Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE



24 comments:

Ανώνυμος είπε...

just dropping by to say hey

Ανώνυμος είπε...

Ωραία βλέπω έχει Castaneda, Cosmopolis θα έχει πάλι ?(ούφο, τρίγωνα των βερμούδων και τρίγωνα Ελενίδη είναι λίγο κοινά για μάς τους παλιούς strangers :) )

Π. Β. Γ. είπε...

Στό Πανόραμα μένεις? (Ή είσαι ανηψιός του Ελενίδη?)

Λυπάμαι που άλλαξες ενδιαφέροντα. Τα δικά μας δεν άλλαξαν.

Castaneda και Cosmopolis Project κλπ, είναι κοινά για τους παλιούς Strangers επίσης...

(Μην μου λες εμένα για παλιούς Strangers, ο πιο παλιός Stranger είμαι εγώ...)

:-)

Π. Β. Γ. είπε...

hey

Ανώνυμος είπε...

Καστανέντα δεν βλέπει κανείς και πολύ συχνά σε περιοδικά αυτές τις εποχές, πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Έτσι μπράβο! Την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.
Εξαιρετικό το τεύχος, όλα τα άρθρα πολύ ιδιαίτερα, πραγματικά αποκαλυπτικά, με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρή προσέγγιση, ένα προς ένα.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Γιαννουλακη,
υπαρχουν εξελιξεις γυρω απο το θεμα των Ε?και αν ναι εχετε σκοπο να μας ενημερωσετε με αρθρο σας?
(μαλλον ειστε οι μονοι που μπορουν, ολοι οι αλλοι η' αντιγραφουν η' απλα λενε μπουρδες)

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Παντελή τους κοσμικούς χαιρετισμούς μου!!!
Το θέμα της διάθεσης του περιοδικού στην επαρχία, παραμένει ως έχει, δηλαδή μετά από ένα μήνα κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα θα το βρίσκουμε;
Πολύ καλό το γεγονός πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα είχαμε καινούργιο τεύχος strange, σας διαβάζω από το πρώτο τεύχος και πιο πριν... και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη οπτική και το εύρος των αντιληπτικών ορίζοντων που εκπέμπει το strange δεν τα συναντάς και εύκολα...
Έτσι και αλλιώς συνταξιδεύουμε προς το απύθμενο, το αχαρτογράφητο, το μοναδικό!

BugoTheCat είπε...

Ααα πολύ ωραία! Μερικά από τα αγαπημένα μου θέματα (UFO, τρίγωνα Πανοράματος έχουν διαχρονική αξία :)
Το περιμένω πως και πως στην Θεσσαλονίκη.

obsidian conspiracy είπε...

Καλημέρα Παντελή. υπέροχο το νέο τεύχος. όπως πάντα.
πότε θα κυκλοφορήσει το βιβλίο σου ΜΟΝΟΣ ΑΛΛΟΥ;
επίσης περιμένουμε συνέντευξη/αρθρο/βιβλιο απο τον κ.Αριβάνη. ή κάτι από τα παραπάνω. επίσης περιμενουμε με αγωνία τα αδημοσιευτα κειμενα οτυ κ. Φουράκη. ελπίζω να υπάρχουν στο επόμενο τεύχος του strange. Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα παντελή. υπέροχο το νεό τεύχος όπως πάντα.
περιμένουμε το βιβλίο σου ΜΟΝΟΣ ΑΛΛΟΥ, όπως και συνεντευξη/αρθρο/βιβλιο απο τον κ.Αριβάνη. Τα αδημοσίευτα κείμενα που ετοιμάζετε του κ. Φουράκη θα περιέχουν και στοιχεία για την Ε; να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά Παντελή!

Άλλο ένα πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον τεύχος του Strange! Ανάμεσα σε όλα τα άλλα υπάρχει κι εκείνο το παράξενο μήνυμα του πολύ αγαπημένου μου Philip K. Dick, που πάντα είχε να πεί πολλά και πολύ ουσιαστικά πράγματα. Ήταν πολύ όμορφο που κάπου εκεί μέσα στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού υπήρχε κι ένα μήνυμά του... Αν και πάντα, οπουδήποτε μπορείς να βρείς "δικά του μηνύματα"! Όταν κανείς αρχίσει να τον διαβάζει, μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να παρατηρεί πράγματα που δεν έβλεπε πριν!
Πόσα θα είχε να πεί σήμερα ε;
Θλίβομαι και με θυμώνει πολλές φορές όταν κάποιοι δεν τον καταλαβαίνουν και θεωρούν οτι τα τελευταία από τα βιβλία του είναι ακατανόητα και τρελά....
Αν δεν ήταν "τρελός" όμως δεν θα έφτανε ποτέ εκεί ε;
Είναι τόσα πολλά αυτά που είπε...
Αναρωτιέμαι αν οι αναγνώστες του αντιλαμβάνονται πόσα πράγματα μαζί είναι αυτά που έχει γράψει, πόσο ιδιαίτερα και πόσο έχει επιρρεαστεί η ίδια η πραγματικότητα! Είναι σαν να ζούμε στο σύμπαν του Filip Dick!

Υ.Γ. Το πολύ όμορφο 2ο CD από τον δίσκο Aerial της Kate Bush μου αφήνει μια αίσθηση που μου αφήνει το πολύ όμορφο βιβλίο σου, Ο Ονειροπόλος!

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζει το τεύχος 150, πως βρίσκετε την ιδέα σε αυτούς που έχουν όλα τα τέυχη(ή με νέα συνδρομή) να μπορουν να τα έχουν και σε pdf(ή έστω τα πρώτα 120 τέυχη)

ANDRIANOS T. είπε...

Καλησπερα Παντελη. πολυ καλες οι σειρες american horror story (ειδικα η δευτερη σεζον) και 666 Park avenue που προτεινατε στα 2 τελευταια τευχη. να προτεινω και εγω το τρομερο homeland, το Misfits, το παραξενο utopia, το house of cards για οσους τους αρεσει η πολιτικη, η ιντρικα, η διαπλοκη. πολυ καλη ειναι και το newsroom αλλα δεν ξερω κατα ποσο αφορα τους αναγνωστες του strange. εμενα μου αρεσε παρα πολυ. και φυσικα το touch και το once upon a time.
υπαρχει καποια πληροφορια σχετικα με το τευχος της μυστικης ελλαδος που εχει ετοιμαστει; αν ναι, ποτε περιπου θα κυκλοφορησει;
διαβαζα πριν λιγο παλι τηνε ειδικη εκδοση για την ομαδα Ε. συνεχως ανακαλυπτω στοιχεια. σχετικα με το σχεδιο του καποδιστρια και την επιστολη που βρηκαν οι αυστριακοι ποια ειναι η γνωμη σου; προσωπικα το θεωρω πιθανο ο καποδιστριας να ετοιμαζε μια ολοκληρη συνωμοσια για να δημιουργηθει σιγα σιγα μελλοντικα μια Ελλαδα σαν την Ελβετια, αλλα στον πολιτισμο. μια ιερη κιβωτος δηλαδη. υπαρχει αυτη η επιστολη; εχει βρεθει; δεν το εχει αναφερει ποτε και κανενας. η δολοφονια του βεβαια μαρτυρα οτι οντως ειχε σχεδιο.
τελος, θεωρω διαβαζοντας ακομα μια φορα τις επιστολες των Ε, οτι δεν εχουν ηττηθει, δεν αδρανουν και θα τολμουσα να πω, οτι καποια απο οσα γινονται σημερα στην χωρα, ισως να εχουν αν οχι την συνδρομη τους, τουλαχιστον την ανοχη τους. αναφερομαι στην αναδιαρθρωση του κρατους κυριως και στο ας το ονομασουμε "νοικοκυρεμα του δημοσιου". δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη σου, αν θελεις μου λες.

Johnnie είπε...

Εγώ μαζί (ή ξεχωριστά) με το τεύχος 150 θέλω και μια ειδική έκδοση με όλα τα editorials μαζί και για εξώφυλλο να έχει ολα τα εξώφυλλα απ τα 150 τεύχη

Ή επανέκδοση του 1ου τεύχους
Ή και τα 2

:-)

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Αφού πλοηγήθηκα στις αχανείς θάλασσες του σελιδοδιαστήματος STRANGE να καταθέσω εδώ τον θαυμασμό μου για άλλο ένα άψογο τεύχος αυτού του έντυπου ταξιδιού...
Τεύχος πολυσήμαντο και εξόχως ποικιλλότροπο...
Πολύ καλή η γραφή και της Χριστίνας Μπούα, και στο προηγούμενο τεύχος και σε αυτό, όπως επίσης και της Μαίρης Βαρελή, πολύ ξεχωριστά και ιδιαίτερα κείμενα.
Ο DR. SHAMBALA όπως πάντα μεγαλουργεί...
Καιρό έχουμε να διαβάσουμε τον Φερεσιάδη, ενώ αυτές οι τρεις τελείες με τις στήλες υδραργύρου και άλλα θαυμαστικά, τι απέγιναν;
Σταματάω, γιατί θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για τα κείμενα και τους συντάκτες του Strange.
Έχει έρθει όντως από αλλού, όπως στα αρχικά τεύχη ανέφερες Παντελή!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Παντελη,αυτη την ανοιξη δεν θα σε δουμε στην Αθηνα;Τελειωνει κι ο Απριλιος και δεν εχουμε ακουσει τιποτα...

Π. Β. Γ. είπε...

Τα έχω υπ' όψιν μου.
Έχουν κάποιο ενδιαφέρον για αυτούς που ενδιαφέρονται για τον Φελίνι.
Ο Φελίνι, κατά την άποψή μου, ήταν ένας αλλοπρόσαλλος χαρακτήρας (ευγενικά το λέω απλώς) και όχι αξιόπιστος, και αυτά που λέει τα περισσότερα δεν ισχύουν.
Τα πάντα για τη συνάντησή τους τα έχει διηγηθεί ο ίδιος ο Καστανέντα με λεπτομέρειες (και άλλα άτομα επίσης που έχω υπ' όψιν μου από τον κύκλο του), και έχει διηγηθεί μια αρκετά διαφορετική ιστορία. Συνοπτικά, είχαν συναντηθεί στην Ιταλία, είχε διάφορες παράξενες εμπειρίες με τον Καστανέντα (επιπλέον κολλούσε πρόστυχα και μια από τις συνοδούς του). Ο Φελίνι τον πίεζε να γυρίσει μια ταινία γι' αυτόν, ο Καστανέντα αρνήθηκε τελείως και αμέσως, τελικά ο Φελίνι πήγε με το ζόρι από μόνος του στο Μεξικό για να τη γυρίσει όπως νόμιζε αυτός μόνος του (δεν τον υποδέχθηκε κανένας) και δεν τα κατάφερε. Τα άλλα που λέει είναι σαχλαμάρες.
Αυτά διηγείται ο Καστανέντα και άλλοι, και εγώ δίνω σημασία σε αυτόν και όχι στον Φελίνι (που δεν τον μετράω καθόλου). Αυτή είναι η -όχι πρόχειρη- άποψή μου.

Το νέο τεύχος του Strange θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες.
(περιέχει και τη συνέχεια από τον "φάκελο Καστανέντα", που θα συνεχίσει και σε επόμενα τεύχη).

Το Cosmopolis Project συνεχίζεται ως Project, και μάλιστα πολύ, αλλά έχουμε σταματήσει προς το παρόν τις δημοσιεύσεις του στο Strange, εξαιτίας διαφόρων λόγων που δεν μπορώ να συζητήσω.
Ίσως σύντομα επιστρέψει, όταν ξεπεραστούν κάποια πράγματα...

Υπάρχουν πάρα πολλές εξελίξεις στο συκοφαντημένο και διαστρεβλωμένο «θέμα των Έψιλον», και μόλις το κρίνουμε σκόπιμο θα επανέλθουμε και θα τις καταθέσουμε όλες συγκεντρωτικά στο περιοδικό.

Κάνουμε προσπάθεια για δημοσίευση νέου άρθρου και συνέντευξης από τον Άγγελο Αριβάνη, και θα εμφανιστεί ελπίζω πολύ σύντομα.

Το βιβλίο μου "Μόνος Αλλού" (μεταξύ αρκετών άλλων) βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της συγγραφής του και όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται γι' αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ο Philip K. Dick που αναφέρεις φίλε είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, και στη μνήμη του σε ευχαριστώ. Επίσης μου αρέσει πολύ και η Kate Bush (οι καλύτερες στιγμές της νομίζω είναι το Cloudbusting, και το Don't Give Up με τον Peter Gabriel...)

Σκέφτομαι ακόμη τι πρέπει να κάνουμε για το εορταστικό τεύχος του Strange 150, που πλησιάζει. Θα δούμε.

Από τηλεοπτικές σειρές που αναφέρεις εσύ φίλε Συνταξιδιώτη, κι εγώ και φίλοι μου και συνεργάτες βλέπουμε πολλές καλές. Όλες αυτές που αναφέρεις είναι καλές. Τελευταία εγώ προσωπικά ξεχωρίζω το Fringe, το Game of Thrones, το The Walking Dead, και μερικές άλλες.
(δεν γνωρίζω για τον Καποδίστρια που λες, πέρα από τα γνωστά, θα το ψάξω)
Ο Ν. Φερεσιάδης τελευταία απέχει από δημοσιεύσεις για δικούς του προσωπικούς λόγους, αλλά ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψει, διότι και σε όλους εμάς αρέσουν πάρα πολύ τα πάντα ενδιαφέροντα κείμενά του.

Η καθιερωμένη μεγάλη ετήσια ομιλία μου στην Αθήνα, μάλλον θα καθυστερήσει λίγο, θα ενημερωθείτε όμως σύντομα πότε θα γίνει, όσοι ενδιαφέρεστε -και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό.

Σας ευχαριστώ επίσης εκ καρδίας για τα ενθαρρυντικά σχόλια σας για το Strange, και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε μια όσο καλύτερη ανταπόκριση από τα αληθινά και ενεργά ενδιαφέροντά μας στο περιοδικό.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε,
και Καλή Ανάσταση!

Σας ευχαριστώ πολύ για κάθε θετική σκέψη σας.
(θα επανέλθω εδώ σύντομα)

Π. Γ.






ANDRIANOS T. είπε...

παντελη καλησπερα. παλι σε σειρες θα αναφερθω και συγκεκριμενα στο da vinci's demons. νομιζα οτι το σεναριο το εχεις γραψει εσυ ή καποιος απο το strange. τι κεραμιδα ηταν αυτη; αποκρυφη γνωση, συνωμοσιολογια, συνωμοσιες, ιντριγκες, απαγορευμενη επιστημη. εχω παθει σοκ. θελω την γνωμη σου.

Johnnie είπε...

Κανα νέο για την Μαρία-Λουίζ Μπιργκίτα Χάινιτς (the cave woman) έχουμε;

Anonymous είπε...

Λοιπόν, σήμερα το βράδυ οταν όλοι θα χουν κοιμηθεί , ξέρετε τι θα κάνω; Θα βγάλω το παντελόνι της πυτζάμας μου και θα το φορέσω ανάποδα. Έπειτα θα κάτσω πάνω στα σκεπάσματα και θα βάλω το μαξιλάρι μου στο κεφάλι μου σαν καπέλο, θα κλείσω τα μάτια μου με τα δυο μου χέρια και θα ψιθυρίσω τρείς φορές : "Τεκελίλι-Τεκελίλι-Τεκελίλι!" και θα περιμένω να ακούσω την πανέμορφη μουσικούλα του νέου τεύχους του Strange.


:-)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παντελή πότε θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του strange;μας έχει λείψει..

Ανώνυμος είπε...

Εχω μπερδευτεί λίγο, έρχεται η συντέλεια του κόσμου ή οι εξωγήινοι και το περιοδικό δεν βγαίνει, ή μήπως ερχεται o κθούλου ?

Μπορείτε να απαντήετε σε ένα άρθρο στο καινούργιο Strange.

Π. Β. Γ. είπε...

Συνταξιδιώτες, ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας και την ενθάρρυνσή σας.
Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε...
Π. Γ.

υ.γ. (Τεκελίλι!)