ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ


12 comments:

Ανώνυμος είπε...

υπαρχουν καποια προαπαιτουμενα? ειναι για ατομα με καποια συγκεκριμενη παιδεια?

Π. Β. Γ. είπε...

Όχι, δεν υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο, πέρα από το αληθινό σου ενδιαφέρον γι' αυτά τα ζητήματα.
Η συγκεκριμένη παιδεία είναι το σεμινάριο.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Παντελή ήταν ό,τι έπρεπε αυτό το σεμινάριο. Θα απελευθερωθώ από τη φυλακή των υποχρεώσεων, και θα είμαι εκεί.

Ερωτήσεις:

1. Θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό;
2. Θα ακολουθήσει συν-ζήτηση μετά το τέλος του σεμιναρίου;
3. Μπορούμε να ηχογραφήσουμε (for personal reference) το σεμινάριο;

Φιλικά,

Ιωνάς

Π. Β. Γ. είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, Συνταξιδιώτη μου.

1. Θα μάθουμε πως το οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να είναι η φαντασία μας.
2. Ναι, θα υπάρξει συζήτηση και κατά τη διάρκεια, και στο διάλειμμα, και μετά το τέλος.
3. Μπορείς να ηχογραφήσεις, να κάνεις ό,τι θέλεις, είναι δικό σου το σεμινάριο.

Χαίρε
Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη για όσους μένουν επαρχία και δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω δουλειάς ή έλλειψης χρημάτων, υπάρχει περίπτωση να δώσετε καποιο DVD με αποσπάσματα του σεμιναρίου (κάτι σαν best of) με το περιοδικό STRANGE;

Κωνσταντίνος Κατσαρός

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα συν-ταξιδιωτη...Ποτε κυκλοφορει το νεο παραξενο τευχος?

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κυριε γιαννουλακη
τελικα αν ολα οπως ειπατε οτι θελετε να καταδειξετε ειναι μια μεγαλη παρεξηγηση, τοτε πως θα γινοταν αυτο να χρησιμοποιηθει αυτο προς οφελος μας, κατα τη γνωμη σας? γιατι σε συναρτηση και με την παναρχαια αποψη οτι "δεν υπαρχει (η δεν εχει σημασια) αληθεια και ψευδος μιας προτασης αλλα υπαρχουν μονο λιγοτερο και περισσοτερο επωφελεις αποψεις" τοτε θα μπορουσε να υποστηριχθει οτι θα μπορουσαμε να δημιουργησουμε εμεις την πραγματικοτητα μας και να ζησουμε μεσα σε αυτη. Εκτος αν προτεινετε μια οριστικη καταργηση της γνωμης, σε οποιαδηποτε μορφη της. Ομως κατα τη γνωμη μου δεν εξαρταται η ευτυχια μας απο τις αποψεις μας αμεσα, αλλα αμεσοτερα απο το πως αισθανομαστε(το οποιο εξαρταται από τις αποψεις μας). Μπορουμε να αισθανθουμε οπως θελουμε οποτε θελουμε? Η θα φθασουμε μια στιγμη να σκεφτομαστε Α αλλα να αισθανομαστε σαν να σκεφτομαστε/πιστευουμε Β?

ΥΓ. Ξερετε ποιοι οργανωνουν πραγματικα ενδιαφερουσες εκδρομες, κυριως ανα την ελλαδα? Πως θα μπορουσε κανεις να παει ενα αληθινα strange ταξιδι? το διαδικτυο ειναι γεματο απο ανακοινωσεις για ταξιδια που πεφτουν στην κατηγορια του κοινου τουρισμου και του ελαφρως πιο ενδιαφεροντος εναλλακτικου τουρισμου.

Ανώνυμος είπε...

Για αλλη μια φορα σε υπερευχαριστουμε! Να τολμησω ομως για ολους τους φιλους που σε παρακολουθουμε απο το 1999 ενα παραπονακι; θα θελαμε μια φορα ενα σεμιναριο που να ξεκιναει απο το τελευταιο μισαωρο και να απογειωνεται! Οπως η πνευματικη αντισταση του Απριλιου ετσι κι αυτο ηταν απο τα καλυτερα σου 'στην ροη' συγχρονισμενο μαγικο κι εσυ οπως παντα απολαυστικοτατος αλλα οταν φτανουμε στα καλυτερα μας τελειωνει ο χρονος!Και μια ερωτηση πως ακριβως ηταν η διατυπωση για την εκσταση 'παρακαμπτει το συστημα τσιγκουνιας';Δεν προλαβαιναμε να σημειωνουμε στο τελος γιατι ειχαμε εκ-στασιαστει...και παλι ευχαριστουμε!

Π. Β. Γ. είπε...

Ευχαριστώ εκ καρδίας όλους εσάς που συμμετείχατε σε αυτή τη μοναδική βραδιά, περάσαμε πολύ ωραία και είπαμε τόσα πολλά...
Ευελπιστώ να οργανωθεί μια ανάλογη βραδιά (ή και περισσότερες)σύντομα.
Χαίρετε Συνταξιδιώτες μου!


@Κωνσταντίνος Κατσαρός :

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για DVD που προτείνεις, φίλε, προς το παρόν. Ελπίζω στο μέλλον να την αποκτήσουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου.


@Ανώνυμος-1 :

Συνταξιδιώτη, κατέδειξα με αρκετές λεπτομέρειες τους παράγοντες της μεγάλης Παρεξήγησης που έχει δημιουργηθεί στην αντίληψή μας και στη συνείδησή μας, και επίσης κατέδειξα αρκετούς τρόπους για να το ανατρέψουμε αυτό προς όφελός μας, κυρίως εξηγώντας τους μηχανισμούς με τους οποίους δουλεύουν αυτά τα πράγματα. (Από το χεράκι ούτε πρέπει ούτε μπορώ να πάρω κανέναν).
Αυτοί που βλέπουν τα πάντα ως «λιγότερο ή περισσότερο επωφελείς απόψεις» είναι οι "πραγματιστές" και οι "ρεαλιστές" "υλιστές", συνωμοταξίες στις οποίες δεν ανήκω, νιώθω και δηλώνω "ιδεαλιστής", κι έτσι δεν συμμερίζομαι καθόλου τις απόψεις τους, όσο "πανάρχαιες" και αν αυτοί λένε ότι είναι...
Έτσι όπως το θέτεις, δημιουργούμε ήδη εμείς την πραγματικότητά μας και ήδη ζούμε μέσα σε αυτήν όπως την δημιούργησαμε. Το θέμα (αλλά και το κύριο θέμα του εν λόγω σεμιναρίου) είναι να μπορούμε να το κάνουμε συνειδητά και εκ προθέσεως, εναλλακτικά. (Αρχίζοντας, όπως και το μάθαμε, με το πώς ακριβώς γίνεται όλο αυτό)...
Η ευτυχία μας, που λες, δεν εξαρτάται τόσο από τις απόψεις μας όσο από τις περιστάσεις, τα πράγματα που αισθανόμαστε είναι αποκρίσεις σε αυτά που μάς συμβαίνουν. Όλος ο κόσμος είναι ένα συμβάν, το οποίο καλούμαστε να αποκωδικοποιήσουμε, όχι για να είμαστε ευτυχισμένοι (κάτι που μάλλον λειτουργεί με τον τρόπο της ρήσης "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι") αλλά για να το κατανοήσουμε και να κατανοήσουμε τη θέση μας μέσα σε αυτό, προσεγγίζοντας έτσι την αλήθεια για τον κόσμο, τη ζωή και τον εαυτό που δημιουργείται από αυτό.
(Έτσι όπως το θέτεις, αυτοί που άλλα σκέφτονται και άλλα αισθάνονται, είναι απλά διαταραγμένοι).

Δεδομένου ότι εγώ είμαι αυτός νομίζω που ξεκίνησε τις strange εκδρομές, αλλά έπαψαν να με ενδιαφέρουν πολύ πια και δεν δραστηριοποιούμαι προς αυτήν την κατεύθυνση εδώ και αρκετό καιρό, κατ' επέκταση δεν με ενδιαφέρουν και οι εκδρομές στις οποίες αναφέρεσαι κι έτσι δεν γνωρίζω για να σε συμβουλέψω σχετικά.
Κατά τη δική μου εποπτεία και άποψη, θα μπορούσε «να πάει κανείς ένα αληθινά Strange ταξίδι» όπως το λες, όταν το αληθινό Strange αποφασίσει κάποια στιγμή να διοργανώσει ένα, και μέχρι τότε τα αληθινά Strange ταξίδια θα είναι αυτά που κάνουμε μόνοι μας, με τους φίλους μας ιδιωτικά ή με το μυαλό μας, όλοι εμείς οι αληθινά Strange τύποι... :-)

Π. Β. Γ. είπε...

@Ανώνυμος-2 :

Δεν έχει νόημα να σου πω πράγματα που ήδη ξέρεις (γιατί και πως), φίλε.
Δηλώνω απλώς αυτό :
Ars Longa, Vita Brevis.
(ε, να, αυτό τα λέει όλα).

Εγώ πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, σε σχέση με τα δεδομένα και τις περιστάσεις, απλά και ειλικρινά...
Και θα συνεχίσω να το κάνω, ελπίζω όλο και καλύτερα.

Έτσι όπως το εννοείς αυτό που με ρωτάς, θα πρέπει να παρακαμφθεί το "σύστημα τσιγκουνιάς" (τι ωραίο που γινόμαστε συνθηματικοί!) για να επιτευχθεί η έκ-σταση.
Το κλειδί, φυσικά, είναι η επιλεκτική προσοχή και οι προτεραιότητες, κατ' αρχάς, και, από την άλλη, η παιδεία της έμπνευσης και η απόσπαση από την καθημερινή πραγματικότητα συστηματικά ή συστηματοποιημένα. Έπονται κι άλλα, φυσικά, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα γίνονται από μόνα τους...
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια, Συνταξιδιώτη, και για το ένθερμο ενδιαφέρον σου στα κοινά μας ενδιαφέροντα, (που επιβιώνουν μόνο από τη θερμότητά μας).
Χαίρε

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

...Και με αυτο το σχολιο σου οντως τα ειπες ολα,θερμοτητα, τι ωραιο που γινομαστε συνθηματικοι[αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ σκεφτομουν οταν εγραφα το πρωτο μηνυμα] απο εναν μεγαλο αναγνωστικο εαυτο σου ΧΑΙΡΕ ΗΛΕΤΝΑΠ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕ ανωνυμος-2 `Η Ειρηνη

Ανώνυμος είπε...

Περιμενουμε το Β΄μερος-συνεχεια του σεμιναριου. . .