GOODBYE NEW WORLD ORDER - Το Νέο Τεύχος του Περιοδικού STRANGE


27 comments:

Ανώνυμος είπε...

hallo space boy

Πολύ καλό το άρθρο σου για το χάκινγκ...πολύ σωστά το έθεσες εν γένη. Εδώ sir mar και g.srs και μας το είπανε χύμα μετά το brexit του back in ham.

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται ότι η OWO θα παίξει το έργο Αντιχατζηχρήστος the end of times με ημιεπιτυχία...προκειμένου να έλθει στα πράγματα, προσπαθώντας να μανιπουλάρει το δεξιόστροφο ογκούμενο που έρχεται παγκοσμίως (δεξιόστροφο αντισυστημικό ρεβολουσιόνε της τσακισμένης μεσαίας τάξης) και μου φαίνεται ότι οι μοναχικοί παίκτες θα κοιτάξουν να εδραιωθούν (ο πόλεμος αναμετάξυ τους...είναι πλέον ολοφάνερος και βάζει τα γέλια και τα κλάματα ο παρατηρητής, είτε στην apple, είτε στην db, είτε στις αμέρικαν ελέκτιονς, είτε στην σινική, είτε στα χόλυγγουντ σκηνικά του αλεπίου). Αυτό που έχει την πιο μεγάλη πλάκα, είναι ότι τα καθ΄ ημών μμε, ως τριτοκοσμικά θα το μάθουν μετά 10ετίας, εφόσον συνεχίζουν ανηλεώς το ίδιο τροπάριο, που σε τελική λειτουργεί ανάποδα, εφόσον ουδείς εκ των εγκεφάλων τους καταλαβαίνει το τι σημαίνει αντανακλαστικό (το ίδιο και στην εσπερία)...στον ''διογκούμενο'' θύμο του λαουτζίκου (κωδικός λύσιμο Προμηθέως που έλεγε και ο αείμνηστος ΙΦ)...προκειμένου να αλλάξουν οι πόλοι Ατλαντα-Ηρακλέα...μουλτιπολάριτυ που θα λένε από εδώ και πέρα.

Στα καθ' ημών όλοι καταλαβαίνουν ότι η τελευταία 'αστική' κυβέρνηση θα είναι η επόμενη και μετά...θα αναδειχτούν εκ των πραγμάτων αυτοί που θα προσπαθήσουν να ηγηθούν της τάσης...

δεν είναι τυχαία και η κόντρα...Φαναριού με Αυτοκέφαλη που λαμβάνει διαστάσεις πλέον

η φάση είναι ότι...μόνο ο 'τίμιος' ΚΒ ως πρόδρομος κωδωνοκρούστης...πολύ σωστά μιλάει από τώρα στα 'underground' μη πανελλαδικά κανάλια για πολυπολικότητα, που θα αντικαταστήσει όπως φαίνεται τα essays περί globalization που ζητάγανε κάποτες από τους υποψήφιους μεταπτυχιακούς τα πανεπιστήμια της δύσεως.

Εν πάσει περιπτώση το έτος 2020 είναι το σημαντικό, σε σχέση με το αν οι βαβυλώνιοι (πιθανότατα) του σήμερα επαναλάβουν ή όχι ότι κάνανε παλιότερα σε αυτούς που θα συμπληρώνουν 72 χρόνια ζωής. Εκεί θα δούμε καθαρά τους χάκερς-δούρειους ίππους και το πιό σχέδιο είναι καλύτερο, καλυτερότερο και ποιό 'άνωθεν'.

Φιλούθκια και να είσαι καλά

...

Anwrimos είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=fIMy5Q0BXEE

Πιστευετε ειναι αληθινο το βίντεο; Τι αποψη εχετε το φαινομενο των χημικων ουρών; Συμβαινει οντως κατι παραξενο ή ειναι απλα τα καυσαέρια που ψύχονται; Και αν συμβαινει οντως και μας ψεκαζουν, ποιοι κ γιατι; Και πως ειναι δυνατόν να μην επηρεάζονται κ οι ιδιοι, που παιρνουν αποφασεις για κατι τέτοιο;

Από την άλλη, οι επιστημονες ειναι κατηγορηματικοι, δεν υπαρχει λενε ψεκασμος, κανανε στατιστικες μελέτες και μετρήσανε αυτα που αφηνουν τα αεροπλανα.
Μπορειτε να γραψετε ενα αρθρο γι αυτα, στο επομενο τευχος, απο τη σκοπια τη δικη σας και οχι την πεπατημενη συνωμοσιολογικη που εχουμε συνηθισει;

Ο Ιων Μαγγος, που γραφει στο περιοδικο, θεωρει δεδομενο οτι μας ψεκαζουν, χωρίς να εχει παραθεσει ποτε καποιες μετρησεις ατμοσφαιρικων σωματιδιων. Πως μπορει να ειναι καποιος σιγουρος χωρίς σοβαρά αδιασειστα στοιχεια, για κατι τοσο σημαντικο;

Π. Β. Γ. είπε...

@ Anwrimos :

Συνταξιδιώτη, το βίντεο που μου παραθέτεις, δυστυχώς, όχι, δεν είναι αληθινό.
Δεν έχω τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο για να καταδείξω πως και τι ή να επιχειρηματολογήσω εδώ γιατί δεν είναι αληθινό, αλλά...take my word for it.
Είναι κατασκευασμένο, και, για τους ανθρώπους που μπορούν να τα διακρίνουν αυτά τα πράγματα, είναι ολοφάνερο. (Φαίνεται, μάλιστα, ιδιαίτερα πολύ αυτό, γύρω στο 2.26)
ΟΜΩΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ : Το ότι είναι κατασκευασμένο αυτό το βίντεο, ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα που το βίντεο αυτό "υποδύεται". Μιλάμε για το συγκεκριμένο βίντεο και όχι για το συγκεκριμένο φαινόμενο...
Και, αυτό είναι το πρόβλημα που δημιουργούν αυτά τα βίντεος : ο περισσότερος κόσμος, μέσα στην αφέλειά του, νομίζει ότι επειδή ένα (ή περισσότερα) βίντεο είναι φάρσες ή απάτες ή ό,τι άλλο, ότι δεν ισχύει και το ζήτημα που αυτά τα βίντεο "υποδύονταν".

Αυτό που λες για τους..."επιστήμονες", εγώ δεν ξέρω κανέναν που να λέγεται «οι επιστήμονες», πόσο μάλλον αυτός ο κανένας να μιλάει κιόλας, και να έχει και άποψη, πόσο μάλλον στατιστικές (;) μελέτες ή μετρήσεις (;).
(και...«τα αεροπλάνα»; ποιά αεροπλάνα ακριβώς;...)

Το ζήτημα των Chemtrails, όσο μπορεί να σχολιαστεί εδώ, το έχω σχολιάσει στα σχόλια αυτού του blog στο παρελθόν, (και δεν έχει αλλάξει η γνώση μου και η γνώμη μου περί αυτού) , εδώ :

http://giannoulakis.blogspot.gr/2012/04/strange.html


Επίσης, το Strange έχει κάνει αφιέρωμα στα Chemtrails, (όπου, εκεί, εγώ προσωπικά, το έχω εξαντλήσει το ζήτημα και δεν βρίσκω ότι έχει νόημα να γράψω κάτι παραπάνω, που μάλλον θα είναι φλυαρίες δηλαδή από ένα σημείο και μετά. Έχω καταθέσει την δική μας έρευνα και την άποψή μου), αυτό ήταν το τεύχος (145 - Δεκέμβριος 2012)
>>>
http://giannoulakis.blogspot.gr/2012/12/strange.html

Το φαινόμενο των Chemtrails και των "αεροψεκασμών" είναι αληθινό, ισχύει, (αν και αυτό δεν σημαίνει πως οτιδήποτε λέει κανείς για αυτό, ότι ισχύει επίσης...)

Ο αγαπητός μου Ίων Μάγγος, που αναφέρεις, είναι αληθινά ένας θησαυρός γνώσεων και παρατηρήσεων, και έχει γράψει πάρα πολλά πράγματα (εννοώ πάρα πολλά) για όλα αυτά, απλά τυχαίνει εσύ να μην τα έχεις όλα υπ' όψιν σου, κι αυτό είναι όλο.
(Δεν μπορεί κανείς να γράφει συνέχεια τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, μήπως και κάτι δεν το έχει διαβάσει κάποιος...)

Από την άλλη, αν εσύ π.χ. για ένα ζήτημα μού γράψεις ένα «αδιάσειστο» στοιχείο, κι εγώ το πιάσω και το κουνήσω και σειστεί, τότε, δεν παύει να είναι «αδιάσειστο»;;
:-) Όπως ό,τι σου γυαλίζει δεν είναι χρυσός, έτσι και ό,τι δεν το κουνάς είναι «αδιάσειστο», φίλε Συνταξιδιώτη.

Τέλος, στο άλλο που λες για «αυτούς», εδώ φίλε συζητάμε με μεγάλο φόβο επί δεκαετίες περί πυρηνικού πολέμου, χωρίς να αναλογιστούμε πώς είναι δυνατόν να μην επηρεάζονται «οι ίδιοι» από κάτι τέτοιο. Στους αεροψεκασμούς θα κολλήσουμε τώρα;...
Πάρε ένα σενάριο, αν θέλεις σώνει και καλά ένα τέτοιο : ίσως «δεν είναι εδώ» (ή εκεί που είσαι εσύ, τέλος πάντων).
Χαίρε


@ Ανώνυμος :

ω, Helloοο Space Boy...!
(Where have you been?...)

Π. Γ.


Ανώνυμος είπε...

here and now boy...και εγώ χαίρομαι που επέστρεψες παρά τις δυσκολίες

ασχολούμαι με κάτι projects στο big wall στα υπερσμήνη...εκεί έξω, τώρα που εμφαίνονται εμφανώς οι κώνοι και στα 'επιστημονικά' όργανα, αλλά με έχει πιάσει μια τάση τώρα τελευταία να μπαίνω σε περίεργα φόρα της εσπερίας και του μέσης ανατολής και να μπανίζω τα περσέπτιονς του κόσμου...


ps-Επειδή και εγώ έχω παρατηρήσει ότι ο ΝΛ είναι αρκετά ακριβολόγος σε πολλά που λέγει...και επειδή βλέπω και την δικιά σου εποπτεία αλλά και του ΔΤ να τον εποπτεύει, μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω τι τύπος είναι ? Πιστεύω δηλαδή ότι τον έχεις γνωρίσει προσωπικώς...οπότε αν επιθυμείς πες μου 2-3 για το ποιόν του...

thanks boy

...

Π. Β. Γ. είπε...

Hey Space Boy,
στείλε κανένα email (στου Στράνγκε το gmail) να τα πούμε γι' αυτό και για άλλα
να κανονίσουμε και για κανένα κείμενό σου αν θέλεις και έχεις διάθεση

χαθήκαμε ανεπίτρεπτα (εγώ φταίω μάλλον)
Be Seeing You
Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

ok boy...θα επικοινωνήσω στην πρώτη ευκαιρία

kisses

Anwrimos είπε...

Κυριε Γιαννουλακη, πολυ καλο το καινουριο τευχος, αν και ακομα το διαβαζω, ειχε ακρως ενδιαφεροντα και πρωτοτυπα θεματα. Παντα ειστε, ενα βημα μπροστα!!!
Επίσης, δηλωνω μεγάλος θαυμαστης της Ηω Αναγνωστοπουλου...
Δεν μπορω να καταλαβω που "κρυβεστε" ολοι εσεις που εχετε τοσο ενδιαφερον ως ατομα, γιατι γυρω μου οι περισσοτεροι ειναι βαρετοί (ίσως να μαι κ εγώ βαρετος δεν το γνωρίζω, βεβαια)...
Επισης, εχω μια ιδέα θα μπορουσατε να κανετε καποια sessions ραδιοφωνικες εκπομπουλες, μεσω καποιου stream πχ twitch ή youtube. Δωρεαν νομιζω ειναι η εγγραφη, για να ενισχυθει κ να μεγαλωσει η κοινοτητα του STRANGE. Προσωπικα δε μ αρεσει το facebook κ μου φαινεται ξεπερασμενο, ακομα εχει μαζευτει ολη η πλεμπα, η οποια κοινοποιει συνεχως ανοησιες. Ενώ δε γινεται καμια σοβαρη συζητηση. Στην καλυτερη ξεκατινιασμα (που προσφερει κ λιγο γελιο τουλαχιστον), στη χειροτερη καποιο βιντεο ως αποδεικτικο στοιχειο-επιχειρημα ή πηγη!

Α επισης παρηγγειλα το Three Stigmata of Palmer Eldritch, Valis από Philip K. Dick και Songs of a Dead Dreamer από Τhomas Ligotti. Αν μπορειτε στειλτε μου την αποψη σας γι' αυτα- οταν βρειτε χρονο!

Σας στέλνω και ενα ωραιο album που ανακαλυψα! Το ακουω οταν παω για τρεξιμο συνεχως...
https://www.youtube.com/watch?v=BSx_q-uYVfc

Π. Β. Γ. είπε...

Ναι, κι εμένα μού άρεσε το καινούριο τεύχος. Χαίρομαι που σου άρεσε.
(Είμαι κι εγώ θαυμαστής Ηώ Αναγνωστοπούλου, εννοείται).
Κρυβόμαστε για να μην μας ανακαλύψουν οι βαρετοί. Κρύψου κι εσύ!

Έχω κάνει πάρα πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές στο παρελθόν, δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει και τόσο κάτι τέτοιο πια, αν και ομολογουμένως θα μου άρεσε, είναι διασκεδαστικό.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να γίνεται κάτι τέτοιο στο ίντερνετ, υπάρχει πολύ μεγάλο χάος, σκοπός είναι κάτι τέτοιο να είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, με ιδιαίτερους αποδέκτες.
Μπορεί. Δεν ξέρω πώς. Θα δούμε.
Η «κοινότητα του Strange», όπως το θέτεις, ήταν και είναι πολύ ιδιαίτερη, και είναι αυτή που είναι, δεν μπαίνει θέμα να μεγαλώσει, αυτοί που όντως ενδιαφέρονται γι' αυτά τα πράγματα, μάς παρακολουθούν.
Ανάλογα με τις δυνάμεις μας ή την διάθεσή μας, κατά καιρούς κάνουμε διάφορα.

(Υπάρχει ένα μικρό παράξενο κανάλι του Doctor Shambala στο Youtube, γράψε : Doctor Shambala Presents...)

Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με το Facebook, δεν με ενθουσιάζει να έχω ένα ενεργό προφίλ, αλλά έχουμε μια πολύ ωραία Σελίδα του Strange στο FB, για τους Συνταξιδιώτες μας που είναι εκεί, οι οποίοι είναι αρκετοί και όλοι τους πολύ ιδιαίτεροι.
Τα διάφορα Social Media είναι καθρέφτισμα της εξωτερικής κοινωνίας, τί άλλο να περιμένεις από αυτά... Όμως συνήθως αποτελούνται και από κύκλους ανθρώπων, οπότε είναι και ανάλογα σε ποιούς κύκλους κινείσαι ή παρακολουθείς. Υπάρχουν λοιπόν εκεί και κύκλοι ιδιαίτερων ανθρώπων, πολύ όμορφοι και ενδιαφέροντες. Κατά τα άλλα, γιατί σε ενδιαφέρει τί κάνουν όλοι οι υπόλοιποι; άσε τους να κάνουν ό,τι θέλουν.
Κι εγώ θα ήθελα πολύ να αλλάξω τον κόσμο, να μην είναι όπως είναι, αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια που πάντα μάς χαλάει τα σχέδια : ο κόσμος δεν θέλει να αλλάξει! χαχα.

Το The Three Stigmata of Palmer Eldritch είναι ένα από τα 5-6 καλύτερα βιβλία του Philip K. Dick, κατά την γνώμη μου, και ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ σε αυτό το genre. Το Valis, φυσικά, επίσης, είναι το αριστούργημά του.
Είναι και τα δύο συνταρακτικά...
Νομίζω ότι είναι από τα βιβλία που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει διαβάσει κάποιος που ενδιαφέρεται για τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε. Πολύ καλή η επιλογή σου, λοιπόν!

Πολύ όμορφο το άλμπουμ που ανακάλυψες. Το ακούω.

Εμένα, τον τελευταίο καιρό, μού άρεσαν πολύ αυτά τα τρία άλμπουμς :

https://www.youtube.com/watch?v=DvPUaMHUzgk

https://www.youtube.com/watch?v=LL998ajnjN4

https://www.youtube.com/watch?v=4e_DoOpYyyI

Χαίρε
Π. Γ.

Anwrimos είπε...

Ποια ειναι η αποψη σας για το Νομπελ Λογοτεχνιας στον Ντυλαν;

Όσο υπάρχουν ζωντανοί συγγραφείς όπως οι Πίντσον, ΜακΚάρθυ, Μουρακάμι, Ροθ, Ντελίλο, Κούντερα κλπ, είναι ακατανόητο να το δίνουν σε στιχουργούς. Στο φινάλε-φινάλε, αν ήθελαν να ξεφύγουν λιγάκι από την πεπατημένη, υπάρχει και ο μεγάλος Λέοναρντ Κοέν, που έχει γράψει και βιβλία εκτός από ποίηση και στίχους τραγουδιών. Του χρόνου να το δώσουν στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και του παραχρόνου στον Μικ Τζάγκερ.

Π. Β. Γ. είπε...

Μου αρέσει πολύ ο Bob Dylan, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Βάρδους της εποχής μας, και είναι σίγουρα ένας από τους 2-3 μεγαλύτερους τραγουδοποιούς και στιχουργούς του αιώνα.
Είναι μία μεγάλη αναγνώριση το βραβείο Νόμπελ, και νομίζω ότι του αξίζει.
Καταλαβαίνω, φυσικά, και αυτά που λες.
Δεν γνωρίζω τα ακριβή κριτήρια με τα οποία ξεχωρίζουν το εκάστοτε πρόσωπο και κάνουν τις βραβεύσεις στα Νόμπελ, (θυμάμαι μία μεγάλη λίστα ανθρώπων που εγώ δεν κρίνω ότι το άξιζαν).
Γράφουν πάντα και ένα μήνυμα ως αιτιολογία του βραβείου (που το συνοδεύει), και στην περίπτωση του Dylan είναι αυτό :
«...For having created new poetic expressions within the great American song tradition»
Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό. Είναι δηλαδή αλήθεια η δηλωμένη αιτιολογία του βραβείου, κατά την άποψή μου (και όχι μόνο, προφανώς).

Κοίταξε, δεν υπάρχει ένα ξεχωριστό Νόμπελ για την Ποίηση, είναι --και σωστά-- μέσα στην Λογοτεχνία. Literature είναι τα πάντα, όλο το πανόραμα της γραφής, είναι η Λογοτεχνία.
Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι συγγραφείς, σε διάφορες φάσεις το δίνουν σε ποιητές (όπως π.χ. στους δικούς μας Σεφέρη και Ελύτη, ή στον W. B. Yeats, στον Seamus Heaney, κ.ά.) Και ο Dylan είναι σαφώς μεγάλος ποιητής (εκτός από μουσικός και συνθέτης), μέσα στην Ποίηση είναι και η στιχουργική, περί Ποίησης πρόκειται. (Δεν έχει σημασία, δηλαδή, αν ένα ποίημα είναι μελοποιημένο).
Από την άλλη, πέρυσι έδωσαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας σε μία Ουκρανή Ιστορικό (Svetlana Alexievich), γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες τότε γι' αυτό που λες; και διαμαρτύρεσαι τώρα για τον Dylan; --που όντως το αξίζει ο άνθρωπος.
Φυσικά, όπως είπα, της το έδωσαν με το σκεπτικό ότι και η Ιστορία είναι μέσα στην Λογοτεχνία (και όλα), και το έχουν δώσει και σε φιλόσοφους για την φιλοσοφία τους, πχ στον Bertrand Russel ή στον Henri Bergson. Και, έχουν δώσει Νόμπελ Λογοτεχνίας ακόμη και στον Γουίνστον Τσώρτσιλ!! (για τις Ιστορικές συγγραφές του).
Δηλαδή, με λίγα λόγια, δεν είναι ένα βραβείο που δίνεται μόνο σε τύπους όπως ο Κούντερα, κι αυτό φαίνεται από το ιστορικό των βραβεύσεων.
Οπότε, δεν είναι καθόλου περίεργο να βραβεύουν π.χ. τον Bob Dylan, για το υπέροχο ποιητικό έργο του.
Όντως, επίσης θα το άξιζε, κατά την άποψή μου, και ο Leonad Cohen, για την ποίησή του, αλλά μπορεί να τον βραβεύσουν σε κάποια άλλη στιγμή (ή μπορεί να ήταν και υποψήφιος, δεν το ξέρω).

Και βέβαια, υπάρχουν αμέτρητοι μεγάλοι Λογοτέχνες, που δεν έχουν πάρει Νόμπελ Λογοτεχνίας, και αμέτρητοι ακόμη δεν θα πάρουν στο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε.
Συμβαίνει απλώς διότι είναι πολλοί, ενώ το βραβείο είναι ένα, μία φορά τον χρόνο.
Πολλές φορές, μάλιστα, να το ξέρεις, για αυτού του είδους τα βραβεία συχνά υπάρχει έντονη «αναμέτρηση» μεταξύ υποψηφίων ιδίου «μεγέθους», και, οι επιτροπές, για να βγουν από την δύσκολη θέση, το δίνουν σε κάποιον «τρίτο», ένα εναλλακτικό πρόσωπο.
Είναι απλά ένα βραβείο, παρ' όλο που θεωρείται μέγιστη διάκριση, δίνεται από ένα ιδιωτικό ίδρυμα, κάνουν ό,τι θέλουν. Το ίδρυμα είναι το Nobel Foundation (ευεργεσίας Άλφρεντ Νόμπελ, από τις τύψεις του για τις δολοφονικές και πολεμικές του εφευρέσεις) και το μεγάλο χρηματικό ποσό, και η υπό ανάθεση επιτροπή είναι τέσσερα-πέντε μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας.
Δεν μπορούμε εμείς, δηλαδή, να έχουμε άποψη σε κάτι δικό τους, είναι δικό τους σε όποιον θέλουν αυτοί το δίνουν.
Εγώ απλά χαίρομαι που το έδωσαν σε κάποιον που να το αξίζει όντως, και τον οποίο εκτιμώ. Για τον ίδιο λόγο χαίρομαι για τον Kippling ή τον Herman Hesse κ.ά., και δεν χαίρομαι για πάρα πολλούς άλλους, όχι για κάποιον άλλο λόγο.

Αυτά είχα να πω, Συνταξιδιώτη, για τα τεκταινόμενα στα μεγάλα σαλόνια.
Χαίρε
Π. Γ.






Anwrimos είπε...

Η αποψη μου ειναι πως τον προωθει η παλια γενια των χιπης, η οποια εγινε η καπιταλιστικη, άρχουσα ελιτ της εποχης μας, και η οποια ισως αισθανεται τυψεις για τα ξεχασμενα οραματα, ιδανικα κ τους αγωνες που ειχαν ως νεοι και τα οποια προδωσαν στο βωμο του χρηματος και των διευθυντικων θεσεων

Anwrimos είπε...

I'm a Dylan fan, but this is an ill conceived nostalgia award wrenched from the rancid prostates of senile, gibbering hippies. -Irvine Welsh

Π. Β. Γ. είπε...

Μπορεί να παίζει κι αυτό, κάπου, γιατί όχι. (Αλλά, π.χ. εγώ εγκρίνω αλλά δεν είμαι χίππυ, όπως το θέτεις, ούτε ήμουν ποτέ).
Μάλλον δεν έχεις υπ' όψιν σου όλο το τεράστιο έργο του Dylan (πχ ως life achievement award), ή δεν το συνειδητοποιείς, και το πόσο απεριόριστα influential ήταν και είναι η ποίησή του και τα τραγούδια του... Μιλάμε για ανυπολόγιστη επιρροή, τόσο μεγάλη...
(Και, επιπλέον, μιλάμε για την Αμερικανική μουσική παράδοση [και την ποίηση], όχι για τους χίππυς και τα δικά τους, έχεις κάποια άλλη εικόνα για τον Dylan, προφανώς...)

(O -συμπαθής κατά τα άλλα- Irvin Welsh, που μιλάει, δεν έχει καμία απολύτως επιρροή πέρα από μία σκηνή στο Εδιμβούργο, και συγγραφές για junkies κλπ... Το "Ill Conveived" που λέει, κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να το ξανασυλλογιστεί για τον εαυτό του).

Γενικά, πάντως, θα πρέπει να θυμάσαι ότι οι «αντίπαλες παρατάξεις» δεν είναι αυτές που φαίνονται. (Αν θέλεις να δεις αυτό το ζήτημα με τέτοια οπτική).

Τέλος πάντων, όπως είπα, δικό τους είναι το βραβείο, όπου θέλουν το δίνουν. (Πχ ασχολείσαι σε ποιούς και γιατί δίνει βραβεία το Rotary Club ή το Harvard;)
Τί μάς νοιάζει εμάς;
Απλά, επειδή είναι φημισμένο και πολυσυζητημένο, όταν το δίνουν σε κάποιον που όντως αξίζει, λέμε ΟΚ μπράβο. Όχι πάντα δηλαδή.
Τώρα, σε ποιον άλλον θα έπρεπε να το δώσουν επίσης, τρεχαγύρευε...

Άν το πάμε έτσι, τότε γιατί δεν έδωσαν ένα Νόμπελ Λογοτεχνίας στον H. P. Lovecraft;; διαμαρτύρομαι.

Π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

Εδω δεν το εχουν δωσει στον Συγγραφεα τον Χ.Λ.Μπορχες.........

Unknown είπε...

Τρομερή φυσιογνωμία ο τύπος στο εξώφυλλο με αυτήν την περίεργη... πώς να την πεις, κεφαλοθήκη; Τέλος πάντων, υπάρχει στ' αλήθεια;

Π. Β. Γ. είπε...

Ναι, υπάρχει στ' αλήθεια ο Jay Leno.

Anwrimos είπε...

Διαβασα για πολλοστη φορα την ιστορια του Λιγκοττι η Μεδουσα και τυχαια ανακαλυψα αυτη την καταπληκτικη συνθεση:


Η Τιμωρία της Μέδουσας
https://www.youtube.com/watch?v=Maz6n5hYv68

Unknown είπε...

Είδα φωτογραφίες, είχα φανταστεί το πρόσωπό του διαφορετικό. Το σαγόνι βέβαια δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα κ.Γιαννουλακη!Συγχαρητήρια για ολα όσα έχετε προσφέρει στον χώρο της αναζητησης!Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό σας να ξαναγίνει μια ομιλία για την κουφια γη,οπως είχε γίνει στην ΑΛΣ.Επισης αν έχετε σκεφθεί ομιλία για κάποιο αλλο θέμα οπως σκιεροι,μορα,πνεύματα κλπ.Ευχαριστω πολυ!

Π. Β. Γ. είπε...

Συνταξιδιώτη, ευχαριστώ, μα νιώθω ότι η αναζήτηση μάς προσφέρει, δεν της προσφέρουμε. Χαίρομαι όμως αν έχω προσφέρει κάτι στα κοινά μας ενδιαφέροντα.

Στην Αθήνα στην ΑΛΣ αίθουσα που αναφέρεις, είχα κάνει ένα "σεμινάριο" περί Κούφιας Γης, για τους ενδιαφερόμενους για το θέμα (δεν είχα ξανακάνει ποτέ κάτι ανάλογο για την Κούφια Γη, και ήταν πολύ ωραία), δεν ήταν μια απλή ομιλία. Ναι, από την επόμενη στιγμή ήθελα να το επαναλάβω, και το θέλω ακόμη, χαίρομαι να μιλώ γι' αυτά τα πράγματα σε ανθρώπους που αληθινά ενδιαφέρονται, κι επίσης μου το έχουν ζητήσει πολλοί Συνταξιδιώτες μου, αφού υπήρξαν πάρα πολλοί που δεν είχαν μπορέσει να βρίσκονται εκεί.
Αλλά, όπως ίσως καταλαβαίνεις, είναι ζήτημα οργάνωσης, κάτι τέτοιο.
Δηλαδή, πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα, με κάποιον να συνεργαστώ για την οργάνωση της φάσης, να ενημερωθεί και να συγκεντρωθεί ο ανάλογος κόσμος, κλπ.
Απ' όσο ξέρω, αν δεν κάνω λάθος, η ΑΛΣ δεν υφίσταται πλέον, διάφοροι φίλοι στην Αθήνα που μπορούν να οργανώσουν κάτι, λόγω συγκυριών δεν το έχουν καταφέρει ακόμη, εγώ δεν ζω στην Αθήνα για να το ψάξω εύκολα, και επιπλέον είναι και οι καιροί δύσκολοι. Θέλω να επαναληφθεί όμως, και, αργά ή γρήγορα, ίσως σύντομα, θα το καταφέρουμε.
Το ίδιο ισχύει και μία ομιλία μου, παραδοσιακά, που έχει καιρό να γίνει. Βλέποντας και κάνοντας, δεν ξέρω ακόμη να σου πω.
Περί «Σκιερών» όπως το θέτεις, «πνευμάτων», κλπ, είναι ένα τεράστιο θέμα, και αρκετά ευαίσθητο, και πολύπλοκο ή πολυεπίπεδο, είναι ειδικό, θα ήταν μία δύστροπη ομιλία, αλλά θα μου άρεσε πολύ κι εμένα. Θα το σκεφτώ. Είναι πολλά τα θέματα που θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτά, και, αν και αυτό που λες δεν είναι μέσα στις προτεραιότητές μου, θα μπορούσα ίσως να το συμπεριλάβω με τον τρόπο μου υπό την στέγη ενός ευρύτερου τέτοιου θέματος με πολλά περιεχόμενα, πχ για το Occult, που είναι μια ωραία ιδέα/πρόφαση και ενδιαφέρει τους πάντες.
Στην ειδική του διάσταση, όπως το θέτεις, θα μπορούσε επίσης να είναι ένα "σεμινάριο" ή "Workshop", ακόμη και με πρακτικές ή πειραματικές πτυχές. Έχω πολλά τέτοια κατά νου, θα δούμε.
Δεν βοηθούν οι περιστάσεις, αλλιώς συνέχεια τέτοια θα κάναμε!...
Οτιδήποτε γίνει, τελικά, θα ενημερωθείς, υποθέτω, όπως και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον.
Π. Γ.

Anwrimos είπε...

Ξεκίνησα με το πρώτο επεισόδιο δύο σειρών στο Netflix.

Το Designated Survivor αμερικανικό πολιτικό θρίλερ(;) και το Rebellion ιστορική σειρά εποχής για τα γεγονότα στην Ιρλανδία το 1916.

Και οι δύο ξεκινούν δυνατά και φαίνονται πολλά υποσχόμενες. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να τις δω και τις δύο αλλά μην με ρωτάτε ποια μου αρέσει περισσότερο είναι νωρίς ακόμη αλλά και ελαφρώς άδικο καθότι είναι γνωστή η αγάπη μου για την ιστορία

Unknown είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη χαίρετε. Απ' όλα τα "παράξενα" φαινομενα, περισσότερο μ' ενδιαφέρει η ενδεχόμενη ύπαρξη εξωγήινων. Θα σας υποβάλω λοιπόν την παιδική και αφελή ερώτηση αν νομίζετε ότι υπάρχουν.

Anwrimos είπε...

αυτήν την ωρα για τους ξενυχτηδες αγγλομαθεις στο και με αφορμή το χαλοουιν στο bbc4 extra εχει ενα radio drama τρόμου το stone tape.Μια ομάδα ερευνητών σε στοιχειωμένο σπίτι προσπαθει να αποδείξει οτι τα φαντάσματα είναι γεγονότα του παρελθόντος που έχουν αποτυπωθεί στο περιβαλλον και μπορούν να καταγράφουν σαν ηχητικα ντοκουμέντα στην συσκευή τους το stonetape(ή κάτι τέτοιο τα αγγλικά μου είναι μέτρια)αλλά θα ελευθερώσουν μια πολύ πιο μοχθηρή δυναμη.

Π. Β. Γ. είπε...

@ Anwrimos :

Ναι, αυτές οι σειρές που λες ωραίες φαίνονται. Εμένα μάλλον με ενδιαφέρει το Rebellion.
Αυτήν την εποχή παρακολουθώ το Westworld, που είναι πολύ εξαιρετικό. Επίσης μού αρέσει πολύ και το Preacher.
Κάποιος Συνταξιδιώτης μάς πρότεινε το Falling Water, δεν ξέρω, καλό φαίνεται, θα το δω.
Αυτήν την εποχή αρχίζει πάλι και το The Walking Dead, που γενικώς είναι πάρα πολύ καλό.
Βλέπουμε και τα πρώτα παλιά επεισόδια του Twilight Zone, τα ασπρόμαυρα, είναι πολύ ωραία.
Επίσης, το Stranger Things μού άρεσε πολύ.

Για αυτά που λες για το Stone Tape, ότι τα φαντάσματα είναι γεγονότα του παρελθόντος που έχουν αποτυπωθεί στο περιβάλλον, κλπ : Πρέπει να ξέρεις ότι αυτή η πολυσυζητημένη influential θεωρία, που είναι πολύ ενδιαφέρουσα, προτάθηκε για πρώτη φορά από τον θρυλικό T. C. Lethbridge, και αξίζει κανείς να την ψάξει, στην original της μορφή, και όχι στην ηχώ που έχει προκαλέσει εδώ κι εκεί...
Όλα αυτά σχετίζονται και με το E.V.P. (Electronic Voice Phenomena), για το οποίο στην αληθινή σοβαρή original του μορφή βλέπε το έργο του πρωτοπόρου Friedrich Jurgenson και του Konstantin Raudive.
Χαίρε

@ Νέτης Π. :

Δεν είναι ούτε παιδική ούτε αφελής η ερώτησή σου, είναι μία σοβαρή ερώτηση που μάς απασχολεί όλους.
Η ύπαρξη εξωγήινων είναι κάτι παραπάνω από βέβαια και εντελώς δεδομένη. Εκεί έξω πέρα από την Γη μας, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες εξωγήινοι πολιτισμοί, και αυτό μόνο στον Γαλαξία μας (ποιος ξέρει πόσοι άλλοι στο τιτάνιο Σύμπαν). Αλλά, ξέρεις, αυτό είναι ένα απαγορευμένο θέμα. Οποιαδήποτε γνώση περί αυτού του ζητήματος, είναι σίγουρα η σπουδαιότερη γνώση που μπορεί να έχει κάποιος (ή μία ομάδα ή ένα ίδρυμα ή ένα κράτος, κλπ) και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να την μοιραστούν μαζί μας.
Τώρα, όσο για το άν μάς επισκέπτονται εξωγήινοι, ή αν μάς έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν, (αλλά και για το αν είναι όντως "εξωγήινοι" και όχι γείτονές μας εδώ),
αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, (που δεν μπορώ να θίξω εύκολα εδώ με δυο λόγια), για το οποίο, αν ενδιαφέρεσαι, από πλευράς μου, σε παραπέμπω στην βίντεο συζήτηση μου περί του Εξωγήινου Παρασκηνίου και περί UFOλογίας, σε 6 parts, στο youtube, αν έχεις τον διαθέσιμο χρόνο.
Εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=nKMWeAX61NQ
(και μετά για την συνέχεια δες για το δεύτερο, το τρίτο, κ.ο.κ, μέχρι το έκτο)
Χαίρε


Π. Γ.

Unknown είπε...

Κύριε Γιαννουλάκη καλησπέρα. Η αλήθεια είναι ότι έχω δει και τα έξι κομμάτια τουλάχιστον δύο φορές το καθένα. Η αναδρομή ιστορικά που κάνετε εκεί είναι πολύ κατατοπιστική. Έχω δει και δύο ταινίες από εκείνες που προτείνετε σε εκείνα τα videos.Μου είχε δημιουργηθεί λοιπόν η εντύπωση ότι δεν είχατε τη βεβαιότητα περί της ύπαρξης των εξωγήινων. Γι' αυτό και το ερώτημα. Από την άλλη ένα κάρο απορίες γεννιούνται, θα εκφράσω τώρα μόνο τη μία. Πώς εγώ δεν έχω δει ούτε υποψία εξωγήινου (για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα) τη στιγμή που βλέπω στο διαδίκτυο τόσες περιπτώσεις; Σας χαιρετώ.

Π. Β. Γ. είπε...

Ευχαριστώ που ενδιαφέρεσαι τόσο. (Τα βίντεος εκείνα δεν είναι απλά μία ιστορική αναδρομή, αν και την περιέχουν, είναι μία ανάλυση του UFO-λογικού αντικειμένου, ως ζήτημα).
Όπως είπα, για κάθε μορφωμένο και λογικό άνθρωπο, τουλάχιστον, η ύπαρξη εξωγήινων είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Την έχω και εγώ αυτήν την βεβαιότητα. Μας απασχολεί αν μας επισκέπτονται, κλπ.
Προσωπικά εγώ (και όχι μόνο) έχω καταλήξει, προς το παρόν, στο συμπέρασμα ότι αυτοί που είναι (από πάντα) εδώ, δεν είναι «εξωγήινοι» από άλλους πλανήτες, αλλά κάτι πολύ πιο παράξενο και πολύπλοκο. Ας πούμε, από έναν παράλληλο κόσμο.
Για την απορία σου, γιατί δεν βλέπεις υποψία εξωγήινου στο ίντερνετ, δυστυχώς δεν γνωρίζω για να σου απαντήσω γιατί...
Χαίρε
Π. Γ.

Π. Β. Γ. είπε...

https://www.facebook.com/287783084603599/photos/a.287800027935238.64078.287783084603599/1166985936683305/?type=3&theater