Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE


4 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΩΩΩΩΩΩΩΩ ΘΕΟΙ!!!! Επιτέλους καινούριο τεύχος!!!

O Τerranovικός αναγνώστης σας χαιρετά!

Υ.Γ:Ημουνα κι εγώ στο Βαφοπούλειο στην ομιλία. Ελπίζω να σας ξαναδούμε σύντομα!

Ανώνυμος είπε...

αινορχ αλλοπ Ηλετναπ, φως ,να εισαι παντα καλα και να περασεις μαγικα σημερα

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το ποσες αναγνωσεις πρεπει να γινονται στα διαφορων ειδων αναγνωσματα και γενικοτερα με ποια μεθοδο πρεπει να διαβαζουμε

Π. Β. Γ. είπε...

@ Τerranovikos
Ευχαριστώ που ήρθες Συνταξιδιώτη.
Θα προσπαθήσω να το επαναλάβουμε το συντομότερο δυνατό. Χαίρε.

@ Ανώνυμος :
Αν και καθυστερημένα, σ' ευχαριστώ πολύ φίλε. Το φως μαζί σου.
Εγώ πάντα περνάω μαγικά. Να κάνεις κι εσύ το ίδιο (πρέπει να το κάνουμε έτσι, δεν γίνεται από μόνο του). Χαίρε.

@ Ανώνυμος-2 :

Με ρωτάτε, "για το ποσες αναγνωσεις πρεπει να γινονται στα διαφορων ειδων αναγνωσματα και γενικοτερα με ποια μεθοδο πρεπει να διαβαζουμε" κατά τη γνώμη μου.

Πιστεύω ότι γενικά διαβάζουμε για έναν μόνο λόγο: για να "εκπαιδευτούμε" να διαβάζουμε. Διότι, όταν "εκπαιδευτούμε" από τα διαβάσματά μας γενικώς, και τελικά έχουμε μια βιβλιο-αναγνωστική πείρα, μπορούμε ποια να αναγνωρίζουμε ή να καταλαβαίνουμε σε ποια αναγνώσματα να αφιερώσουμε τον χρόνο μας και σε ποια όχι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, διότι δεν έχουμε τον χρόνο να διαβάσουμε τα πάντα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτεροι, να αποκτήσουμε ιδιαίτερους λόγους, και να είμαστε πολύ επιλεκτικοί. Να εντοπίζουμε δηλαδή τα αληθινά σημαντικά ή αξιόλογα ή όμορφα πράγματα που αξίζει να διαβαστούν (ίσως και που είναι "απαραίτητο" να διαβαστούν).
Αυτό, δεν έχει "μέθοδο", γίνεται από μόνο του.

Τώρα, θεωρώντας το παραπάνω δεδομένο, πιστεύω ότι τα σημαντικά βιβλία κλπ αναγνώσματα αξίζουν να διαβαστούν παραπάνω από μία φορά, για να μπορούμε να διακρίνουμε περισσότερα σημαντικά πράγματα σε αυτά (διότι ίσως κάτι είναι σημαντικό, ακριβώς διότι περιέχει πολλά σημαντικά πράγματα, πολλά εκ των οποίων μπορεί να μην διακρίναμε ή να μην κατανοήσαμε).

Όλα ανεξαιρέτως τα σημαντικά πράγματα του κόσμου μας (και πολλών άλλων επίσης), βρίσκονται μέσα σε βιβλία.
Ξεκινάς με αυτήν την πεποίθηση, (την οποία, αν με εμπιστεύεσαι, στην υπογράφω εγώ, και στο εγγυώμαι ότι η δήλωση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή και ισχύουσα), και κάνεις ό,τι μπορείς για να τη δεις να δικαιώνεται σε αυτά που εντοπίζεις και διαβάζεις, δηλαδή πρέπει να τη δικαιώσεις εσύ, με το αναπτυγμένο κριτήριό σου.
Κανείς δεν ξεκινά με αναπτυγμένο κριτήριο. Το αναπτύσσεις καθ' οδόν. Φρόντισε να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατόν, για να έχεις μετά όσο γίνεται περισσότερο χρόνο να απολαύσεις το αποτέλεσμα και να ωφεληθείς όσο γίνεται περισσότερο από αυτό.
Όπως δεν βάζεις στο σπίτι σου ό,τι νά 'ναι, ή δεν συζητάς με τον πρώτο τυχόντα : μην διαβάζεις ό,τι νά 'ναι.
Ξεκίνα με τα αναγνώσματα τα οποία θεωρεί αξιόλογα ο καλύτερος από τους ανθρώπους με τους οποίους συμφωνείς σε πολλά άλλα πράγματα. Αυτό είναι μια χρήσιμη πρακτική συμβουλή. Μέτρα την.

Εύχομαι κάπως να βοήθησα με τη γνώμη μου αυτή. Ευχαριστώ για την ερώτηση.


Χαίρετε όλοι σας φίλοι.

Π. Γ.