Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE


19 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια εξώφυλλα θέλω !

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!
ΜΠΡΑΒΟ STRANGERS. ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ

Ανιχνευτής Χ

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Άλλη μία έντυπη βόμβα, μεγατόνων δημιουργικής ισχύος, μας περιμένει εκεί έξω...
Επιτέλους νέο και πολλά υποσχόμενο τεύχος strange, με ένα θέμα που το περίμενα χρόνια στις σελίδες του, ελεύθερη ενέργεια και τρόποι άντλησής της...
Συγχαρητήρια!
Στην επαρχία θα αργήσουμε να το δούμε;

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα αγαπημένα μου τεύχη Strange όλων των εποχών! Τεράστια άρθρα για τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, από τις συμπτώσεις έως το καταπληκτικό άρθρο ΠΑ"ΓΗ"ΔΑ. Και τα υπόλοιπα επίσης βρίσκονται πολύ κοντά στα ενδιαφέροντα μου και είναι αρκετά ενδιαφέροντα.

Και έχεις και τον Mr.Spock στο εξώφυλο, κάτι μέρες πριν σκεφτόμουνα επίμονα για την λογική του Mr.Spock και να σου σύμπτωση ο Mr.Spock σε αυτό το τεύχος. Και σκεπτόμενος, κοίτα να δεις σύμπτωση, ανοίγω κάπου τυχαία στη μέση και πέφτω στο άρθρο για τις συμπτώσεις! Τελικά το σύμπαν μας κάνει πλάκα :)

Εύγε, καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη σας χαιρετώ!

Θα ήθελα μια διευκρίνηση να μου κάνετε γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος. Ο Ζαχαρίας Σίτσιν όταν μίλησε για τους Αννουνάκι, εν πολλοίς είπε ότι ο Πολιτισμός ξεκίνησε από τη Σουμέρια, διότι οι Θεότητες Αννουνάκι ήθελαν χρυσό για τον πλανήτη τους (που βρισκόταν επάνω στην ατμόσφαιρα), και "βαρέθηκαν" την ανιαρή δουλειά της εξόρυξης, με αποτέλεσμα να "συνουσιαστούν" με τους ανθρωπο-πιθήκους (Homo-sapiens) για να δημιουργήσουν ένα είδος "έξυπνου ρομπότ" για να κάνει τη δουλειά γι' αυτούς.

Στη Γένεση, υπάρχει ένα κομμάτι όπου ο Θεός κάθισε και δείπνησε στο σπίτι κάποιου, δεν θυμάμαι ποιου (και άρα ο Θεός μίλησε μαζί του. Μήπως μίλησε τηλεπαθητικά; Δηλαδή αυτό έγινε πριν το περιστατικό του Πύργου της Βαβέλ;). Επίσης, η Παλαιά Διαθήκη είναι πριν ή μετά τους Αννουνάκι;

Ελπίζω να συγχωρέσετε την άγνοιά μου, αλλά μπορείτε να μου εξηγήσετε ακόμα κάτι που με μπερδεύει; Υπάρχουν 2 New World(s) Order(s) ας το πούμε. Η μια είναι αυτή που γίνεται στα Άστρα, και η άλλη αυτή που προσπαθεί η "Ελ-ιτ" να μας επιβάλει, γιατί θέλει αυτή η Ελίτ να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας όταν "ανατείλει ο νέος Ήλιος". Είτε βρίσκονται στην κορυφή είτε όχι, δεν είναι κάπως μάταιο και ηλίθιο; Το περίφημο "Dawn of a new day" δεν θα έρθει έτσι ή αλλιώς;

Σας ευχαριστώ για την αφύπνιση,
Ιωνάς

Π. Β. Γ. είπε...

Συνταξιδιώτες, σας ευχαριστούμε για τα καλά σας σχόλια για το Strange. Με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις σας από την ανάγνωση.


@ Ιωνάς :

Συνταξιδιώτη, όντως είσαι λίγο μπερδεμένος, αλλά μπορείς εύκολα να τα ξεκαθαρίσεις όλα αυτά μελετώντας λίγο...
Τα περισσότερα (αν όχι όλα) όσα υποστηρίζει ο Σίτσιν, στην ουσία είναι ερμηνείες του από το Σουμεριακό-Βαβυλωνιακό Έπος της Δημιουργίας, το ENUMA ELISH.
Υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες με την Ελληνική Μυθολογία (και με σημεία της Θεογονίας του Ησίοδου), ή, αν θέλεις, ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες. (Και πολύ λιγότερες με την Παλαιά Διαθήκη, κι αυτές μόνο με σημεία του βιβλίου της Γενέσεως). Περιγράφει κυρίως τους πολέμους μεταξύ των θεών (σχεδόν κατ' απόλυτη αντιστοιχία με τους αρχαίους ελληνικούς μύθους, κατά τη γνώμη μου), και εστιάζεται κυρίως στον θεό Μαρντούκ που επικρατεί.
Ο Σίτσιν, κατά τη γνώμη μου σαφέστατα πολύ επηρεασμένος από τον Έριχ Φον Νταίνικεν και τον Ιμάνουελ Βελικόφσκι, συνδυαστικά, ερμηνεύει το Enuma Elish με παρονομαστή θεούς από το διάστημα και πλανητικά συμβάντα στο ηλιακό μας σύστημα.
Οι θεοί ANNUNAKI (με τον Μαρντούκ επικεφαλής), είναι εξακόσιοι, και ο Μαρντούκ τους χωρίζει σε δύο ομάδες των τριακοσίων: τριακόσιοι στον ουρανό και τριακόσιοι εδώ στη Γη. Η αρχική γενεά των θεών ονομάζεται IGIGI. (Γενικά, υπάρχει μεγάλη αντιστοιχία με τη δική μας «Τιτανομαχία», κλπ).
Το όνομα Annunaki (πληθ., ενικός Annuna)σημαίνει «αυτοί που έχουν βασιλικό αίμα», (δηλαδή, αν προτιμάς, οι «ευ-γενείς»).
Στο βαβυλωνιακό Enuma Elish, περιγράφεται ακόμη και ο λεγόμενος «Πύργος της Βαβέλ», που εκεί ονομάζεται αυθεντικά ESAGILA, μόνο που τον στήνουν οι θεοί που είναι εδώ στη Γη (και όχι οι άνθρωποι), για να φτάσουν στο ύψος του ουρανού, όπου βρίσκονται οι άλλοι θεοί που είναι εκεί ψηλά.
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στα σουμεριακά, «Babel» σημαίνει «θόρυβος» (φασαρία), ίσως ακόμη και «βόμβος». (Εκεί που υποτίθεται ότι διαχωρίστηκε η κοινή γλώσσα των ανθρώπων σε πολλές, ως θεϊκή επέμβαση, και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, σύμφωνα με τη Βίβλο). (Η μήπως «παράσιτα» στη συχνότητα;...)
Στο Enuma Elish, οι θεοί που ηττήθηκαν, εκείνοι που ήταν με το μέρος της Tiamat (Γαίας, ή/και Ωκεανού), έγιναν υπηρέτες των θεών που ήταν με το μέρος του Μαρντούκ (Αννουνάκι). Αλλά μετά, αυτό αλλάζει, διότι, χρησιμοποιώντας το αίμα του νεκρού πια Έα συζύγου της Τιαμάτ, ο Μαρντούκ δημιουργεί τους ανθρώπους για να είναι υπηρέτες των θεών. (Δηλαδή, είναι και οι άνθρωποι «ευ-γενείς», κατά κάποιον τρόπο). Δημιουργηθήκαμε, λοιπόν, για να είμαστε υπηρέτες των θεών. (Δηλαδή, ευτυχώς που τελικά έφυγαν...)
Πάνω σε αυτά και πολλά άλλα, ο Σίτσιν -κατά τις επιρροές του- βγάζει διάφορα δικά του συμπεράσματα (εκ των οποίων, άλλα είναι μάλλον φανερά και δικαιωμένα, και άλλα υπερβολικά, ως προς το αν εννοούνται αυτά στο Enuma Elish ή όχι).

(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

Το Enuma Elish, ανακαλύφθηκε σε πινακίδες στην περιβόητη Βιβλιοθήκη του Ασουρμπανιπάλ, (για την οποία έχω κάνει μια εκτενή αναφορά στην ομιλία μου στην Αθήνα «Ο Μυστικός Κόσμος των Βιβλίων» -βλέπε google video- , βιβλιοθήκη που περιείχε, όπως γράφει ο ίδιος ο Ασουρμπανιπάλ, ακόμη και βιβλία που γράφτηκαν πριν από τον Κατακλυσμό!...), το 1850.
Οι πινακίδες αυτές του Enuma Elish χρονολογούνται στον 7ο αιώνα π.Χ., αλλά όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι κόπια του Ασουρμπανιπάλ και το πρωτότυπο κείμενο είναι του 16-18ου αιώνα π.Χ. (Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος -Θεογονία- είναι περίπου του 800-900 π.Χ.)
Πιστεύεται, όντως, ότι ο αρχαιότερος πολιτισμός που ξέρουμε ήταν στην Ασσυρία-Σουμερία-Βαβυλώνα, δηλαδή γενικά στη Μεσοποταμία. Δεν συμφωνώ ότι ήταν ο «πρώτος πολιτισμός». Απλά είναι ο αρχαιότερος που ξέρουμε εμείς σήμερα.

Εγώ προσωπικά, μελετώντας την αρχαία ελληνική μυθολογία, σήκωσα τα χέρια ψηλά όταν βρήκα ένα απόσπασμα του Πλάτωνα, όπου ο αρχαίος Έλληνας Πλάτωνας αναφέρει τη φράση «...όπως λένε οι μύθοι των αρχαίων...» , κι εκεί κατάλαβα ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη σήμερα αναζητώντας τι παίζεται με τους μύθους των αρχαίων, όταν οι αρχαίοι είχαν «μύθους των αρχαίων»...
Αυτοί που λένε ότι βγάζουν άκρη, αυταπατώνται, κατά την άποψή μου, κυρίως διότι δεν το έχουν μελετήσει πολύ το ζήτημα...

Επίσης, Συνταξιδιώτη, αναφέρεις :
«Στη Γένεση, υπάρχει ένα κομμάτι όπου ο Θεός κάθισε και δείπνησε στο σπίτι κάποιου, δεν θυμάμαι ποιου (και άρα ο Θεός μίλησε μαζί του. Μήπως μίλησε τηλεπαθητικά; Δηλαδή αυτό έγινε πριν το περιστατικό του Πύργου της Βαβέλ;). Επίσης, η Παλαιά Διαθήκη είναι πριν ή μετά τους Αννουνάκι;...»

Η «Παλαιά Διαθήκη» αποτελείται από κείμενα που είναι πολύ νεώτερα από το Enuma Elish. Σίγουρα.
Πρέπει να διευκρινήσουμε ότι, στην Παλαιά Διαθήκη, οι Άγγελοι είναι άνθρωποι, έχουν παρουσιαστικό ανθρώπου (με υπερφυσικές ικανότητες), και το ίδιο και ο «Κύριος» (ο Θεός), ο οποίος εμφανίζεται ως άνθρωπος αρκετές φορές. Και μάλιστα, και οι Άγγελοι και ο Θεός, τρώνε φαγητό, πίνουν, σκονίζονται, κουράζονται, ξεκουράζονται, φιλοξενούνται, παλεύουν, παρεξηγούνται, θυμώνουν, κλπ. Και φυσικά μιλούν με τους ήρωες των ιστοριών κανονικά και όχι τηλεπαθητικά, (εκτός από το όταν τους μιλούν μέσα στα όνειρά τους).
Αν σε ενδιαφέρουν αυτά τα ζητήματα, σου προτείνω να διαβάσεις στο βιβλίο μου "Κρυφός Κόσμος" (εκδ. Άγνωστο) το κεφάλαιο "Οι Θεοί Από τον Ουρανό Περπάτησαν Ανάμεσά μας", όπου γράφω και όπου θα βρεις πάρα πολλά σε σχέση με αυτά που συζητάμε εδώ.

Για το New Wolrd Order, που αναφέρεις, θα πρέπει να διαβάσεις το άρθρο μου "Η Μεγάλη Συνωμοσία" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Strange, τεύχος 141, πρόσφατα.

Δεν νομίζω ότι το "Dawn of a New Day" (που είναι κάτι συμβολικό) θα έρθει έτσι κι αλλιώς, όπως λες. Απλά έτσι ονομάζουν κάποιοι την ολοκλήρωση ενός μεγάλου σχεδίου τους. Έχουν γίνει πολλές φορές αυτά τα πράγματα στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εξασφαλισμένο ότι θα ξαναγίνουν, όπως πιστεύουν αυτοί οι κάποιοι. Για την έκβαση, δεν υπολογίζουν την υπόλοιπη ανθρωπότητα ως παράγοντα, και αυτό είναι προφανώς μεγάλο λάθος.
Ίσως να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε απλά RES («πράγματα») στο ResPublic τους, αλλά ίσως και να αποδειχτεί ότι και αυτοί είναι RES στην «Πολιτεία του Σύμπαντος». (Εγώ δηλώνω Κοσμοπολίτης από τώρα...)


Ευχαριστώ φίλε που μου έδωσες την ευκαιρία να τα συζητήσουμε λίγο όλα αυτά, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον...


Περιμένω πάντα τα σχόλια σας για θέματα των κοινών μας ενδιαφερόντων. Χαίρετε!

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη, καλησπέρα σας.

Συγχαρητήρια για το περιοδικό και την δουλειά σας όλα αυτά τα χρόνια.

Ποια είναι είναι η γνώμη σας για το φαινόμενο των Chemtrails ;
Τι σχέση πιστεύεται ότι μπορεί να έχει με το λεγόμενο N.W.O ;

Επισυνάπτω μια διεύθυνση με ένα ντοκιμαντέρ με το φαινόμενο (με ελληνικούς υπότιτλους) για όποιον ενδιαφέρεται να το δει.

(Αν και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, θα έπρεπε μάλλον να είναι «Τι στο κακό μας ψεκάζουν;» )

http://www.youtube.com/watch?v=0_XSQGS2Ft8

- Κώστας.

Ανώνυμος είπε...

… και κάτι ακόμη, αν δεν γίνομαι υπερβολικά φορτικός. Κάποιο σχόλιο σχετικά με τα περί «666» , bar code, Αντίχριστος κτλ . Ισχύουν σε κάποιο βαθμό, όλα αυτά που λένε κάποιοι περί «666» ή πρόκειται περισσότερο για μια σύγχρονη κατευθυνόμενη λίγο - πολύ νεομυθολογία που παντρεύει κάποια αληθινά στοιχεία, με φαντασιώσεις, και υπερβολικές θρησκευτικές φοβίες;

(προσωπικά τείνω μάλλον περισσότερο προς το δεύτερο).
Και αν είναι αρχικά κατευθύνομενη απο κάποιους, για πιο σκοπό να γίνονται όλα αυτά;

Χρησιμοποιείται από κάποιους για σκοπούς που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε; Μια συνωμοσία ίσως πίσω από μια άλλη συνωμοσία;

Καταλαβαίνω, πως όλα αυτά είναι τεράστια θέματα, για να ειπωθούν περιληπτικά, και το ερώτημα μου ίσως λίγο αφηρημένο και γενικό, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε περίπου τι ρωτάω. Άν θα μπορούσατε να πείτε δύο λόγια.

Σας ευχαριστώ πολύ.

- Κώστας

Π. Β. Γ. είπε...

@ Κώστας :

Αγαπητέ Συνταξιδιώτη Κώστα, καταλαβαίνω ότι ανησυχείς, όπως όλοι μας, για το όλο και εξελισσόμενο φαινόμενο των Chemtrails, αναζητώντας απαντήσεις (που δύσκολα αποκτούνται, πόσο μάλλον οι δράσεις που θα έπρεπε να απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί, αν μπορούσαμε να περάσουμε από τις ερωταπαντήσεις στις δράσεις-αντιδράσεις).

Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι να παρουσιάσουμε στο Strange μια μεγάλη έρευνα που έχουμε κάνει στο παρελθόν, που συνάντησε πολλές δυσκολίες και δεν ολοκληρώθηκε όσο έπρεπε, και γι' αυτό δεν την δημοσιεύουμε μήπως και καταφέρουμε κάποια στιγμή να την ολοκληρώσουμε σωστά (αλλά επειδή το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο πλέον, σκέφτομαι να τη δημοσιεύσουμε όπως έχει, διότι περιέχει σημαντικά στοιχεία).

Το μόνο που μπορώ να σου πω εδώ, αν και μπορώ να σου πω πολλά, είναι τρία πράγματα, δηλαδή αυτά που εγώ προσωπικά ξέρω στα σίγουρα :

1) Πρόκειται για ένα αληθινό φαινόμενο, συμβαίνει στ' αλήθεια, και δεν πρόκειται για παρεξηγήσεις με τα λεγόμενα contrails. Αν και, όπως συμβαίνει πάντα, όπως όλα τα παράξενα αληθινά φαινόμενα που αποκτούν δημοσιότητα και διαδοσιμότητα, πολύ συχνά γίνονται παρερμηνείες που μετά χρησιμοποιούνται από τους ημιμαθείς ψευτο-σκεπτικιστές αλλά και από τους εγκάθετους, για να ακυρωθεί η ίδια η ύπαρξη του παράξενου φαινομένου. Εννοώ ότι, το ίδιο με τα chemtrails όπως και με άλλα φαινόμενα, διαδίδονται και γίνονται διάσημα, και μετά πολλοί παρεξηγούν κάτι που βλέπουν ότι πρόκειται για αυτό το φαινόμενο ενώ δεν ισχύει στην περίπτωσή τους, και μετά κάποιοι χρησιμοποιούν αυτές τις παρερμηνείες (που ξεκαθαρίζονται ως περίπτωση) ως απόδειξη ότι δεν υφίσταται το φαινόμενο και ότι πρόκειται για παρερμηνεία ή μύθευμα. Ενώ απλά δεν υφίσταται στις τάδε συγκεκριμένες περιπτώσεις που τους βολεύουν, (επειδή είναι όντως παρερμηνείες), και για όλες τις άλλες δεν συζητάνε παρά χρησιμοποιούν τις ανίσχυρες για να απορρίψουν τις ισχύουσες πρόχειρα, και αυτό γίνεται και από ανοησία-ημιμάθεια-ιδεοληψία, αλλά και «ιδεολογικά», αλλά και επιτηδευμένα και εγκάθετα, ανάλογα με την περίπτωση.
Λοιπόν, τα Chemtrails και οι παράξενοι «αεροψεκασμοί» είναι ένα αληθινό φαινόμενο, υπάρχουν και συμβαίνουν στ' αλήθεια, αλλά επειδή τελευταία είναι ένα πολύ συζητημένο φαινόμενο και διαδομένο, υπάρχουν και πολλές παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, που όμως δεν αναιρούν την ύπαρξη του φαινομένου (παρά μόνο σε όσους, για διάφορους λόγους, τους βολεύει αυτό).
Αυτό, λοιπόν, είναι ένα πράγμα που εγώ το ξέρω στα σίγουρα, ή, τέλος πάντων, έχω αυτήν την προσωπική (αλλά όχι πρόχειρη) άποψη.


(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

2) Το φαινόμενο των Chemtrails, για όσους έχουν ασχοληθεί σοβαρά και το έχουν διερευνήσει, είναι πολύ παρόμοιο με το φαινόμενο των U.F.O.s (από αρκετές όψεις του, αν τις βλέπει κανείς).
Στην έρευνα που έκανα μέσω του περιοδικού Strange, ενώ βλέπαμε τα αεροπλάνα να «πλέκουν» στον ουρανό πάνω από την πόλη, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου αρνούνταν (!) επίμονα ότι υπάρχουν αεροπλάνα εν πτήσει! Και ότι, σε εκείνη τη φάση, «δεν πετάει τίποτα». Όταν τους είπαμε να βγουν στο παράθυρό τους και να τα δουν από μόνοι τους, και έπειτα από πολύ πίεση, μάς είπαν τελικά ότι αυτοί δεν έχουν κανένα σχέδιο πτήσης κατατεθειμένο, και ότι, για αυτούς, δεν υπάρχουν αεροπλάνα σε πτήση! Αυτά στο πολιτικό αεροδρόμιο.
Αργότερα, ο ίδιος ο διοικητής της πολεμικής αεροπορικής βάσης, ο οποίος τύχαινε να είναι γνωστός μου και ακέραιος άνθρωπος, μας διαβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη δεν ήταν της πολεμικής αεροπορίας μας, ότι δεν σηκώθηκαν από δική μας βάση, και ότι δεν έχει καμία γνώση για αυτά η αεροπορική βάση της περιοχής μας.
Ήταν, δηλαδή, αν με παρακολουθείτε φίλοι μου, «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα-σκάφη».
(Θα δείτε όλα τα στοιχεία μας όταν τα δημοσιεύσουμε, χωρίς απαντήσεις όμως που δεν φτάσαμε στο σημείο να έχουμε, έπειτα από μύρια εμπόδια).
Γνωρίζαμε επίσης, αφού είναι φίλος μας ο αρμόδιος, ότι δεν ήταν ψεκασμοί για κουνούπια και άλλα τέτοια φαιδρά (που δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο).
Να, λοιπόν, και κάτι άλλο που ξέρω στα σίγουρα : τα αεροσκάφη αυτά, στο αληθινό φαινόμενο και όχι στις παρερμηνείες του, δεν έχουν κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, και δεν τα αναγνωρίζει κανένας αρμόδιος φορέας. Είναι «αγνώστου ταυτότητας», όσον αφορά τους αρμόδιους. (Και, δεν αποκλείουμε, φυσικά, και το «αποκρυμμένης ταυτότητας» στον χαρακτηρισμό).


3) Και, τέλος, κάτι ακόμη που το ξέρω στα σίγουρα :
Θα βρεις τον μπελά σου, αν βγεις εκεί έξω να διερευνήσεις ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ για το αληθινό αυτό φαινόμενο...
Φυσικά, μπορείς να το συζητάς όσο θέλεις, ή να λες ότι ξέρεις το ένα ή το άλλο πράγμα για αυτά...

Υπεύθυνα και σοβαρά, λοιπόν, ενώ μπορώ να σου πω πολλά για όλα αυτά, σου λέω μόνο αυτά τα τρία πράγματα που τα ξέρω στα σίγουρα, και είναι τα τρία πράγματα με τα οποία έχω διαμορφώσει εγώ προσωπικά την προσωπική μου άποψη.

Πρόσθεσε σε αυτά και την έγκυρη πληροφορία που έχει εκπέμψει ο Δρ. Άγγελος Αριβάνης το 2011 στο Strange, για το Project GARP (Global Atmospheric Research Program), και κυρίως τις προεκτάσεις του, σχετικά με όλα αυτά. (Strange τεύχος 137, σελίδες 54-55)



(συνεχίζεται)

Π. Β. Γ. είπε...

(συνέχεια)

Ρωτάς επίσης, Συνταξιδιώτη :

Κάποιο σχόλιο σχετικά με τα περί «666» , bar code, Αντίχριστος κτλ . Ισχύουν σε κάποιο βαθμό, όλα αυτά που λένε κάποιοι περί «666» ή πρόκειται περισσότερο για μια σύγχρονη κατευθυνόμενη λίγο - πολύ νεομυθολογία που παντρεύει κάποια αληθινά στοιχεία, με φαντασιώσεις, και υπερβολικές θρησκευτικές φοβίες; (προσωπικά τείνω μάλλον περισσότερο προς το δεύτερο).
Και αν είναι αρχικά κατευθύνομενη απο κάποιους, για πιο σκοπό να γίνονται όλα αυτά;...» κλπ

Πολλές φορές έχω γράψει την άποψή μου (σε γνωσιολογικό επίπεδο) για το ζήτημα. Είναι όντως μεγάλη συζήτηση, και απαιτεί την ανάλογη διερευνητική διάθεση και την ανάλογη παιδεία.
Σχετικά πρόσφατα, έγραψα πάλι -κάπως συνθηματικά- για όλα αυτά, στο editorial του Strange τεύχος 139, με τίτλο «Το Χάραγμα του Θηρίου».
Νομίζω ότι εκεί, συμπυκνωμένα (και με όλες τις «πόρτες» για περαιτέρω προβληματισμό και έρευνα), τα λέω όλα όσα μπορούν να ειπωθούν, (τουλάχιστον από κάποιον σαν κι εμένα), σε συντομία, επί της αληθινής και ισχύουσας βάσης του πράγματος.
Οπότε, αν μου επιτρέπεις, σε παραπέμπω εκεί, αν όχι σε άλλα σχετικά κείμενά μου πιο εμπεριστατωμένα.

Πάντως, ένα γενικό σχόλιό μου είναι το εξής :

Όπως και παραπάνω, και όπως και με αμέτρητα άλλα ζητήματα, έτσι και εδώ : υπάρχει ένα αληθινό αυθεντικό ζήτημα, από τη μία, και η πρόχειρη διάδοσή του και παρερμηνεία του από την άλλη, από ένα σωρό ανθρώπους και μέσα, ο καθένας σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ή τις ιδεοληψίες του.
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ, ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Αλλιώς, θα πρέπει να το αφήσεις σε κάποιον άλλον να το κάνει για λογαριασμό σου, και ξαφνικά η απαίτηση αλλάζει : να έχεις το κριτήριο να κρίνεις ποιον να εμπιστευτείς ότι το έχει όντως ψάξει στ' αλήθεια σοβαρά και εμπεριστατωμένα και με την παιδεία που ενδεχομένως δεν έχεις.

(Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, αλλά και σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεις στο σκεπτικό σου ή στην παρατήρησή σου ή στην κρίση σου, τον ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ παράγοντα...)
(Το λέω αυτό, διότι, συνήθως, σε τέτοια πράγματα, αυτά τα ζητήματα δεν υφίστανται έξω από τον ιδεολογικό παράγοντα, --ο οποίος είναι ποικίλος-- ακόμη και όταν φαίνεται ότι αυτός δεν υφίσταται...)

Στη διερεύνηση της πραγματικότητας, όποιος δεν συμπεριλαμβάνει στην αντίληψή του τον Μεγάλο Πόλεμο των Ιδεών ο οποίος υφίσταται για τις οπτικές της πραγματικότητας, (και, αναπόφευκτα, όποιος δεν συμμετέχει συνειδητά σε αυτόν), δυστυχώς δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα.
Και μακάρι να μην ήταν έτσι, δεν φταίω εγώ (επειδή το λέω).


Καλή δύναμη σού εύχομαι Συνταξιδιώτη, και σε όλους τους Συνταξιδιώτες μου, σε αυτόν τον παράξενο κόσμο στον οποίο ζούμε...


Π. Γ.

aristerix2012 είπε...

Καλημέρα Θείε Π,

περιμένοντας το επόμενο Στραν-γη, ένα σχόλιο για το προηγούμενο.

Το editorial
θα πρέπει να διδάσκεται σε όλους τους επίδοξους ερμηνευτές της πραγματικότητας, αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα (χμμμ, paradigm ε?), του πώς χωράει ένα ολόκληρο επαναστατικό βιβλίο σε μία σελίδα.

Το "ΠαΓηΔα"
πολύ καλό άρθρο, πολύ καλό κείμενο, οπτική βγαλμένη από φυσιοδυφικές παρατηρήσεις αρχαίου ερευνητή (για καλό το λέω ...).

Οι "Μαύρες Τρύπες"
ένα μικρό διαμάντι. Σέβομαι απεριόριστα όποιον καταφέρνει να "απλοποιεί" και εκλαϊκεύει τόσο δύσκολα θέματα. Σε αυτόν τον τομέα, τα καταφέρνει 100%.

Πολύ εύστοχη και mind opening και η παρατήρηση στο θέμα της ηλεκτροβιοχημικής διέγερσης Εξωσωματικών εμπειριών, ότι εντελώς άλλο πράγμα είναι η τεχνητή πρόκληση ενός φαινομένου, και άλλο η εξήγηση του.

Ένα πολύ καλό τεύχος.
Χαίρομαι που επιστρέφει στα "μέρη" μας.
Ή όπως θα έλεγες εσύ, που επιστρέφω εγώ στα "μέρη" του.

Τα σέβη μου.

aristerix2012 είπε...

Δύο ακόμη σχόλια, άσχετα μεταξύ τους (...και βέβαια όχι)

1) "Στη διερεύνηση της πραγματικότητας, όποιος δεν συμπεριλαμβάνει στην αντίληψή του τον Μεγάλο Πόλεμο των Ιδεών ο οποίος υφίσταται για τις οπτικές της πραγματικότητας, (και, αναπόφευκτα, όποιος δεν συμμετέχει συνειδητά σε αυτόν), δυστυχώς δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα."

Αυτές οι διαπιστώσεις και οι διατυπώσεις, σε κάνουν και ξεχωρίζεις ΜΑΚΡΑΝ από οποιονδήποτε άλλο συζητητή (εάν μου επιτρέπεις ένα μικρό κομπλιμάν...). Η παρασιτική σκέψη που λέγαμε. Για αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να μιλήσεις στον καθένα, και το γεγονός πως εσύ μοιράζεις αυτά τα όπλα στο διαδίκτυο, και όποιος (έχει την δυνατότητα να) τα βουτήξει έχει καλώς, σε τιμάει(ωπ, κι άλλο κομπλιμάν).

2) Σκέφτομαι πως στο Στραν-γη, στο θέμα της ετήσιας συνδρομής, θα έπρεπε να βάλει ως "δώρο", μία επιλογή ανάμεσα στα βιβλία του "Άγνωστο", και όχι ένα συγκεκριμένο. Εμένα, θα με παρακινούσε σίγουρα, και το μοιράζομαι γιατί πιθανόν θα παρακινούσε και άλλους.

Cpt. Marios

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παντελή,

Συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος του άρθρου σου με τίτλο «Συμπτώσεις/ συγχρονικότητα παιχνίδια με άλλες πραγματικότητες». Η σύνθεση των αναφορών και παραδειγμάτων ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Όπως συχνά το πετυχαίνεις, ανοίγεις θέματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Με τη σειρά μου έχω τα εξής σχόλια απάνω στο κείμενο σου: γράφεις (στην σ. 40) ότι η στατιστική είναι μία επιστήμη κατά την γνώμη σου απάτη, τα συμπεράσματα της οποίας η συγχρονικότητα δεν παραδέχεται.

Την πρόταση σου αυτή νομίζω πως αξίζει τον κόπο να την αναλύσουμε.

Κατά την γνώμη μου είναι προφανές ότι τόσο η θεωρία των πιθανοτήτων όσο και η στατιστική (αν και δεν είναι οι αγαπημένοι μου κλάδοι των μαθηματικών) ισχύουν στον «πραγματικό κόσμο»: σε αυτούς τους κλάδους στηρίζονται τα καζίνο, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι εταιρείες στοιχημάτων.

Από την άλλη μεμονωμένα άτομα μπορούν να κάνουν χρήση των φαινομένων της «συγχρονικότητας» και να «σπάσουν» τους παραπάνω κανόνες. Δεν ξέρω αν αυτά τα άτομα είναι άτομα τα οποία διαθέτουν ειδικές ποιότητες ενέργειας, ανεβασμένη συνειδητότητα, ή έχουν κάποιο άλλο ειδικό ταλέντο. Αυτό που ξέρω (ή που πιστεύω τέλος πάντων) είναι ότι τις παραπάνω αλήθειες τις περιγράφει πολύ επιδέξια ο Ουίλιαμ Μπάροουζ στην «κοινωνικο-οικονομική» του ανάλυση για τα τεκταινόμενα στην κοιλάδα του Ρίο Γκράντε» στο Τέξας:

«Στην κοιλάδα οι οικονομικοί νόμοι λειτουργούν σαν μαθηματικός τύπος στην άλγεβρα του γυμνασίου εφόσον δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο στοιχείο για να επέμβει. Οι πολύ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και όλοι οι άλλοι καταστρέφονται. … Η Κοιλάδα μοιάζει με μ’ ένα τραπέζι όπου παίζονται χωρίς κλεψιές ζάρια κι όπου οι παίχτες δεν έχουν την ψυχική δύναμη να επηρεάσουν τα ζάρια κι έτσι χάνουν ή κερδίζουν από καθαρή τύχη».
(Βλέπε το βιβλίο Junky του Ουίλιαμ Μπάροουζ, εκδόσεις Απόπειρα, σ. 139-140.)

Ο ασαφής όρος «ψυχική δύναμη » στο παραπάνω κείμενο είναι κατά την γνώμη μουοι λέξεις κλειδιά. Αν τις αντικαταστήσεις με τους όρους εύνοια της συγχρονικότητας, ειδικές ποιότητες ενέργειας ή ανεβασμένη συνειδητότητα, καταλήγει κανείς στην δικιά μου οπτική των πραγμάτων την οποία παρουσίασα σύντομα λίγο παραπάνω.

Επίσης κατά την γνώμη μου ο λόγος που τα καζίνο και οι εταιρείες στοιχημάτων έχουν τόσο μεγάλα κέρδη είναι ότι τα άτομα που έχουν τις «ψυχικές δυνάμεις» να προβλέψουν το μέλλον είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό.

Θα ήθελα να αναφέρω και το βιβλίο «οι Ρίζες της σύμπτωσης» του Άρθουρ Καίσλερ (εκδόσεις Χατζηνικολή) στο οποίο επιχειρείται μία ενδιαφέρουσα (αλλά κατά την γνώμη μου ημιτελής) σύνθεση των φαινομένων της συγχρονικότητας, της «παρ’ αίσθηση αντίληψης», (ή ESP) και της κβαντικής φυσικής.

Με την ευκαιρία παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από τις «Ρίζες της σύμπτωσης» στο οποίο αναλύονται οι προσεγγίσεις δύο μεγάλων πρωτοπόρων της συγχρονικότητας (όσο αφορά τον δυτικό κόσμο, στην ανατολή είχαν εμβαθύνει περισσότερο) του Γιούγκ και του Kammerer (τους οποίους φυσικά αναφέρεις στο κείμενο σου)
«Η εργασία του Jung περιστρέφεται γύρω από την αντίληψη του περί «Συγχρονιστικότητας». Την καθορίζει σαν το «ταυτόχρονο συμβάν δύο φαινομένων τα οποία δεν συνδέονται αιτιοκρατικά αλλά εννοιολογικά». … Αυτή όμως είναι μία κατά γράμμα επανάληψη των «Νόμων των Σειρών» του Kammerer σαν μία διαδοχή των ίδιων ή παρεμφερών πραγμάτων στον χώρο και τον χρόνο –φαινομένων που όσο είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί», δεν συνδέονται με την ίδια ενεργή αιτία….»

Με εκτίμηση,

Κ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παντελή,

Συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος του άρθρου σου με τίτλο «Συμπτώσεις/ συγχρονικότητα παιχνίδια με άλλες πραγματικότητες». Η σύνθεση των αναφορών και παραδειγμάτων ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Όπως συχνά το πετυχαίνεις, ανοίγεις θέματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Με τη σειρά μου έχω τα εξής σχόλια απάνω στο κείμενο σου: γράφεις (στην σ. 40) ότι η στατιστική είναι μία επιστήμη κατά την γνώμη σου απάτη, τα συμπεράσματα της οποίας η συγχρονικότητα δεν παραδέχεται.

Την πρόταση σου αυτή νομίζω πως αξίζει τον κόπο να την αναλύσουμε.

Κατά την γνώμη μου είναι προφανές ότι τόσο η θεωρία των πιθανοτήτων όσο και η στατιστική (αν και δεν είναι οι αγαπημένοι μου κλάδοι των μαθηματικών) ισχύουν στον «πραγματικό κόσμο»: σε αυτούς τους κλάδους στηρίζονται τα καζίνο, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι εταιρείες στοιχημάτων.

Από την άλλη μεμονωμένα άτομα μπορούν να κάνουν χρήση των φαινομένων της «συγχρονικότητας» και να «σπάσουν» τους παραπάνω κανόνες. Δεν ξέρω αν αυτά τα άτομα είναι άτομα τα οποία διαθέτουν ειδικές ποιότητες ενέργειας, ανεβασμένη συνειδητότητα, ή έχουν κάποιο άλλο ειδικό ταλέντο. Αυτό που ξέρω (ή που πιστεύω τέλος πάντων) είναι ότι τις παραπάνω αλήθειες τις περιγράφει πολύ επιδέξια ο Ουίλιαμ Μπάροουζ στην «κοινωνικο-οικονομική» του ανάλυση για τα τεκταινόμενα στην κοιλάδα του Ρίο Γκράντε» στο Τέξας:

«Στην κοιλάδα οι οικονομικοί νόμοι λειτουργούν σαν μαθηματικός τύπος στην άλγεβρα του γυμνασίου εφόσον δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο στοιχείο για να επέμβει. Οι πολύ πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και όλοι οι άλλοι καταστρέφονται. … Η Κοιλάδα μοιάζει με μ’ ένα τραπέζι όπου παίζονται χωρίς κλεψιές ζάρια κι όπου οι παίχτες δεν έχουν την ψυχική δύναμη να επηρεάσουν τα ζάρια κι έτσι χάνουν ή κερδίζουν από καθαρή τύχη».
(Βλέπε το βιβλίο Junky του Ουίλιαμ Μπάροουζ, εκδόσεις Απόπειρα, σ. 139-140.)

Ο ασαφής όρος «ψυχική δύναμη » στο παραπάνω κείμενο είναι κατά την γνώμη μουοι λέξεις κλειδιά. Αν τις αντικαταστήσεις με τους όρους εύνοια της συγχρονικότητας, ειδικές ποιότητες ενέργειας ή ανεβασμένη συνειδητότητα, καταλήγει κανείς στην δικιά μου οπτική των πραγμάτων την οποία παρουσίασα σύντομα λίγο παραπάνω.

Επίσης κατά την γνώμη μου ο λόγος που τα καζίνο και οι εταιρείες στοιχημάτων έχουν τόσο μεγάλα κέρδη είναι ότι τα άτομα που έχουν τις «ψυχικές δυνάμεις» να προβλέψουν το μέλλον είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό.

Θα ήθελα να αναφέρω και το βιβλίο «οι Ρίζες της σύμπτωσης» του Άρθουρ Καίσλερ (εκδόσεις Χατζηνικολή) στο οποίο επιχειρείται μία ενδιαφέρουσα (αλλά κατά την γνώμη μου ημιτελής) σύνθεση των φαινομένων της συγχρονικότητας, της «παρ’ αίσθηση αντίληψης», (ή ESP) και της κβαντικής φυσικής.

Με την ευκαιρία παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από τις «Ρίζες της σύμπτωσης» στο οποίο αναλύονται οι προσεγγίσεις δύο μεγάλων πρωτοπόρων της συγχρονικότητας (όσο αφορά τον δυτικό κόσμο, στην ανατολή είχαν εμβαθύνει περισσότερο) του Γιούγκ και του Kammerer (τους οποίους φυσικά αναφέρεις στο κείμενο σου)
«Η εργασία του Jung περιστρέφεται γύρω από την αντίληψη του περί «Συγχρονιστικότητας». Την καθορίζει σαν το «ταυτόχρονο συμβάν δύο φαινομένων τα οποία δεν συνδέονται αιτιοκρατικά αλλά εννοιολογικά». … Αυτή όμως είναι μία κατά γράμμα επανάληψη των «Νόμων των Σειρών» του Kammerer σαν μία διαδοχή των ίδιων ή παρεμφερών πραγμάτων στον χώρο και τον χρόνο –φαινομένων που όσο είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί», δεν συνδέονται με την ίδια ενεργή αιτία….»

Με εκτίμηση,

Κ.Μ.

Π. Β. Γ. είπε...

@ aristerix2012 :

Ανασυνταξιδιώτη, ευχαριστώ για τα ενδιαφέροντα σχόλιά σου, και για τα καλά σου λόγια για τη γραφή μου (λίγο υπερβολικά, αλλά ευχαριστώ παρ' όλα αυτά για την ευγένεια).
Θα σκεφτώ και για την εφαρμογή των προτάσεών σου. Χαίρε



@ Ανώνυμος-1 (Κ. Μ.) :

Ευχαριστώ αγαπητέ για τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλιά σου και τις παραπομπές.
Μου λες:
«..γράφεις (στην σ. 40) ότι η στατιστική είναι μία επιστήμη κατά την γνώμη σου απάτη, τα συμπεράσματα της οποίας η συγχρονικότητα δεν παραδέχεται...»
και μετά μου γράφεις αυτά που γράφεις.
Αυτό που γράφω στη σελίδα 40 του Strange 142, στο άρθρο μου για τις Συμπτώσεις, δεν είναι αυτό ακριβώς αλλά το εξής κατά λέξη:
«...εδώ εισχωρούμε πάλι στα αυστηρά πλαίσια της Στατιστικής (μια επιστήμη της απάτης, κατά την άποψή μου) που όμως έτσι κι αλλιώς η Συγχρονικότητα δεν τα συμμερίζεται...»
(...δεν συμμερίζεται τα αυστηρά πλαίσια της Στατιστικής... Η ίδια η ύπαρξη της Συγχρονικότητας, άλλωστε, δεν θα ίσχυε αν ίσχυαν οι κανόνες της Στατιστικής, διότι οι «συμπτώσεις με νόημα» απλά θα είχαν μια -επίπλαστη- στατιστική εξήγηση και θα έκλεινε το θέμα... Οπότε το ότι εμπλέκεις τη Στατιστική για να συζητήσεις τη Συγχρονικότητα, ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν αποδέχεσαι την ύπαρξη του φαινομένου της Συγχρονικότητας, το οποίο αναιρεί τα αυστηρά πλαίσια της Στατιστικής και της θεωρίας των πιθανοτήτων --και για να τα αντικαταστήσεις σε σχέση με το ζήτημα, αναφέρεσαι στη Σειριακότητα του Κάμερερ που σχετίζεται κάπως περισσότερο με αυτά)
Μου λες:
«Κατά την γνώμη μου είναι προφανές ότι τόσο η θεωρία των πιθανοτήτων όσο και η στατιστική...ισχύουν στον «πραγματικό κόσμο»: σε αυτούς τους κλάδους στηρίζονται τα καζίνο, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι εταιρείες στοιχημάτων...»

Κατά τη δική μου γνώμη, την οποία άθελά σου επιβεβαιώνεις, η Στατιστική είναι μια επιστήμη της απάτης, όπως είπα, και δεν παρατηρείς ότι μου γράφεις ότι σε αυτήν στηρίζονται τα καζίνο, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι εταιρείες στοιχημάτων = ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... (Καζίνο, ασφαλιστές, και παπατζήδες).

Λες επίσης (δυστυχώς στον λάθος άνθρωπο) ότι αυτά ισχύουν στον «πραγματικό κόσμο», και προφανώς εδώ ήρθε και η στιγμή να σου ζητήσω να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς με τον ορισμό «πραγματικός κόσμος» (ένας άλλος ορισμός αγαπημένος των απατεώνων, κατά τη γνώμη μου). Εγώ δεν αποδέχομαι έτσι εύκολα τον ορισμό «πραγματικός κόσμος», τον οποίο θεωρώ ως κάτι εντελώς «υποκειμενικό» το οποίο υποδύεται (κατ' επιβολήν) το «αντικειμενικό», το οποίο «αντικειμενικό», κατά την άποψή μου (και όχι μόνο), δεν υφίσταται συνήθως όπως προχείρως νομίζουμε (ή όπως επιτηδευμένα μάς έχουν κάνει να νομίζουμε).

Διαπιστώνω για μια ακόμη φορά, δηλαδή, ότι, αν δεν την κάνεις όλη τη συζήτηση, δεν μπορείς να κάνεις ποτέ σωστά τη συζήτηση. Και όλη η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη ιστορία...

Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, και πάντα χαίρομαι για τα ειδικά σου ενδιαφέροντα, που, όπως και να το κάνουμε, στην «πραγματικότητα» που ζούμε, είναι σπάνια.


Συνταξιδιώτες, θα επανέλθω το συντομότερο.

Π. Γ.

Π. Β. Γ. είπε...

(Στο Strange 144, που θα κυκλοφορήσει περίπου τέλη Αυγούστου 2012, παρουσιάζω ένα εισαγωγικό κείμενό μου για τον Πάουλ Κάμερερ και τη Σειριακότητα).

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Παντελή!



Ευχαριστώ για τις αναλύσεις σου. Περιμένω με ανυπομονησίατο επόμενο τεύχος του Strange και το εισαγωγικό κείμενό μου για τον Πάουλ Κάμερερ και τη Σειριακότητα.



Μία λεπτομέρεια:



Όσο αφορά το σχόλιο σου:



"Η ίδια η ύπαρξη της Συγχρονικότητας, άλλωστε, δεν θα ίσχυε αν ίσχυαν οι κανόνες της Στατιστικής, διότι οι «συμπτώσεις με νόημα» απλά θα είχαν μια -επίπλαστη- στατιστική εξήγηση και θα έκλεινε το θέμα..."



Γράφω καθαρά (μεταξύ άλλων) ότι:





"Από την άλλη μεμονωμένα άτομα μπορούν να κάνουν χρήση των φαινομένων της «συγχρονικότητας» και να «σπάσουν» τους παραπάνω κανόνες. Δεν ξέρω αν αυτά τα άτομα είναι άτομα τα οποία διαθέτουν ειδικές ποιότητες ενέργειας, ανεβασμένη συνειδητότητα, ή έχουν κάποιο άλλο ειδικό ταλέντο..."



-Κάτι που εξηγεί την οπτική μου





Κ.Μ.