ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, που, φυσικά, σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση.
Όπως ίσως ξέρεις, τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά (στην «Κοινή»), αυτή είναι η πρωτότυπη γλώσσα τους, και, κατ' επέκταση, διαβάστηκαν πρώτα από τους Έλληνες και από εκείνους που γνώριζαν ελληνικά και κατείχαν την ελληνική παιδεία, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Δηλαδή τα «Καλά Νέα» (Ευ-αγγέλιο, η καλή αγγελία, το κάλεσμα, the Good News), έφτασαν πρώτα στους Έλληνες και διαδόθηκαν περαιτέρω από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια -κατά κάποιο τρόπο- ταύτιση στον νου των αρχαίων ανθρώπων των άλλων μακρινών περιοχών.
Επιπλέον, όπως ίσως ξέρεις, όταν οι μαθητές του Χριστού είπαν στον Ιησού ότι εμφανίστηκαν κάποιοι Έλληνες που ήθελαν να τον συναντήσουν, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, ο Ιησούς σχολίασε: «Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου...» δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή σημασία στους Έλληνες (ίσως, λέω ίσως, λόγω της διαδοσιμότητας που σήμαιναν τα ελληνικά, -τα οποία είχαν μεγάλη διάδοση στην «ελληνιστική εποχή»- και άρα και οι φορείς τους).
(Δεν ξέρουμε, βέβαια, ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί «οι Έλληνες» που συνάντησε, που, αν το ξέραμε θα άλλαζε ίσως τις -μάλλον απλοϊκές- σκέψεις μας περί αυτού του ζητήματος).
Έπειτα, στους επόμενους αιώνες, το ελληνικό Βυζάντιο, και η αυτοκρατορία του, ήταν μια χριστιανική αυτοκρατορία, και, όπως είναι φυσικό, έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στη διάδοση του Χριστιανισμού στον κόσμο, και ειδικά στην Ευρώπη, (και ακόμη πιο πολύ στη βόρειο Ευρώπη, από την οποία οι Βυζαντινοί έπαιρναν και πολλούς πολεμιστές μισθοφόρους, ακόμη και Βίκινγκς).
Έτσι, λοιπόν, ο Σκαλαγκρίμσον, αυτό που λέει στους στίχους εκείνους με τα Κέννιγκαρς, είναι ότι, στη συγκεκριμένη μάχη, ένας στρατός βόρειων πολεμιστών νίκησε τα πλοία ενός χριστιανικού στρατού, διότι ο Θωρ αποδείχτηκε πιο δυνατός από τον «Βασιλιά των Ελλήνων», τον Χριστό.
(Αυτό το γεγονός, φυσικά, τονίζεται από τον Βάρδο, προφανώς διότι συνήθως συνέβαινε το αντίθετο, και δημιουργούσε ίσως την έλλειψη της επιβεβαίωσης της δύναμης του Θωρ, συμβολικά). (Βλέπουμε εδώ την αρχαιότατη πεποίθηση των Βάρδων, όπως και στον Όμηρο, ότι οι Θεοί πολεμούν στον πλευρό των ανθρώπων, ο καθένας με τον στρατό της αρεσκείας του, και αυτό δημιουργεί ένα καθοριστικό αόρατο παρασκήνιο στις μάχες...)
Κι έτσι, το γιατί αποκαλεί τον Χριστό «Βασιλιά των Ελλήνων», ίσως γίνεται λίγο πιο ξεκάθαρο με όλα τα παραπάνω (και τις προεκτάσεις τους που ίσως μπορείς να σκεφτείς).

(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

Με ρωτάς και κάποια άλλα πράγματα:
--Το τεύχος της Μυστικής Ελλάδας που έχουμε ετοιμάσει, θα κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό, δηλ. είτε τον Νοέμβριο είτε τον Δεκέμβριο.
--Σύντομα στο Strange θα έχουμε νεότερα από τον Άγγελο Αριβάνη, κάτι ετοιμάζει για εμάς, ενώ το βιβλίο του που θέλουμε να βγάλουμε είναι ακόμη στο στάδιο της επιμέλειας (και συνεχών προσθέσεων, αφαιρέσεων, κλπ), και αμέσως μόλις μας δώσει το τελικό ΟΚ, θα το εμφανίσουμε, από τις εκδόσεις Άγνωστο.
--Το άρθρο για τις Αστροπύλες, το Άντεν και την Υεμένη, κλπ, κλπ, είναι έτοιμο αλλά δεν το έχουμε δημοσιεύσει ακόμη στο Strange, όπως έχουμε υποσχεθεί, διότι προστίθενται συνεχώς νέα στοιχεία που προκύπτουν από την επικαιρότητα και από την πληροφόρησή μας. Αλλά, διαφαίνεται ότι θα εμφανιστεί είτε στο επόμενο τεύχος του Strange είτε στο μεθεπόμενο.
--Ο εκλιπών Γιάννης Φουράκης, όντως, έχει δικαιωθεί αρκετές φορές με τα γραφόμενά του για μελλοντικές εξελίξεις ή για θέματα που έλεγε ότι θα προκύψουν στο ευρύτερο ενδιαφέρον του κόσμου και στην παρατήρησή του των πραγμάτων, και ειδικά αυτήν την εποχή που διανύουμε την είχε προδεί –μέσω της αναλυτικής ικανότητάς του στη συνωμοσιολογία και όχι μόνο- με όλες της τις λεπτομέρειες, και την είχε αναλύσει αρκετά αποκαλυπτικά.
Και, εγώ και οι φίλοι του, γνωρίζουμε ότι ο Γιάννης έχει δικαιωθεί σε πολύ περισσότερα από αυτά που φαίνονται, διότι γνωρίζουμε και αυτά που μάς έλεγε στις ιδιωτικές μας συζητήσεις, για τα οποία συχνά ο ίδιος δεν μιλούσε προς τα έξω.
…Μας έχει λείψει…

Ευχαριστώ που μού έδωσες πρόφαση για τα σχόλια, Συνταξιδιώτη.




@ Neil Jordan :

Στο Strange έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στον Philip K. Dick και στο έργο του, και σε πολλά θέματα που συνδέονται με αυτόν και με τη σκέψη του και τις εμπειρίες του και τις ιδέες του. Άλλωστε, είναι ένας από τους Ήρωες του Strange.
Οπότε, το να παρουσιάσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Dick, είναι ένα από τα όνειρά μας. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το πραγματοποιήσουμε, ίσως σύντομα, δεν ξέρω, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, εμφανείς και –κυρίως- αφανείς.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και για τις ευχές.



Εύχομαι σε όλους να είστε ελπιδοφόροι και εμπνευσμένοι, δυνατοί και υπεράνω των κακών συνθηκών της εποχής μας, φίλοι μου.
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, που αναμένω πάντα με χαρά και ενδιαφέρον.

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Παντελή για την άμεση απάντηση σου.Αναμένω με αγωνία το νέο τεύχος και την ομιλία.Εννοείται σε πολλές σειρές και ταινίες τα ανοιχτά μάτια βλέπουν πολλά για την επικαιρότητα (και όχι μόνο) και θα μπορούσαμε να συζητάμε για ώρες για τις ανακαλύψεις μας.Απλά για το "the Event" μου έκανε εντύπωση το πόσο κοντά ήτανε σε γεγονότα λίγο πριν γίνουν και είπα να το αναφέρω.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμη.Υπάρχει πιθανότητα να βγει νέο τεύχος Μυστική Ελλάδα ή Συνωμοσίες;Με το νέο παράξενο site έχουμε καμιά εξέλιξη;

giorgos είπε...

Kαι κατι που ξεχασα συν-ταξιδιωτη Παντελη...Τι εννοουσε ο κΑριβανης οταν αναφερθηκε στη παραφιλολογια της ΟΕΑ οτι πισω απο αυτη,σχετιζονται με πολυ σημαντικες αληθινες καταστασεις;Να σαι καλα...

ian curtis είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΠΑΝΤΕΛΗ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΟΤΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΣΤΩ.....ian curtis.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη ποιότητα του υλικού σας και για το φωτοδοτικό έργο σας, μέσα στη δίνη της αρνητικότητας την οποία βιώνουμε στην Ελλάδα.
Εξερεύνηση υπερβάσεις και φαντασία είναι αυτά που λείπουν απ τον κόσμο.

Και πάντα θέλουμε τη γνώμη σας και τη γνώση σας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μη μας τη στερείτε κ. Γιαννουλάκη.

Syntaxidiotis

Ανώνυμος είπε...

Ομιλία Παντελή Γιαννουλάκη - Αθήνα 2010

http://www.youtube.com/watch?v=6CX2L-OEPf8

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Παντελή, τι γίνεται με το καινούργιο τεύχος του strange;
Σε ποια κρυμμένη διάσταση βρίσκεται και δεν μπορούμε να το ανακαλύψουμε;
Πάει καιρός που έχει να δώσει στίγμα, κάποιοι αιθεροβάμονες αιθεροθαμώνες συνεχίζουν την ανεύρεσή του...
Τα διαπιστευτήριά μου στον Dr Shambala, αναμένουμε την συχνότητά του!

Π. Β. Γ. είπε...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ένθερμο ενδιαφέρον σας και για τη διατήρηση των κοινών μας επιδιώξεων.
Π. Γ.