Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

 


 

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Ένα Μήνυμα  :  

Από τις σελίδες του νέου "απαγορευμένου" βιβλίου του Παντελή Β. Γιαννουλάκη, 

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (εκδ. Αόρατο Κολλέγιο) :

https://www.strange-egnarts.com/product/secret-war-book/

 


«. . . . . . .Στην περίοδο που διανύουμε, ζούμε σε έναν κόσμο που βρίσκεται -εδώ και πολύ καιρό- στο μεταίχμιο, ως προς την εξέλιξη των καταστάσεών του.

Είναι ένας κόσμος που βρίσκεται στο ημίφως, και δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι το ημίφως πριν την νύχτα ή το ημίφως πριν την αυγή. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, ίσως το διακρίνουμε, κάνουμε υπομονή στο σκοτάδι του τούνελ με ελπίδα, αλλά δεν γνωρίζουμε αν ο κόσμος κινείται προς το φως αυτό, προς τα έξω, ή αν απομακρύνεται βαθύτερα στο τούνελ, τελικά.

Κάτι πολύ σκοτεινό προσπαθεί να καταλάβει ολοκληρωτικά τον κόσμο, και γνωρίζουμε ότι αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, και ότι πιθανώς δεν θα τα καταφέρει, αλλά προς το παρόν κοιτώντας γύρω μας βλέπουμε ότι τα καταφέρνει... Ίσως είναι αυτό που λέμε ότι το σκοτάδι γίνεται πιο πυκνό πριν την αυγή. Ίσως είναι η ίδια μας η συνείδηση που συσκοτίζεται, καθώς παρατηρούμε τα πράγματα, εξ επιρροής. Διότι, σε κάθε περίπτωση, η ιδέα για αυτό που συμβαίνει, είναι αυτό που συμβαίνει.

Ίσως και να μην είναι ακριβώς έτσι. Ο κόσμος, η ζωή, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς χώρος και πολύς χρόνος, πίσω από αυτό, ώστε να μπορεί να υπάρχει ένα τιτάνιο παρασκήνιο.

Υπάρχει.

Για τους ευαίσθητους και ανήσυχους ανθρώπους, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι κάτι πολύ αρνητικό έχει φωλιάσει μέσα στις υποθέσεις του κόσμου.

Όλων των ειδών οι αρνητικές ιδέες, και οι φορείς τους και οι ξενιστές τους και οι θιασώτες τους, έχουν δημιουργήσει ένα -πρωτόγνωρο για τον κόσμο- Κατεστημένο, «κατοχικά», που σταδιακά και αποφασιστικά προελαύνει όλο και πιο πολύ στο να κατακτήσει τα πάντα. Ο ιδιαίτερος άνθρωπος, η μονάδα, εγώ, εσύ, το άτομο, νιώθει πολύ μικρό μπροστά του, αμελητέο, ανίσχυρο, ασήμαντο... Υπάρχει η τεράστια απρόσωπη Μηχανή, το αχανές μηχάνημα που είναι πλέον ο κόσμος, αυτό το ανυπολόγιστο βασίλειο αγνώστου διακυβερνήσεως. Υπάρχει και, κάπου, κάπως, η Αντίσταση!...

 

»Και, το βλέπουμε, το άτομο, ο καθένας μας, στοχοποιείται, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, παρακολουθείται, εξετάζεται, λογοκρίνεται, καταπιέζεται, «αξιολογείται», εκβιάζεται, κρίνεται, παραμονεύεται. Το Σύστημα σκύβει πάνω από τον καθένα, τον γνωρίζει, έρχεται σε επαφή μαζί του για να τού δείξει ότι ελέγχεται, ότι δεν μπορεί να ξεφύγει, ότι πρέπει να συμβιβαστεί, να συνεναίσει, να ακολουθήσει την κυρίαρχη στατιστική, τις κυρίαρχες ιδέες και επιταγές. Ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί.
Big Brother is Watching You.

Ναι.

Αλλά...

Μέσα στο ανυπολόγιστα αχανές τεράστιο στημένο Μηχάνημα: ανάμεσα στους ουρανοξύστες και στα κατασκευαστικά έργα, στις λεωφόρους, στα άπειρα αυτοκίνητα παντού, στους τιτάνιους στρατούς, στις πανίσχυρες τράπεζες, στις ατέρμονες πόλεις, στις ανθρωπομάζες που δεν τις χωράει ο νούς, στο αχανές λαβυρινθώδες Internet, στους άπιαστους δορυφόρους, στους καθημερινούς αμέτρητους καταιγισμούς εκπομπών και μηνυμάτων κάθε είδους, στις απροσμέτρητες βιβλιοθήκες, στα δισεκατομμύρια βλέμματα, στην πανίσχυρη εξουσία των κρατών, στα αμέτρητα τρισεκατομμύρια παράθυρα κτιρίων, στους τεράστιους στόλους :

Τί σημασία έχει τι πιστεύω εγώ; Τι λέω εγώ;

Γιατί να τους ενδιαφέρει τι πιστεύω και τι λέω εγώ;

Γιατί να με στοχοποιήσουν; Γιατί να με κυνηγήσουν; Είμαι ένα ανθρωπάκι, ένα εντελώς αμελητέο μικρόβιο μέσα στο Μηχάνημα, χωρίς πολύ χρόνο και χωρίς πολύ χώρο, απομονωμένο, χωρίς καμία ουσιαστική δύναμη. Γιατί να τους ενδιαφέρει τι πιστεύω, τι σκέφτομαι, πώς το σκέφτομαι, τι λέω, τι γράφω, τι κάνω, ποιος είμαι και γιατί είμαι αυτό που είμαι; Εγώ, εσύ, ο οποιοσδήποτε από εμάς ως άτομο. Γιατί; Τί νόημα έχει;

Ασχολούνται μαζί μου!

 

»Αυτό, από μόνο του αποδεικνύει ότι, προφανέστατα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως νομίζω, ή όπως με έχουν οδηγήσει να νομίζω. Δεν είμαι μικρός, αμελητέος και ανίσχυρος, χαμένος και ασήμαντος.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει κάποια σημασία για τα πράγματα, το τι θα καταλαβαίνω, τι θα πιστεύω, τι θα σκέφτομαι, τι θα θέλω, τι θα κάνω και πώς θα το κάνω. Τι θα μεταδίδω και πώς θα επηρεάζω. Εγώ κι εσύ και μερικοί άλλοι, μπορεί να είμαστε σε θέση να φτιάχνουμε μία κρίσιμη μάζα, μικρού ποσοστού, που, όμως, καταλυτικά, να επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις των καταστάσεων του κόσμου. Κι αυτή η αλήθεια, προφανώς απαιτεί μεγάλη προσοχή, από κάθε παράγοντα.

«Μια πεταλούδα που φτερουγίζει στο Τόκυο, μπορεί να προκαλέσει τυφώνες στην Νέα Υόρκη...»

Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει, που συνεχίζει να υπάρχει, ο Μυστικός Πόλεμος των Ιδεών. Κάθε καθοριστική μάχη του τελικά γίνεται μέσα στο κεφάλι και στο πνεύμα του κάθε ξεχωριστού ανθρώπου. Κάθε ένας μας είναι ένα βήμα, ενίσχυσης ή υλοποίησης τής μίας ή της άλλης ιδέας. Βήμα προς βήμα...

 

»Μια μεγάλη σειρά από αμέτρητα πλακίδια ντόμινο που πέφτουν, το ένα πίσω από το άλλο, μπορεί να ανακοπεί από ένα και μόνο πλακίδιο στο ντόμινο. Όπως και ένα μόνο πλακίδιο μπορεί να προκαλέσει στο ντόμινο μία μεγάλη και ατέρμονη σειρά πτώσεων. Το κάθε πλακίδιο, τελικά, έχει ρόλο καθοριστικό, στο ντόμινο του κόσμου.

Είμαστε κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε.

Η ιδιαιτερότητά μας και η ακεραιότητά μας, αν υπάρχει, είναι καθοριστική.

Είναι καθοριστικό το πώς νιώθουμε, τι πιστεύουμε, τι σκεφτόμαστε, γιατί, τι κάνουμε, πώς, και ποιός είναι ποιός.

Και, αυτό το γνωρίζει, από άκρη σε άκρη, ο Μυστικός Πόλεμος που μαίνεται παντού. . . . .»

 

 

Διάβασε το αποκαλυπτικό βιβλίο του Παντελή Β. Γιαννουλάκη,

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Μπορείς να το αποκτήσεις με On Line Παραγγελία και να σου σταλεί κρυφά στο σπίτι από το Αόρατο Κολλέγιο, από εδώ >

https://www.strange-egnarts.com/product/secret-war-book/