23
23
«Αν δεν βλέπεις το 23 παντού, πρόκειται να αρχίσεις να το βλέπεις πολύ σύντομα…»
(Λαϊκή Παροιμία των Εσκιμώων RAW)
Ήταν μια φθινοπωρινή μέρα του 1967, όταν ο συγγραφέας Robert Anton Wilson, τότε αρχισυντάκτης του περιοδικού Playboy, συναντήθηκε με τον συγγραφέα William S. Burroughs, για τον οποίο είχε γράψει, διαβάζοντας το Naked Lunch του, «ο άνθρωπος αυτός είναι ο μεγαλύτερος λογοτέχνης στυλίστας από την εποχή του James Joyce μέχρι σήμερα…»
Η φιλοφρόνηση αυτή είχε οδηγήσει στην γνωριμία του Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον με τον Γουίλιαμ Μπάροουζ. Και η γνωριμία αυτή οδήγησε στην γέννηση του αινίγματος του αριθμού 23.
Ο Μπάροουζ διηγήθηκε την ιστορία στον Γουίλσον :
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο Μπάροουζ βρισκόταν στην Τανγκέρη, γνώριζε έναν καπετάνιο, τον Captain Clark, που έκανε δρομολόγια με ένα ferry boat από την Τανγκέρη στην Ισπανία. Μια μέρα, ο Captain Clark είπε στον Μπάροουζ, περιαυτολογώντας για τις ναυτικές του ικανότητες, ότι οδηγούσε εκείνο το ferry επί 23 χρόνια χωρίς ούτε ένα ατύχημα. Την ίδια εκείνη ημέρα, το πλοίο βυθίστηκε, σκοτώνοντας τον Captain Clark και όλους τους επιβάτες του.
Το ίδιο βράδυ, ο Μπάροουζ σκεφτόταν το παράδοξα άτυχο περιστατικό, όταν άνοιξε το ραδιόφωνο. Οι πρώτες ειδήσεις που άκουσε, έλεγαν για την συντριβή ενός αεροσκάφους της Eastern Airlines της διαδρομής Νέα Υόρκη-Μαϊάμι. Ο πιλότος ήταν ένας άλλος Captain Clark, και η πτήση ήταν καταχωρημένη με τον αριθμό 23.
(Από τότε, ο Μπάροουζ πετούσε πολλές φορές την ατάκα «Captain Clark welcomes you aboard» με ανησυχητικό τόνο σε ομιλίες του και σε αρκετές από τις σουρεαλιστικές νουβέλες του).
Οι συμπτώσεις εκείνης της ημέρας, που περιελάμβαναν τον Captain Clark και τον αριθμό 23, οδήγησαν τον Μπάροουζ να αρχίσει να κρατάει αρχεία από παράξενες συμπτώσεις. Σύντομα ανακάλυψε με έκπληξη ότι ο αριθμός 23 εμφανιζόταν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, σε πάρα πολλές από αυτές. Κι έτσι ο Μπάροουζ άρχισε να συλλέγει τα 23, όπου τα έβλεπε…
Αυτή ήταν η συζήτηση που έγινε μεταξύ του Μπάροουζ και του Γουίλσον.
Από εκείνη την στιγμή, ο Γουίλσον άρχισε κι αυτός να κρατάει σημειώσεις με όποιες παράξενες συμπτώσεις έπεφταν στην αντίληψή του. Και ανακάλυψε κι αυτός με έκπληξη ότι όντως ο αριθμός 23 εμφανιζόταν σε πολλές από αυτές. Κι άρχισε κι αυτός τελικά να ψάχνει μανιωδώς και να συλλέγει τα 23.
Φοβούμενος ότι πρόκειται για κάποιο αντιληπτικό τρικ στο οποίο είχε περιπέσει με τις σημειώσεις του, ανέτρεξε στην φημισμένη εγκυκλοπαίδεια των παράξενων συμπτώσεων, Challenge of Chance, του Koestler, για να ανακαλύψει ότι ακόμη και εκεί ο αριθμός 23 εμφανιζόταν πάρα πολλές φορές.
Την ίδια εποχή περίπου, ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον συζήτησε το θέμα με τον Juno Watts, σχετικά με το concept του τελευταίου με τον τίτλο «The Net» (Το Δίκτυο), όπου ο Watts περιέγραφε τις γραμμές των συμπτώσεων και της Συγχρονικότητας που συνδέουν τα πάντα με τα πάντα. Σ’ αυτό υπάρχει και μια αναλογία με αυτό που κάποιοι φυσικοί αποκαλούν QUIP, «the Quantum Inseparability Principle» (η Αρχή του Κβαντικού Αδιαχώριστου), σύμφωνα με το οποίο κάθε σωματίδιο επηρεάζει κάθε σωματίδιο, παντού. (Σε κάποιους ίσως αυτό να θυμίζει και το «Bootstrap Theory» του Dr. Fritjof Capra, στο The Tao of Physics του, που υποστηρίζει ότι τα πάντα είναι η αιτία για τα πάντα).
To 23 φαινόταν να ανήκει στον κόσμο των μη-τοπικών (non-local) μοντέλων και θεωριών, (ένα πεδίο στο οποίο π.χ. το μέλλον μπορεί να επηρεάσει το παρελθόν), στον οποίο ανήκει η θεωρία της Συγχρονικότητας (των συμπτώσεων με νόημα) του Carl Jung, η λογική του Ι-Ching και του Ταοϊσμού, και η θεωρία της υπερ-χρονικής μη-τοπικότητας της αιτιότητας του αστρονόμου-κοσμολόγου Sir Fred Hoyle (Ten Faces of the Universe).
Μέσα από όλα αυτά τα πρίσματα, ο Γουίλσον αποδέχθηκε το αίνιγμα του αριθμού 23 σαν ένα σήμα που τον καλούσε να αποκωδικοποιήσει την φύση αυτών των παράξενων «συμπτώσεων». Και, κατάλαβε επίσης ότι, σε όλη αυτήν την κατάσταση υπήρχε μπόλικη έμπνευση για έναν συγγραφέα.
Τις περισσότερες συμπτώσεις που εμπλέκουν τον αριθμό 23, τις οποίες άρχισε να ανακαλύπτει παντού, ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον τις ενσωμάτωσε στην κλασσική πλέον cult τριλογία του, Illuminatus! που έγραψε μαζί με τον Robert Shea και έγινε η βίβλος του Counter Culture, διαδίδοντας (μεταξύ αμέτρητων άλλων ιδεών και θεμάτων) το αίνιγμα του αριθμού 23 στους αναγνώστες του από το 1969 μέχρι σήμερα.
Έτσι, λοιπόν, ο αριθμός 23 έγινε διάσημος από το Illuminatus! του Ρ. Α. Γουίλσον...
Πολλοί άνθρωποι, φυσικά, το έχουν ακούσει πλέον από άλλες πηγές, και γενικά από στόμα σε στόμα, αλλά η αυθεντική πηγή δημοσιοποίησής του είναι το Illuminatus! (και η αρχική πηγή του είναι ο Γουίλιαμ Μπάροουζ).
Λοιπόν, ο αριθμός 23 είναι κρυμμένος σχεδόν παντού.
Η Γεωμετρία του Ευκλείδη αρχίζει με 23 αξιώματα.
Το Λατινικό αλφάβητο αποτελείται από 23 γράμματα.
Το γονιμοποιημένο ωάριο παίρνει 23 χρωμοσώματα από κάθε γονέα.
Ο πυρήνας κάθε ανθρώπινου κυττάρου περιέχει 46 χρωμοσώματα που αποτελούνται από 23 ζεύγη.
Στην έλικα του DNA όπου βρίσκονται οι οδηγίες γεννετικού προγραμματισμού, υπάρχουν ανεξήγητοι ακανόνιστοι δεσμοί έπειτα από κάθε 23ο σπειροειδή κύκλο.
Το αίμα χρειάζεται 23 δευτερόλεπτα για να κάνει τον γύρο του ανθρώπινου σώματος.
Ο αριθμός 23 εμφανίζεται σε αναρίθμητες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα.
Ο τρελός βομβιστής στην ταινία Airport, κάθεται στην θέση 23.
Η διεύθυνση του σπιτιού όπου γεννιέται ο Αντίχριστος στην ταινία Το Μωρό της Ρόζμαρυ, έχει τον αριθμό 23.
Ο τηλεοπτικός computerized χαρακτήρας Max Headroom εκπέμπει από το φανταστικό κανάλι Network 23.
Στην πολύ ιδιαίτερη νουβέλα του Τσαρλς Ντίκενς, Tales of Two Cities (Ιστορία Δύο Πόλεων) εκτελούνται στην γκιλοτίνα 23 άνθρωποι.
Η αριθμητική πράξη 2 δια 3 δίνει αποτέλεσμα 0,666, τον αριθμό του Θηρίου της Αποκάλυψης. (Δεν υπάρχει 23ο κεφάλαιο στην Αποκάλυψη, έχει 22).
Οι Μάγιας πίστευαν, σύμφωνα με το ημερολόγιό τους όπως μεταφέρεται στο δικό μας, ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει στις 23 Δεκεμβρίου 2012 (20+1+2=23).
Το 23 ήταν ο αγαπημένος αριθμός του Αδόλφου Χίτλερ, και ο ίδιος έπαιρνε τις πιο σημαντικές αποφάσεις του στις 23 κάθε μήνα.
Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15/4/1912, κι οι αριθμοί αυτοί, αν προστεθούν μεταξύ τους (1+5+4+1+9+1+2) έχουν άθροισμα 23.
Η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης έγινε στις 11/9/2001, και οι αριθμοί αυτοί (11+9+2+00+1) έχουν άθροισμα 23.
. . . . . . . .
Μερικοί άνθρωποι είναι εστίες συγκέντρωσης συγχρονικοτήτων από 23. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στους φημισμένους Μαφιόζους (όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο Ιlluminatus! του Ρ. Α. Γουίλσον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δεκάδες 23 που εμπλέκονται στην ζωή και στον θάνατο του Τζων Ντίλιντζερ, ενώ π.χ. ο Αλ Καπόνε φυλακίστηκε στις 23 Οκτωβρίου). Ο Μπάροουζ ανακάλυψε ότι ο Μαφιόζος «Dutch Schultz» (το αληθινό του όνομα ήταν Arthur Flegenheimer) δολοφόνησε τον Μαφιόζο Vincent «Mad Dog» Coll στην 23η Οδό στην Νέα Υόρκη, όταν ο Coll ήταν 23 ετών. Ο «Dutch Schultz» με την σειρά του δολοφονήθηκε στις 23 Οκτωβρίου. Ο Charlie Workman, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για την δολοφονία του Schultz, καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά, αλλά κάθισε στη φυλακή 23 χρόνια…
Το θρυλλικό ζεύγος Bonnie και Clyde, οι πιο δημοφιλείς ληστές τραπεζών της δεκαετίας του 1930, σκοτώθηκαν σε ενέδρα από τους Texas Rangers στις 23 Μαΐου 1934.
Ο Τζων Ντίλιντζερ σκοτώθηκε έξω από ένα θέατρο του Σικάγο, στην Clark Street 2323. (Κι εδώ έχουμε πάλι τους Captain Clark του Μπάροουζ, με τα δύο 23 τους).
Ο Unabomber τραυμάτισε ή σκότωσε 23 ανθρώπους.
Στις 22 Νοεμβρίου 1963 σκοτώθηκε ο Κέννεντυ. Στις 24 Νοεμβρίου σκοτώθηκε ο Όσβαλντ. Στις 23 Νοεμβρίου έγινε κάτι που δεν το ξέρουμε…
Η φανέλα του θρυλικού μπασκετμπολίστα του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, έχει τον αριθμό 23. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντέηβιντ Μπέκαμ φορούσε επίσης την φανέλα με το νούμερο 23, στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Το κτιριακό συγκρότημα της Microsoft στην έδρα της στο Redmond της Γουάσινγκτον, αποτελείται από 23 κτίρια.
Οι πρώτη προσσελήνωση του διαστημικού προγράμματος Apollo έγινε στην περιοχή Sea of Tranquility της Σελήνης, 23 μοίρες ανατολικά. Η δεύτερη προσσελήνωση έγινε στην περιοχή Ocean of Storms της Σελήνης, 23 μοίρες δυτικά. (Η διαμετρική αντίθεση ανάμεσα στα δύο τοπωνύμια είναι χαρακτηριστικά παράξενη). Οι δύο πρώτες προσσεληνώσεις έγιναν από το Apollo 11 και από το Apollo 12, (11+12=23).
Ο άξονας της Γης είναι στις 23 μοίρες. Ο άξονας της Γης περιγράφει έναν πλήρη κύκλο στον ουρανό (αλλάζοντας τον πολικό αστέρα) σε μία περίοδο 23.000 ετών.
Στην Νήσο Μπικίνι του Ειρηνικού, οι Αμερικανοί έκαναν συνολικά 23 ρίψεις ατομικών βομβών.
Οι ανθρώπινοι βιορυθμοί διέπονται από 23ήμερους κύκλους.
Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε με 23 μαχαιριές.
Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε στις 23 Απριλίου και πέθανε στις 23 Απριλίου.
Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ ζήτησε από τον Σερ Φράνσις Μπέηκον να διαλέξει την ημερομηνία στην οποία θα τον τιμούσε με τον τίτλο του Ιππότη, ο Μπέηκον διάλεξε την ημερομηνία 23 Ιουλίου.
Στις 23 Ιουλίου οι αρχαίοι Αιγύπτιοι Ιερείς ξεκινούσαν τις εορταστικές μαγικές τελετές αφιερωμένες στον Σείριο.
Η μεγάλη Μασονική στοά της Νέας Υόρκης, βρίσκεται στην 23η οδό.
Οι Ναϊτες Ιππότες είχαν 23 Μεγάλους Διδασκάλους. Ο Ζακ ντε Μολαί που πέθανε στην πυρά όταν συνελλήφθησαν στην Γαλλία, ήταν ο 23ος.
Ο Γουίλιαμ Γουάλας, ο ηρωικός απελευθερωτής της Σκωτίας (βλέπε και την ταινία Braveheart) εκτελέστηκε στις 23 Αυγούστου 1305.
Ο Γουίλιαμ Μπάροουζ πίστευε ότι ο αριθμός 23 είναι αριθμός της καταστροφής και του θανάτου, επειδή επέλεγε να τον κρίνει από τα περιστατικά που ενέπνευσαν την ανακάλυψή του.
Ο 23ος Ψαλμός της Βίβλου, είναι ο πιο δημοφιλής και επαναλαμβανόμενος ψαλμός στην Αγγλική γλώσσα («....and if I walk through the valley of darkness, I will fear no evil...») και φαίνεται να αναφέρεται στην κατάσταση μετά τον θάνατο.
Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ο Άλιστερ Κρόουλυ ξεκίνησε την μελέτη της μαγείας το 1898, σε ηλικία 23 ετών.
Ο Κρόουλυ, στο Καμπαλιστικό Λεξικό του, ορίζει τον αριθμό 23 ως τον «αριθμό της ζωής» ή ως «μία σπείρα» (αυτό μας θυμίζει το DNA) ή «νήμα». Και ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την ευρύτερη νεο-μυστικιστική διάδοση του αινιγματικού σλόγκαν «23 Skidoo» (από το 23ο κεφάλαιο του Book of Lies του)…
Στον τηλεγραφικό κώδικα, ο αριθμός 23 σημαίνει «άφησε κενό» ή «σπάσε την γραμμή» (break the line).
Το εξάγραμμο 23 του I-Ching σημαίνει «διαχωρισμός, σπάσιμο σε κομμάτια» (divide, break appart).
Οι εντοπισμοί και οι συχρονιστικοί επηρεασμοί του 23, είναι κυριολεκτικά αναρίθμητοι, και δεν θα χωρούσαν σε κανένα κείμενο.
Στην όλη φιλολογία του πράγματος, συχνά εντοπίζονται κατά περίσταση συνδέσεις του αριθμού 23 με τον αριθμό 5, σε διάφορα θέματα ή συμπτώσεις. Όχι μόνο γιατί 2+3=5, αλλά κυρίως διότι σύμφωνα με το Illuminatus! του Ρ. Α. Γουίλσον, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα αυτά, ο αριθμός 5 είναι ιδιαίτερα συμβολικός για τους Ιλλουμινάτους και συμμετέχει δυναμικά σε όλα τους τα σχέδια και τις δραστηριότητες.
Εννοείται, βέβαια, ότι έπειτα από όλη αυτήν την παραφιλολογία για το 23, και με ολόκληρη την υποκουλτούρα που έχει συντεθεί γύρω από όλα αυτά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν αναρίθμητοι άνθρωποι που βάζουν επίτηδες το 23 οπουδήποτε, επηρεασμένοι από όλα τα παραπάνω...
Κι έτσι, η εμφάνιση του αριθμού 23 ως σύμπτωση με νόημα ή μυστικιστική συγχρονικότητα, έχει αυξηθεί ραγδαία.
Με αυτόν τον τρόπο, κατά σύμπτωση ή επίτηδευμένα (και, πλέον, συνήθως επιτηδευμένα), το 23 βρίσκεται σε αναρίθμητα βιβλία, σκηνές ταινιών, τίτλους, πόρτες, μπλουζάκια, κάρτες, ταμπέλες οδών, περιεχόμενα, αναλύσεις, γκράφιτι, συνθήματα, ποιήματα, πίνακες, παιχνίδια, καρτούν, κόμικς, κ.ά.
Κι έτσι, πλέον, έχει γίνει κάτι σαν ένα ακαθόριστο σύμβολο που διαδίδεται επίτηδες παντού, παρά συνεχίζει ακόμη να είναι η παρέμβαση της παλιάς καλής συγχρονικότητας. Φυσικά, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το συναντά κανείς, συνεχίζουν να υπόκεινται στην συγχρονικότητα και στο παράξενο.
Στον πάντα underground χώρο του Counter Culture (της λεγόμενης «αντικουλτούρας»), σε όλα αυτά έχει συμβάλλει πάρα πολύ και μια συγκεκριμένη πολύ cult ταινία με τον τίτλο 23.
Η αυθεντική ταινία 23, είναι ένα Γερμανικό φιλμ του 1988, και διηγείται την αληθινή ιστορία του θρυλικού Γερμανού Χάκερ Karl Koch (στον οποίο αφιερώνει το θρυλικό cyberpunk μουσικό σχήμα Clock-DVA το κομμάτι τους The Hacker), ο οποίος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο Hagbard Celine. Το ψευδώνυμο αυτό προέρχεται από τον κεντρικό ήρωα της τριλογίας Illuminatus! του Ρ. Α. Γουίλσον, ο οποίος είναι κάτι σαν ένας μεταμοντέρνος Κάπταιν Νέμο που, με το υποβρύχιό του (The Yellow Submarine), πολεμά με τους Ιλλουμινάτους για χάρη της Discordia.
Ο Karl Koch υποτίθεται ότι αυτοκτόνησε (είναι πολύ πιθανό να δολοφονήθηκε), στις 23 Μαϊου 1989. Η ταινία με την ζωή του και την παράξενη δράση του, με τον τίτλο 23, σκηνοθετήθηκε από τον Hans Christian Schmid, στον οποίο ανήκει και το σενάριο. Ο τίτλος σχετίζεται με την έμμονη ιδέα του Koch με τον αριθμό 23.
Ο 20χρονος πρωταγωνιστής της ταινίας και της αληθινής ιστορίας, στην Γερμανία στο ζενίθ του ψυχρού πολέμου, ζει μέσα σε έναν απαράδεκτο κόσμο που τον νιώθει τελείως απειλητικό, σχιζοφρενικό, χαοτικό. Ο Koch καταδύεται στην συνωμοσιολογία, και αρχίζει να διερευνεί τα παρασκήνια των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων, ανακαλύπτοντας συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία τον οδηγούν στη διαπίστωση μιας παγκόσμιας συνωμοσίας εις βάρος όλων των ανίδεων ανθρώπων του κόσμου. Τελικά προσωποποιεί τον Hagbard Celine του Illuminatus!, σε ένα role playing game με την ίδια την πραγματικότητα, την οποία αρχίζουν να προεκτείνουν ή να διαστρεβλώνουν οι εξελισσόμενες έμμονες ιδέες του ήρωα σχετικά με τον πανταχού παρόν αριθμό 23. Μαζί με κάποιον φίλο του αρχίζουν να εκπαιδεύονται στην τέχνη του Hacking για να μπορέσουν να διεισδύσουν στα μυστικά των ηλεκτρονικών δικτύων και να αποσπάσουν πληροφορίες για την μεγάλη συνωμοσία, και τελικά, αφού το κάνουν ανέλπιστα επιτυχημένα, κάποιοι εκμεταλλεύονται τις ρομαντικές προθέσεις τους και οι χάκερς βρίσκονται να κάνουν κατασκοπία για λογαριασμό της KGB.
Στο τέλος, ο Karl καταλήγει ναρκομανής, ξοδεύοντας όλο του τον χρόνο, μέρες ολόκληρες συνεχόμενα άυπνος, μπροστά σε έναν υπολογιστή, αρχίζοντας να υποφέρει από παραισθήσεις και έμμονες ιδέες.
Η ομάδα των Χάκερς που δημιουργήθηκε γύρω από τον θρύλλο του μεγαλύτερου Χάκερ (το θρυλλικό Chaos Computer Club) διαλύεται, αναγνωρίζονται όλοι από τνη CIA και προδίδουν τον Karl ως αρχηγό τους. Ο ίδιος καταλήγει σε ένα νοσοκομείο, περιτριγυρισμένος από 23, που τον καταδιώκουν για τόσο καιρό, απ’ όπου και φεύγει σχεδόν ετοιμοθάνατος, για να βρεθεί αργότερα νεκρός σε ένα δάσος, καμμένος από βενζίνη. Η επίσημη εκδοχή του θανάτου του υποστηρίζει ότι αυτοπυρπολήθηκε...
Ένα πολύ μυστηριώδες και περιβόητο βιβλίο έχει γραφτεί για όλα αυτά και άλλα σχετικά, λίγο μετα την ταινία 23, με τον τίτλο The Cuckoo’s Egg (Το Αυγό του Κούκου, 1990) από τον συγγραφέα Clifford Stoll (ψευδώνυμο του Jason Tymnet, μεγάλου ειδικού στους υπολογιστές και στο Cracking, που δουλεύει για λογαριασμό των υπηρεσιών πληροφοριών στην ανίχνευση παράξενων δραστηριοτήτων στα ηλεκτρονικά δίκτυα)...
Από πού προέρχεται, τελικά, όλος αυτός ο βομβαρδισμός από 23;….
Συμπτώσεις πάνω σε συμπτώσεις, ιδέες πάνω σε εμμονές, αριθμολογίες πάνω σε συμβολισμούς, αποκαλύψεις πάνω σε εμπνεύσεις, μυστικά πάνω στην ροή της πληροφορίας, νέοι μυστικισμοί.
Είναι πολλοί οι μελετητές που έχουν υποδηλώσει ότι για φαινόμενα όπως αυτά ευθύνεται κάποια «εξωτερική διάνοια» (με το εξωτερική δηλώνεται πιο ευγενικά το εξωγήινο), που ίσως το μέγεθός της να είναι μεγαλύτερο του συλλογικού ασυνειδήτου όπως το έθετε ο Καρλ Γιούνγκ. Κι ίσως η πρόθεσή της να ξεπερνά τη μη-αιτιότητα της Συγχρονικότητας όπως την έθεσε ο Γιούνγκ και πάλι.
Ο Σερ Γουώλτερ Σκοττ, είχε δώσει ένα όνομα σε αυτές τις παρεμβατικές διάννοιες που μας βομβαρδίζουν με τέτοια παράξενα φαινόμενα: «The Crew that Never Rests» (Το Πλήρωμα που ποτέ δεν ξεκουράζεται).
O φημισμένος για τις εργασίες του πάνω στην συνείδηση (και όχι μόνο) Dr. John Lilly, αναφερόταν σε αυτό το πλήρωμα που ποτέ δεν ξεκουράζεται, με τον τίτλο Cosmic Coincidence Control Center (Κέντρο Ελέγχου Κοσμικής Σύμπτωσης), και προειδοποιούσε ξανά και ξανά ότι «αυτοί» εντοπίζουν εκείνους που τους εντοπίζουν, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνους που τους δίνουν προσοχή....
Ίσως, τελικά, όλα αυτά να είναι ένα παιχνίδι που ξεκινά από μέσα μας, αλλά είναι σίγουρο ότι επηρεάζει με πολλούς δυναμικούς τρόπους τον κόσμο έξω μας...
Παντελής Β. Γιαννουλάκης
2 comments:
pantelo eisai o agapimenos mou ellinas sigrafeas kai sintaxidiotis...
Απόλυτα περιεκτικός και δοτικός. Τόσες "πάσες" σε τόσο λίγο "χώρο". Ευχαριστούμε Παντελή. Και αξίζει άραγε να απαντήσουμε στην ερώτηση, τί ήρθε πρώτο, το ίδιο το 23 και ποσά φέρει, Ή Ή φαντασία μας που τα γέννησε όλα αυτα; Και αν Ή φαντασία μας μπορεί να κάνει κάτι να μοιάζει τόσο πραγματικό, τί είναι η πραγματικότητα τελικά; Αλλά πάλι Ίσως και να μην χρειάζεται να απαντήσουμε κάτι.
Δημοσίευση σχολίου