Περιήγηση στην Μυστική Θεσσαλονίκη - 6/1/2018

Thessaloniki Walking Tours --- ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
(Λόγω πολλών συμμετοχών Επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά)

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 επαναλαμβάνουμε την πρώτη από μία σειρά περιπατητικών περιηγήσεων στην "Μυστική Θεσσαλονίκη", με οργάνωση του φημισμένου "Thessaloniki Walking Tours", για να ανακαλύψετε επί τόπου μαζί μας ιδιαίτερα σημεία της άγνωστης πλευράς της πόλης και τις παράξενες ιστορίες τους.
Σας προσκαλώ να γίνετε συνταξιδιώτες μας... Π. Γ.

----------------------(Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης)

Thessaloniki Walking Tours
Καλωσορίζουμε τον Παντελή Γιαννουλάκη και μαζί του εξερευνούμε την “Μυστική Θεσσαλονίκη” μέσα από μια σειρά συναρπαστικών διαδρομών...
Αινιγματικοί τόποι, μυστηριώδεις πύλες και αδιέξοδα, ιστορίες που συνδέουν την αρχαία με την σύγχρονη πόλη, υπόγειες στοές, ανατριχιαστικές αφηγήσεις, μύθοι και αστικοί θρύλοι, παραδόσεις και αντιλήψεις, φάσματα, φαντάσματα, και διηγήσεις όπου το υπερφυσικό και η φαντασία συναντά την Ιστορία. Με οδηγό τον εξπέρ του χώρου στην Ελλάδα, Παντελή Γιαννουλάκη, συγγραφέα, μελετητή και εκδότη, ανασύρουμε άγνωστες ιστορίες από την Θεσσαλονίκη και περιηγούμαστε στις πιο μυστικές της γωνιές.
Σε αυτήν την διαδρομή, την πρώτη μιας σειράς περιηγήσεων που προσεγγίζει την πόλη από μια εντελώς διαφορετική ματιά, περιηγούμαστε σε γωνιές της περιοχής του Αγίου Παύλου και της Άνω Πόλης, μοιραζόμαστε ιστορίες που δεν σας διηγήθηκε ποτέ κανείς, και φέρνουμε στην επιφάνεια μια αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, αφήνουμε πίσω μας την καθημερινότητα και εισχωρούμε όλοι μαζί σε έναν μυστικό κόσμο ακολουθώντας έναν συναρπαστικό αφηγητή.

Σημείο Συνάντησης: Στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”

'Ωρα: 15:45

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
info@thessalonikiwalkingtours.com
& 6978.186.900-1, 2310.424.916

(είναι ελάχιστες οι διαθέσιμες συμμετοχές)
- - -

9 σχόλια:

Schfacht είπε...

κε. ΠΓ θα ηθελα να σας προτεινω να δημοσιευσετε εδω,αν βεβαια το θεωρειτε πρεπον,
το κειμενο με τιτλο "τα προβληματα των ανθρωπων...και οι λυσεις τους!!!" (συλλογικη δουλεια ειναι?) Καιγομαι να το διαβασω.

iwanna drmp είπε...

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία.
Ποιά πιστεύετε ότι είναι η σκοπιμότητα αυτού του βίντεο; Εννοώ γιατί να γίνει θέμα από το CNN;

https://www.youtube.com/watch?v=-2b4qSoMnKE

(από περιέργεια έβαλα και το προτεινόμενο που βγήκε που φυσικά ήταν αναμενόμενο για το τι θα έδειχνε, παρ' όλα αυτά νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που παραδέχτηκε την ύπαρξη αγνώστων "αντικειμένων":
https://www.youtube.com/watch?v=b7rYRGbsMW0)


Π. Γ. είπε...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. (Τι εννοείτε συλλογική δουλειά; Είναι προσωπική δική μου συγγραφή)
Το άρθρο μου αυτό που αναφέρετε, είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μπει εδώ στο blog, αλλά ίσως δημοσιεύσω εδώ κάποιο απόσπασμά του, γιατί όχι...
Π. Γ.

Π. Γ. είπε...

Καλή Χρονιά!
Στο βίντεο του CNN, πολύ ωραία τα λέει ο τύπος...

(Και πού να δεις και τα βίντεος του Disclosure Project, ή και τα διασκεδαστικά βίντεος των Προέδρων των Η.Π.Α., Κλίντον, Ομπάμα, κ.ά.)
(Άλλωστε, εδώ και καιρό, πολλά από τα μεγάλα κράτη, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, κ.ά., έχουν παραδεχθεί ότι ερευνούν τα UFOs και απελευθερώνουν μέρος των αρχείων τους για τις έρευνες αυτές...)

Ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα του βίντεο; Αυτή που είναι η σκοπιμότητα όλων των βίντεος ανεξαιρέτως (και όχι μόνο)...
Σε ομιλίες μου έχω διατυπώσει τον εξής Νόμο : Οτιδήποτε λέγεται δημοσίως (γιατί να βγει κάποιος και να πει οτιδήποτε δημοσίως;) γίνεται μόνο για έναν λόγο : Για την Δημιουργία Εντυπώσεων.

(Επίσης : Άνθρωποι σαν κι εμένα, στο βίντεο που είδα εδώ, σίγουρα παρατηρούν την συνεχή επισήμανση του ομιλητή με την λέξη AIRCRAFT...)

Όλο το UFOλογικό ζήτημα, όσο μπορεί να συζητηθεί συμπυκνωμένα δημοσίως, το έχω σχολιάσει ενδελεχώς σε έξι ώρες βίντεο μου που υπάρχει στο Youtube με τον τίτλο "Το Εξωγήινο Παρασκήνιο", όπου μπορείς να βρεις πολλές από τις θέσεις μου σε όλα αυτά που λέγονται εδώ...

Στο άλλο βίντεο, με τον -συμπαθή κατά τα άλλα- Neil DeGrasse Tyson, εκτός από το γεγονός ότι είναι προωθημένος κανονικότατος spokesman του Κατεστημένου, επιπλέον αν κρίνουμε από το ότι παρουσιάζει την νέα version του Cosmos, εμφανίζεται ως "διάδοχος" του Carl Sagan, ο οποίος ήταν εντελώς αρνητική προσωπικότητα για την έρευνα των UFOs και εξαιρετικά εγκάθετος. Ακολουθεί τα ίχνη του Sagan πιστά. Είναι ο νέος Spokesman... Δεν του δίνω καμία απολύτως σημασία. Είναι, ας πούμε, Entertainer.

Όλο το μυστήριο του πράγματος, είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μυστήριο που δεν θα λυθεί ποτέ, δημοσίως, όπως πολλοί ελπίζουν. Διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να λυθεί, δημοσίως.
Έχει λυθεί, φυσικά, σε ιδιωτικό επίπεδο. Ίσως (δεν είμαι σίγουρος) να έχει λυθεί και σε μυστικό επίπεδο. Κανένας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να σου ανακοινώσει εσένα οτιδήποτε. Αντιθέτως, μάλιστα...

Π. Γ.

iwanna drmp είπε...

Σας ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
Ναι, έχω παρακολουθήσει όλα τα βίντεος του Disclosure Project που βρίσκονται στο κανάλι Sirius Disclosure. Βασικά έχουμε ξαναμιλήσει γραπτώς (απλώς είχα άλλο όνομα στο google account) πριν μήνες και σας είχα στείλει και ένα βίντεο από εκει με αφορμή την ταινία που κάνανε πρόσφατα. Έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές και τα 6 βιντεάκια σας για το ουφολογικό ζήτημα, κυρίως επειδή κράτησα σημειώσεις χαχαχ. Όπως και για αυτό που είχατε πει σχετικά με τη δημιουργία εντυπώσεων, το είχα "σημειώσει" καιρό τώρα όταν το άκουσα στο τέλος της ομιλίας σας στο Βαφοπούλειο που είναι ανηρτημένη στο youtube. (Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι θα ήθελα να σας δω ξανά σε κάτι είτε στην τηλεόραση είτε σε ραδιόφωνο.. Είτε ακόμη αν υπάρχουν κι άλλα αρχεία ομιλιών σας για να ανέβουν στο youtube. Μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής εν αντιθέσει με όλους όσους έχω ψάξει που ασχολούνται με αυτά τα θέματα). Σχετικά με το βίντεο που σας έδειξα, εννούσα ότι τώρα τελευταία γίνεται εξαιρετικά συχνά θέμα συζήτησης αυτό το ζήτημα με τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κατά καιρούς παρατηρούνται, τόσο ώστε πήρε μεγάλη έκταση και έφτασε και σε μεγάλα ειδησεογραφικά κανάλια και sites. Και παλαιότερα παιζόταν που και που απλά πλέον η συχνότητά του είναι που μου έκανε εντύπωση και το επισήμανα. Επίσης λόγω χόμπυ και σπουδών, παρακολουθώ πολύ συχνά σελίδες σχετικά με αστροφυσική και παρατηρώ ότι και εκεί υπάρχει έντονη κινητικότητα ειδήσεων σχετικά με ανακάλυψη πλανητικών συστημάτων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή κτλ. Και γενικότερα η αστρονομία σε σχέση με παλαιότερα χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό. Πιστεύετε ότι βρίσκεται κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτό ή είναι μια φυσική κατάσταση της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας; Ή ίσως προετοιμάζεται το συντομότερο δυνατό μια πιθανή μετοίκηση σε άλλους πλανήτες λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων και έλλειψης φυσικών πόρων; Και κάτι τελευταίο σχετικά με αυτό που είπατε ότι έχει λυθεί ιδιωτικά και ίσως και μυστικά. Όταν λέτε "μυστικά" εννοείται τις μυστικές υπηρεσίες; Ειδάλλως, ποιά η διαφορά από το "ιδιωτικά";

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Σου στέλνω ένα άρθρο για ένα γεγονός το οποίο αγνοούσα.
Φαίνεται ενδιαφέρον και αληθινό.

http://menshouse.gr/istories/73670/stenes-epafes-tritou-typou-mera-pou-exogiini-diekopsan-pechnidi-tis-fiorentina-pics

Π. Γ. είπε...

@ iwanna drmp :

Ευχαριστω για την επικοινωνια και για το ενδιαφερον σου. Φανταζομαι ολο και καποιο νεο βιντεο δικο μου θα ανεβει στο youtube αυτην την εποχη. Σε τηλεοπτικες εκπομπες εμφανιζομαι οταν με καλουν και μου αρεσει το εκαστοτε θεμα. Πολυ θα ηθελα να ξανακανω ραδιοφωνικη εκπομπη αλλα δεν μου εχει δοθει ακομη η ευκαρια, μακαρι, μου αρεσει παρα πολυ το ραδιοφωνο.

Κατα την γνωμη μου, οι δεκαδες πλανητες που ανακαλυπτονται, ως φιλικοι προς την ζωη, δεν προκειται να διερευνηθουν ποτε, διοτι ειναι παρα πολυ μακρια,και δεν εχουν κανενα λογο να κανουν μια τετοια τεραστια επενδυση κανενος ειδους, εδω δεν παει κανεις καν στην Σεληνη... Τι διερευνουν μυστικα, απο την αλλη, δεν θα μας το πουν ποτε...
Η αστρονομια, που αναφερεις, οπως εγω εχω διαπιστωσει, ειναι ενα πεδιο στο οποιο σχεδον κανεις δεν ασχολειται με αυτα που συζηταμε, δυστυχως.
Η εντονη κινητικοτητα ειδησεων κυριως υπαρχει διοτι...χρειαζονται συνεχεια ειδησεις να παρουσιαζουν (οι διαφοροι πομποι ειδησεων), οποτε μπαινουν κι αυτα τα θεματα, κι επιπλεον τραβουν την προσοχη του κοινου, και ετσι χρησιμοποιουν αυτες τις ειδησεις κλπ ως "κραχτη" για αναγνωσιμοτητα.
"Μετοικηση" σε αλλους πλανητες δεν προκειται να γινει στην δικη μας ζωη, και για πολλες γενιες ακομη. Στο μεταξυ, θα πρεπει να συνεχισουμε να υπαρχουμε ως πολιτισμος, η και ως ειδος, κατι το οποιο δεν ειναι βεβαιο.
...Αλλα, κατ αρχας, για κατι τετοιο χρειαζομαστε Διαστημοπλοια. Εχουμε Διαστημοπλοια; Υπαρχουν; Οχι! Επισης, μπορει ο Ανθρωπος να ταξιδεψει μεγαλες αποστασεις στο διαστημα; Ζωντανος, δηλαδη. Παρα πολυ δυσκολο κι αμφιλεγομενο. Δεν μου φαινεται οτι υα υπαρξει συντομα τεχνολογια κ τεχνογνωσια τετοια που να ξεπερασει τις απιστευτες δυσκολιες στο διαστημα για μεγαλα επανδρωμενα ταξιδια.
Επισης, δεν ειναι υποθεση της ανθρωποτητας γενικως, δυστυχως, αλλα καποιων ελιτ ομαδων και ειδικων. Δεν ενδιαφερονται για εμας.
Κατα την γνωμη μου, η μονη μας ελπιδα για αυτα τα πραγματα ειναι η εξωγηινη παρεμβαση και βοηθεια. (Ποιος ξερει ομως αν αυτη εχει η θα εχει την ιδια γνωμη).
Απο την αλλη, κυριολεκτικα οτιδηποτε εκπληκτικο κι απιστευτο μπορει ηδη να συμβαινει, αλλα ποιος θα σου το πει εσενα και γιατι να στο πει;....

Ειπα "ιδιωτικα" (απο ιδιωτη-ες) διοτι μπορει π.χ. εγω η εσυ, να το εχουμε λυσει, αλλα θα ειναι ιδιωτικη μας υποθεση.
Ειπα "μυστικα", εφοσον εχει λυθει απο οποιαδηποτε ομαδα η υπηρεσια η φορεα, κλπ, αλλα ειναι δικη τους μυστικη υποθεση.
Τα υπολοιπα, οπως και να το κανουμε, ειναι...show bussiness...

Π. Γ.

Π. Γ. είπε...

@ Ανωνυμος :

Ευχαριστω, ωραιο αρθρακι (εχει μια ωραια σπανια εικονα)
Ναι, ειναι γνωστο το περιστατικο με τις εμφανισεις πανω απο το Ιταλικο ποδοσφαιρικο γηπεδο στην Τοσκανη το 1954. Ειχε δεκα χιλιαδες αυτοπτες μαρτυρες, και με μεγαλη διαρκεια!!
Ειναι λυπηρο που σημερα οι μαρτυρες προσπαθουν να πεισουν τους εντελως αδιαφορους "σκεπτικιστες" οτι οντως καποτε συνεβη κατι τετοιο! Ζουμε σε απαραδεκτες συνθηκες επιβαλλομενης υπνωσης, που φτανει σε γελοιο σημειο...
Αναλογα περιστατικα συμβαινουν καθημερινως. Σχεδον κανεις δεν αναρωτιεται σοβαρα για τιποτε απολυτως.
....Καλυτερα! Αν ηταν αλλιως, και καναμε παρεα και με ολους αυτους τους αμετρητους, θα ειχε πολυ φασαρια γυρω απο το τζακι και θα μας χαλουσε η ατμοσφαιρα...

Π. Γ.

iwanna drmp είπε...

Αν θυμάμαι καλά, ως εξωγήινη παρέμβαση, είχατε αναφέρει και το εξής παράδειγμα: "έδωσαν στον τάδε επιστήμονα με κάποιο τρόπο το φάρμακο για κάποια ασθένεια κτλ". Ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει κάποια "επίσημη" εμφάνιση. Οπότε με βάση αυτό το σκεπτικό ή αυτή τη γνώση(;), δε θα μπορούσαν να λυθούν και άλλα θέματα τεχνογνωσίας για παράδειγμα; Σίγουρα και ο παράγοντας άνθρωπος από άποψη φυσιοδομής είναι από μόνος του ένας μεγάλος περιορισμός για τέτοια μεγάλα βήματα. Και φυσικά δε βγάζω από την εξίσωση και τον παράγοντα "κακία" που υπάρχει εγγενώς στους ανθρώπους, σε άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό και σε άλλους σε μικρότερο. Ίσως χρησιμοποίησα δυνατή λέξη αλλά ταιριάζει σε πολλά ζητήματα. Ίσως και η λέξη "άγνοια" να ταιριάζει καλύτερα. Τουλάχιστον από τη δική μου οπτική γωνία. Δεν ξέρω κατά πόσο ο απαισιόδοξος εαυτός μου θα έβλεπε με θετικό μάτι μια μετοίκηση, εκτός και αν αλλάζαμε σε πολλά θέματα τις συνειδήσεις μας. Περιβαλλοντικά, ηθικά, κοινωνικά κ.ο.κ. Ο αισιόδοξος εαυτός μου ίσως και να είχε ελπίδες. Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος της απάντησής σας, σίγουρα.. Γιατί να μου το πει; Από την άλλη, άραγε υπάρχει τρόπος να μάθω ψάχνοντας και ερευνώντας; Ή είναι μάταιο αν δεν έχω τις κατάλληλες "διασυνδέσεις"; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.