Οι ιστορίες ταξιδεύουν στον χρόνο με τρόπους ανεξιχνίαστους. Αναπαράγονται μυστικά μέσα από άλλες ιστορίες, εκπέμποντας ιδέες αγνώστου προελεύσεως –αέναα δημιουργώντας την Μυστική Ιστορία των Ιδεών… Οι αναμεταδότες τους αγνοούν την αρχική πηγή της εκπομπής, που λαμβάνεται συνεχώς από νέους ξενιστές, και παραλλάσσεται διαχρονικά με συνθετικές διακυμάνσεις.
Οι γνώσεις και οι αναγνώσεις διανοίγουν την ροή της πληροφορίας –που εξελισσόμενη συνθέτει και κάποιες κομβικές εστίες, που, δια μέσω των οποίων, αν ανακαλυφθούν, όλα συνδέονται… Η διανόηση και η κατανόηση, όπως οι εντυπώσεις, οι διατυπώσεις και οι εκτυπώσεις, και οι ανακαλύψεις τους, καταλήγουν σε πνευματικά συμβάντα που περνούν απαρατήρητα από τους πολλούς, αλλά προσφέρουν την έμπνευση για αφυπνίσεις, υπερβάσεις,εξερευνήσεις και δημιουργίες. Έπειτα, οι επιρροές ταξιδεύουν.
Η αντίσταση στην επιβαλλόμενη πραγματικότητα του κόσμου, εξαρτάται από μία ιδιαίτερη ροή πληροφορίας και γνώσεων, η οποία κυκλοφορεί αοράτως και επιλεκτικά. Οι προεκτάσεις που διανοίγονται από αυτήν την εκπομπή, προεκτείνουν την πραγματικότητα του δέκτη. Αναμεταδίδεται συνεχώς. Σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει από πού ακριβώς εκπέμπει. Εκπέμπει από το…Πουθενά. Αόρατη, υπόγεια, εκκεντρική, μακριά από το κατεστημένο κέντρο και το κύριο ρεύμα, συναρπάζει, διασυνδέει και διδάσκει τους αναζητητές, θα έλεγε κανείς, με ένα Αόρατο Κολλέγιο…
Ανάμεσα από τους μεγάλους σταθμούς και από τα παράσιτα, διακρίνεται μία νέα συχνότητα:
Οι Εκδόσεις “Αόρατο Κολλέγιο”, έρχονται από το Πουθενά, και θα εμφανίζονται και θα εξαφανίζονται για να εκπέμψουν με όλους τους τρόπους εκεί έξω, πολύ ιδιαίτερα βιβλία, σε περιορισμένα αντίτυπα,προς ιδιαίτερους παραλήπτες.
Σπάνια θέματα, ψιθυριστές διηγήσεις, ανταποκρίσεις από αλλού, εναλλακτικές κοσμοθεάσεις και ειδικές μελέτες: μια μυστική ροή πληροφορίας και ιδεών είναι εδώ, απόκρυφη για τους πολλούς, αλλά μπορεί να έχει ένα βιβλίο μόνο για σένα. Δεν είμαστε παντού, αλλά μόνο εκεί που θέλουμε.


Αν όντως θέλεις να συντονιστείς με το Αόρατο Κολλέγιο: 
Μην μας αναζητήσεις, θα σε βρούμε εμείς…